,
  • BIST 8871.74
  • Altın 2240.967
  • Dolar 32.3166
  • Euro 35.103
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 21 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afrin açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afrin açıklaması
AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin'e yönelik olası operasyonun Suriyeli muhaliflerle gerçekleştirileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin'e yönelik olası operasyonun Suriyeli muhaliflerle gerçekleştirileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'na katıldı.

Burada katılımcılara hitap eden Erdoğan, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "Türkiye'nin çevresinde yaşananlar ve içeride kurulan her gün yenisi ile karşılaştığımız tuzaklar gücümüzü daha da artırıyor. Milletimiz bu konudaki samimiyet ve becerimize güvendiği için ülkenin yönetimini bize emanet etti, ediyor. Gecemizi gündüzümüze katarak tüm gücümüzü ve birikimimizi ortaya koyarak milletimize layık olacak yönetimi sergilemek zorundayız." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, kendini yakmaya teşebbüs eden birine yönelik sözlerine tepki gösteren Erdoğan, şunları söyledi:

"Kemal Kılıçdaroğlu gibi karikatür bir tipin başında olduğu bir partiye de tencere kapak gibi böyle bir il başkanı yakışırdı. Bu zat, Meclis'in önünde bir firmadan alacağını tahsil edemeyen, kendini yakmaya teşebbüs eden vatandaşa, 'Kendini sarayın önünde yaksaydın, ardından sarayı da yaksaydın.' dedi. Ben de arkadaşlarım da suça teşvikten davalarımızı açıyoruz. Bu nasıl siyasetçi? Bunların bedelini ödeyecekler. Terör örgütü mensuplarını göreve getirmeyi muhalefet sanan zihniyet, CHP'yi esir almıştır. Ülkemize de CHP'ye de yazık. Bu ihanetleri kabul etmeyen nice insanlar olduğuna da inanıyorum. Onlara özellikle sesleniyorum: Türkiye'nin ana muhalefet partisinin bir avuç marjinal elinde heder olması demokrasimiz adına büyük kayıptır."

NATO'ya serzenişi olduğunu dile getiren Erdoğan, "Ey NATO! Siz ortaklarınızdan birine herhangi bir sınır tecavüzünde bulunanlara karşı tavır almakla da mükellefsiniz. Şu ana kadar siz ne tür bir tavır aldınız? Bunu kendilerine duyurduk, duyuruyoruz. Genelkurmay başkanımız kendileri ile bu konuda görüşüyorlar, görüşecekler." ifadelerini kullandı.

"Dün Irak'ta oynanan oyunu bozduk, Suriye'de oynanan oyunun kalbine hançer sapladık." diyen Erdoğan, "İnşallah yarın öbür gün, kısa bir süre içinde Afrin ve Münbiç'ten başlayarak Suriye'deki diğer terör yuvalarını da birer birer dağıtacağız. Buna ne müttefikimiz gibi gözüküp de bizi sırtımızdan vurmaya kalkanlar engel olabilir ne de siyasetçi görünümlü marjinal terör destekçileri mani olabilir." şeklinde konuştu.

Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, Afrin'e yönelik olası operasyonun, Suriyeli muhaliflerle birlikte gerçekleştirileceğini bildirdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55