,
  • BIST 8897.39
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 22 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye sert tepki! İcazet alacak değiliz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye sert tepki! İcazet alacak değiliz
Ankara Sanayi Odası Ödül Töreni'nde Afrin operasyonuyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin "süre belli olmalı" sözlerine ilişkin, "Afganistan'da sizin süreniz belli oldu mu?" diyerek, birilerinden icazet almayacaklarını belirtti.

Afrin operasyonu ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin "süre belli olmalı" sözlerine ilişkin, "Afganistan'da sizin süreniz belli oldu mu?" diyerek, birilerinden icazet almayacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Ankara Sanayi Odası Ödül Töreni'nde konuştu. Afrin operasyonuyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin "süre belli olmalı" sözlerine ilişkin, "Afganistan'da sizin süreniz belli oldu mu?" diyerek, birilerinden icazet almayacaklarını belirtti.  

Operasyonun Kürtlere yönelik olmadığını ifade eden Erdoğan şöyle konuştu: "Türkiye'nin istiklal ve istikbal davası vardır. Bu dava da ekonomi de çok önemlidir. Bugün kahraman güvenlik güçlerimiz yakın tarihimin en büyük mücadelelerinden birini yönetiyor. Birçok terör oluşumuyla mücadele ediyoruz. Toprak bütünlüğümüzü alenen tehdit eden terör koridoruna ilk hançeri Fırat Kalkanı Harekatı ile vurduk. Bazı yazar çizerler bizim bu operasyonlarımızı Kürtlere karşı gösterip hedeften saptırmak istiyorlar. Bizim Kürt vatandaşlarımızla sorunumuz yoktur. Olay Kürt koridoru meselesi değildir, olay terör koridorunu yok etme meselemizdir."

Afrin'den geri adım atmayacaklarını vurgulayan Erdoğan, "Böyle bir yazıyı yazan da eğer kalkıp gerçekten bu ülkede mürekkep yalamış, askerin içinde de görev almış birileri olursa bu bizi üzer. Kürt koridoru nedir terör koridoru nedir ben bunu burada anlatacak değilim. Kuzeyinde Suriye'nin bize karşı yönelmiş kaç yıldır devam eden tacizler var. Bugün yine Hatay'da oradaki enerji santralimizin oraya attıkları havanla bir şehidimiz var. Tabi ki böyle bir mücadele içinde şehidimiz de gazimiz de olacak. Ama bu karşılıksız kalmayacak. Biz bu yoldan geri duramayız. Bu konudaki kararlılığımız ortadadır. Afrin hallolacaktır, Afrin'den geri adım atmak yok. Biz Rusya ile görüştük, mutabakatımız var." ifadelerini kullandı.

"ABD 2 bin kargo uçağıyla Suriye'ye silah taşıdı"

ABD'nin Suriye'ye kargo uçaklarıyla silah taşıdığını söyleyen Erdoğan daha sonra şöyle konuştu:  "ABD'nin Suriye'de 20 kadar üssü var. Bunları halkımın bilmesi lazım. 2 bin kadar kargo uçağıyla bölgeye silah taşıdılar. Tüm dünyaya ilan ediyorum. Ülkemizin hiç kimsenin bir karış toprağında gözü yoktur. Bizdeki Suriyeli kardeşlerimiz kendi evlerine dönme imkanı bulacak. Türkiye Afrin'de Kürtlere karşı değil, terör örgütüne kadar mücadele etmektedir. Çok yakında görülecektir ki terör örgütünün baskısı ortadan kalktığında bize en büyük teşekkür Afrin'deki Kürt, Arap, Türkmen kardeşlerimizden gelecektir. Ülkemizdeki PKK gibi Suriye'deki PYD de bölgede farklı emelleri olan güçler için savaşıyorlar."

"Reyhanlı'yı hedef alan roketlerin yarın hangi Avrupa ve ABD şehrini vuracağı belli olmaz"

ABD'nin Afrin operasyonuyla ilgili açıklamasına da değinen Erdoğan, "Afrin operasyonu, hedeflerine ulaştığında sonra erecektir. ABD diyor ki süre belli olmalı. Ben de ABD'ye soruyorum; Afganistan'da sizin süreniz belli oldu mu, ne zaman bitecek o? Ne zaman iş biterse bizim orada durmaya merakımız yok, çekilmesini biliriz. Bunun için de birilerinden icazet alacak değiliz. Birleşmiş Millet Güvenlik Konseyi'ni terör örgütü Afrin'de kendinden olmayanları vahşice öldürürken toplantıya çağırmayanların şimdi çağırmak gibi bir görevleri olamaz. Biz hiçbir yeri işgal gibi amacımız yok. Ya biz bunlardan parayla silah istedik, vermediler. Terör örgütlerine o silahları ücretsiz verdiler. Hiç kuşkuları olmasın yarın bu silahlar onları gönderen ülkeler de dönecekler. Dün Reyhanlı'yı hedef alan roketlerin yarın hangi Avrupa ve ABD şehrini vuracağı belli olmaz. Sınırlarımız içindeki ve dışındaki teröristler birer birer etksiz hale getirmek konusunda tecrübeliyiz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55