,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 22 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan depremzede öğrencilere burs müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan depremzede öğrencilere burs müjdesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzede öğrenciler ile ilgili olarak, "Depremzede öğrencilerin tamamına burs verilecek. Kredi almakta olanların kredileri bursa dönüştürülecek, yurtlara öncelikli onlar yerleştirilecek." müjdesini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen öğrenciler ile ilgili olarak, "Depremde yakınlarını kaybeden veya evi, işyeri hasarlı olan depremzede öğrencilerin tamamına burs verilecek. Kredi almakta olanların kredileri bursa dönüştürülecek, yurtlara öncelikli onlar yerleştirilecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen öğrenciler için verilen kararı ilk kez açıkladı.

Erdoğan, "Bunu ilk defa açıklıyorum. Depremde yakınlarını kaybeden veya evi, iş yeri hasarlı olan depremzede öğrencilerin tamamına burs verilecek. Kredi almakta olanların kredileri bursa dönüştürülecek. Yurtlara öncelikli onlar yerleştirilecek. Öğrencilerimiz Gençlik ve Spor Bakanlığına başvurarak bu imkânlardan yararlanabilecek." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

"Yeni dönemde inşallah yurtların yapımı inşası devam edecek. Devletimizin bütün yurtlarını tesislerimizi depremzedelere açtık. Halen 30 bini deprem bölgesinde olmak üzere 132 bin kardeşimizi misafir ediyoruz. 3 öğün sıcak yemek ücreti veriyoruz.

Lise ve üniversitelere hazırlanan evlatlarımız için takviye kurslar düzenledik. Depremde yakınlarını anne, baba, çocuklar, kardeş kaybeden veya evi iş yeri hasarlı depremzede çocukların tamamına burs verilecek. Kredi almakta olanların kredileri bursa dönüştürülecek. Yurtlarda kontenjan ayrılacak ve yurtlara öncelikli onlar yerleştirilecek.

Kılıçdaroğlu ne diyor, ben hesap uzmanıyım diyor. Böyle bir hesap uzmanlığı olabilir mi? Pazar günü bana göre çok çok hesaplar yapılacaktır. Masa arkadaşları CHP Genel Başkanı’nı sazan sarmalına almışlar bir güzel de işletmişler. Hepsini toplasan yüzde 1’i dahi bulmayan 4 partiye 40’a yakın vekili altın tepside hediye etti. Bunu görünce SSK’yı nasıl batırdığını anlıyoruz. Siyasete atıldı şimdi CHP’yi batırıyor. İnanıyorum ki CHP seçmeni Kılıçdaroğlu’na artık yeter diyecektir.

Ülkemizi millî irade eliyle hazırlanan yeni bir Anayasa’ya kavuşturmak bizim en büyük arzumuz. Yeni dönemde en büyük gayretlerimizden biri bu konu olacak. Bir darbe dönemi ürünü olan Anayasa’dan demokrasimizi kurtarmak istiyoruz.

28 Mayıs’ta Cumhur İttifakı olarak Erdoğan olarak çıkmamızla devran tamamen değişiyor. Yeni bir aritmetik, yeni bir yapı ortaya çıkıyor. Bu yapıda Türkiye geleceğe çok farklı bakacak.

Menfaat temelli bir birliktelik var karşı tarafta. İç kavgalar orada olacak. İlke temelli birlikteliklerde asıl olan dava arkadaşlığıdır. İnşallah Pazar günüde dava kardeşliğinin birlikteliğini bizlere gösterecektir.

Türkiye’deki kazanımlarımızın birçoğunu biz manşetlerle mücadele ederek elde ettik. Millet bizim yanımızda yer aldığı sürece hepsiyle biz mücadele ederiz. Batılıların Erdoğan gitsin demesini yadırgamam. Erdoğan millidir ve yerlidir. Dikkat edin bütün batılı dergiler Erdoğan gitsin diye kapak yaptılar. IMF’i Türkiye’den çıkardığımız için bizi istemezler." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55