,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2506.421
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.7776
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 19 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yoklama kaçağı gençlere bedelli askerlik imkânı tanıyacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yoklama kaçağı gençlere bedelli askerlik imkânı tanıyacağız
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.​ Beştepe'deki toplantı 3 saat sürdü. ​Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonrasında açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada sayıları 550 bini bulan yoklama kaçağı gençlere bedelli askerlik yapma imkânı tanınacağını belirten Cumhurbaşkanı ayrıca, açık cezaevlerindeki hükümlülerin Covid-19 izinlerinin 31 Temmuz 2023'e dek uzatıldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarından satır başları şöyle;

"Sayıları 550 bini bulan yoklama kaçağı, bakaya gençlerimize bedelli askerlikten faydalanabilme yolunu açıyoruz.

Kaçak yılına göre değişen oranlarda bir rakam ilavesiyle askerliğini bedelli yapmak isteyen gençlerimiz askerlik şubelerine başvurabilirler. Bakaya gençlerin sıkıntısına çözüm getiren uygulama hayırlı olsun.

31 Mayısta sona eren açık cezaevlerindeki hükümlülerin Covid-19 izinlerini, 31 Temmuz 2023'e kadar uzatıyoruz.

Hayat pahalılığı başta olmak üzere çeşitli sıkıntılar yaşadığımız bir gerçek. Her mesele gibi üstesinden yine biz geleceğiz.

Bundan sonraki önceliğimiz, insanımızın refah seviyesini artıracak politikalar olacaktır. Önümüzdeki aylarda bu yönde adımlar atacağız.

Ukrayna'ya en ciddi ve somut desteği biz verdik. Rusya'ya da bu tutumumuzu mertçe söyledik.

(Yunanistan) Stratejik Konsey Toplantısı yapacaktık. Artık benim için Miçotakis diye birisi yok. Kendisiyle böyle bir görüşmeyi yapmayı asla kabul etmiyorum.

Bundan sonrasını kendi düşünsün. Kimlerle görüşecek, kimlere üs kurduracaksa kurdursun. ABD de F-16'lar konusunda herhalde Miçotakis'in ağzına bakmayacaktır.

Ülkemize ve güvenli bölgelerimize yapılan saldırıların, tacizlerin, tuzakların merkezi konumundaki alanlar harekât önceliğimizin başında yer almaktadır. TSK, istihbarat, emniyet hazırlıklarını tamamlar tamamlamaz bu operasyonlar başlayacaktır. Perşembe yapılacak MGK'da bu hususta kararlarımızı alacağız."

Milli Uzay Programımız çerçevesinde bir Türkiye vatandaşının uluslararası uzay istasyonuna gönderilmesi sürecini resmen başlatıyoruz. Başvuru için 'uzaya.gov.tr' adresini oluşturduk. Eğitim şartlarını sağlayan 45 yaşından genç tüm vatandaşlar başvurabilir. Eğitimleri sonunda iki adaydan biri üstlendikleri tarihi görev için 2023'te Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilecek. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55