,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 15 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan yüz yüze eğitimin genişleyeceğini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yüz yüze eğitimin genişleyeceğini açıkladı
Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüz yüze eğitimin genişletildiğini belirterek Cumhurbaşkanı Erdoğan, “5. ile 9. sınıflarında yüz yüze eğitim faaliyetini 2 Kasım'da başlatıyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki kabine toplantısı, saat 16.00’da başladı. Coronavirus ile mücadeleden eğitime, Dağlık Karabağ'daki ikinci ateşkesten Doğu Akdeniz'deki son gelişmelerin görüşüldüğü toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin, yaşadığı kimi sıkıntılara rağmen krizlerden olumlu yönde ayrıştığını, izan ve vicdan sahibi herkes kabul ediyor. Girdiğimiz mücadelelerden başarıyla çıktıkça bölgemizle birlikte dünyaya umut aşılıyor, umut veriyoruz. Bu tablo birilerini rahatsız ediyor. Artık bu ülkede hiç kimsenin, vesayeti, milli iradenin üzerine çıkartmaya da demokrasiyi tankların altında çiğnetmeye de gücü yetmeyecektir. Bir sonraki safhada 2053 vizyonumuzla milletimizin karşısına çıkacağız. Bu vizyonu kısa, orta ve uzun vadeli hedeflere dönüştürecek çalışmalara başladık. Her alanda yürüyen bu hazırlıklar tamamlandığında, önümüzdeki 30 yılın yol haritası elimizde olacak.” dedi.

Erdoğan, “Ortaokullarda 5'inci sınıflarda, liselerde 9'uncu sınıflarda yüz yüze eğitim-öğretim faaliyetlerini 2 Kasım tarihi itibarıyla başlatıyoruz.” dedi.

Erdoğan, yerli aşı çalışmalarında, iki hafta içinde insan üzerinde deneme safhasına ulaşılacağını belirterek, “Hedefimiz, önümüzdeki bahar aylarına kadar aşı meselesini tamamen çözmektir.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, lisans seviyesindeki öğrenciler için Stajyer Araştırmacı Burs Programı'nın başlatılacağını açıkladı.

Erdoğan, “Lisans eğitiminin her seviyesindeki 1000 gencimiz, TÜBİTAK Enstitülerinde ya da TÜBİTAK tarafından desteklenen araştırma projelerinde görev almak suretiyle bu programdan yararlanabilecek.” diye konuştu.

Sayın Tatar'a KKTC Cumhurbaşkanlığı görevinde başarılar dileyen Erdoğan, “Türkiye tüm imkanları ve gücüyle Kıbrıs Türkü'nün yanında yer almaya devam edecektir.” dedi.

“Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını kurtarma mücadelesine tüm kalbimizle ve imkanlarımızla destek verdik, vereceğiz.” diyen Erdoğan, “Azerbaycan halkının yanında olmaya devam edeceğiz. Coğrafyanın bize yüklediği hiçbir sorumluluktan kaçmadık, kaçmayacağız.” dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55