,
  • BIST 9050
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bayram mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bayram mesajı
Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin ve İslam dünyasının bayramını tebrik ederek, “Ramazan Bayramının tüm gönüllere, hanelere, ülkemize ve İslam dünyasına huzur ve saadet getirmesini diliyorum." dedi.

Ramazan ayının sona erdiğine ve yeni umutlarla bayrama ulaşıldığına işaret ederek halkın bayramını kutlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizde yaşanan terör olayları ve bölgemizde devam eden, hatta yenileri ortaya çıkan insani krizler sebebiyle, bu Ramazan ayını da hüzünlü geçirdik.” dedi.

"15 Temmuz'da destan yazan bu milletin mensubu olmakla iftihar ediyorum"

Erdoğan, “Türkiye'nin üzerinde oynanan oyunlara, hazırlanan senaryolara karşı gösterdiği güçlü direniş, devletiyle ele ele vermiş milletimizin eseridir. Ekonomiden dış politikaya, yatırımlardan güvenliğe kadar her alanda ülkemize yönelik saldırıları boşa çıkartan, 15 Temmuz'da destan yazan bu milletin mensubu olmakla iftihar ediyorum.” diye konuştu.

Mesajında, güvenlik sorunları ve diplomatik krizlerle uğraşırken, halkın günlük hayatına dokunan meseleleri de ihmal etmediğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ekonomide, kriz tellallarının çıkardıkları tüm gürültüye ve aleyhteki çabalara rağmen, çarklar giderek daha hızlı bir şekilde dönmeye başladı. Bu yılın ilk çeyreğindeki yüzde 5'lik büyüme oranı, ihracatta ilk 5 ayda yaşanan yüzde 8,9'luk artış, işsizlikte görülen bir puanlık düşüş ve diğer gelişmeler, hepimize ümit verdi, moral verdi.” ifadelerini kullandı.

“Türkiye, bu tür oyunlarla yutulamayacak kadar büyük bir lokmadır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gelişmeler, önümüzdeki dönemde, üretimde ve istihdamda çok daha güzel haberleri, inşallah hep birlikte alacağımızı gösteriyor. Türkiye, 2023 hedefleri istikametinde, her gün, adım adım ilerliyor. Orta ve uzun vadeli planlarımızı sürekli güncelliyor, bu doğrultuda gereken tedbirleri vakitlice alıyoruz. Ülkemizi köşeye sıkıştırmak için kurulan tezgâhlar birer birer çökerken, her krizin ardından önümüze yeni fırsatlar çıktığına şahit oluyoruz. 15 Temmuz'da istiklaline ve istikbaline pranga vurulmak istenen Türkiye'nin, aradan bir yıl geçmeden, her bakımdan eskisinden çok daha güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor olması, bunun en somut ifadesidir. Suriye ve Irak'ta oynanan oyunların, bölgede sahnelenmeye çalışılan kriz senaryolarının farkındayız. Ancak herkesin, şu gerçeğin de farkında olduğunu ümit ediyoruz. Türkiye, bu tür oyunlarla yutulamayacak kadar büyük bir lokmadır.”

“Ülkemizi bu tarz tuzaklarla teslim alabileceklerini sananlara cevabımızı, bizzat yerinde, sahada vermekte kararlıyız.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin toprak bütünlüğüne ve millî birliğimize göz dikenlerin ve onların gönüllü ya da kiralık maşalığını yapanların, hatalarını anladıklarında hepsi için çok geç olacağının altını çizdi ve “Üzerinde yaşadığımız bu toprakları ecdadımız, kanlarıyla yoğurarak bizlere vatan haline getirmiştir. Bize düşen, kendimizden sonraki nesillere, güçlü, müreffeh, istikrarlı, huzur ve güven içinde bir ülke bırakmaktır. Bunun için gece gündüz çalışmayı sürdüreceğiz.” ifadelerine yer verdi.

"Bayramın tüm gönüllere huzur getirmesini diliyorum"

Mesajında, vatandaşlardan bayram tatilindeki yolculuklarında trafik kurallarına riayet etmelerini, uykusuz araç kullanmaktan ve aşırı hızdan kaçınmalarını rica eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bayram sevincimizi, lütfen acılarla gölgelemeyelim.” uyarısında bulundu.

Mesajının sonunda milletin ve İslam dünyasının bayramını tebriklerini yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajını, “Ramazan bayramının, tüm gönüllere, hanelere, ülkemize ve İslam dünyasına huzur, saadet, selamet getirmesini diliyorum.” temennisiyle tamamladı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55