,
  • BIST 9010.63
  • Altın 2297.694
  • Dolar 32.3232
  • Euro 35.0564
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenikapı'da 5 milyona seslendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenikapı'da 5 milyona seslendi
Recep Tayyip Erdoğan Yenikapı'da gerçekleştirilen Demokrasi ve Şehitler mitinginde milyonlarca kişiye seslendi.

foto-galeri.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

240 KARDEŞİMİZ ŞAHADET MAKAMINA ERİŞTİ

15 Temmuz gecesi istikbali için kıyam eden canı pahasına Fettullahçı terör örgütüne ülkesini teslim etmeyen aziz milletim sizleri en kalbi duygularıma muhabbetle selamlıyorum. 15 Temmuz gecesi meydanları doldurarak tabnkların helikopterin karşısına çıkma cesareti gösteren tüm kardeşlerime en içten şükranlarımı sunuyorum. Bu kardeşlerimizden 240 kişi şahadet makamına ulaştılar. Kendilerilerine bir kez daha Allah 'tan rahmet diliyorum. Milletimizn başı saolsun.

GAZAMIZ MÜBAREK OLSUN

Milyonlarca vatandaşımız içinden şehitlik ve gazilik şerefine nail olanlar isimlerini tarihe yazdırdılar. 79 milyon olarak hepimizin gazası mübarek olsun. Darbe gecesi her kesimden insanımız tüm farklılıları bir tarafa bırakarak tüm dünyayı kendisine hayran bırakan bir kararlılık gösterdi.Türk milleti bin yıl önce Malazgirt'te hangi inançla Anadolu'nun kapılarınbı açmışsa 15 Temmuz'da aynı şekilde oldu. 15 Temmuz'da FETÖ terör örgütünü darbecileri geri püskürttük. 15 Temmuz bu ülkenin askeri sabotajlara karşı da güçlü olduğunu göstermiştir.

BU GÖRÜNTÜ DÜŞMANLARIMIZI ÜZDÜ

Bu görüntü düşmanlarımızı en az 16 Temmuz kadar üzmüştür. Bir olacağız iri olacağız diri olacağız kardeş olacağız hep birlikte Türkiye olacağız.Bundan sonra işimiz ne biliyor musunuz muasır medeniyetler üzerine çıkmaktır. Yolumuza dayanışma içerisinde gideceğiz. Birbirmizi sadece Allah için seveceğiz

İDAM KARARI

Şimdi buradan bir kez daha soruyorum. Gaziden 96 yıl sonra tekrar soruyorum. Ey millet sen esaret zillet kabul eder misin? (Hallktan çoşkulu hayır sesleri) Mesele bu. İdam talebinin kararını verecek olan merci TBMM'dir Meclis böyle bir kararı verdikten sonra atılacak adım bellidir. AB'de idam yokmuş. ABD'de var Japonya'da var, Çin'de var. Sizler 15 Temmuz'da esaret ve zillet kabul etmeyeceğinizi gösterdiniz.

FETÖ MİLLETİN DİRAYETİNİ HESAP ETMEDİ

Bu FETÖ bri şeyi hesap edemedi. O da bu miletin imanını inancını dirayetini hiç hesaba katmadı. Harp okullarımız duracak. Tüm liselerimizden yetişenler geldin buraya girsin. Tek tip niye olsun. 15 Temmuz dareb girşimini çok iyi analiz etmeliyiz. Sadece darbe girişimini yapanlar değil arkasındakileri iyi analiz etmeliyiz. Hala bunların ismini FETÖ'cülerin anmaktan kaçınanlar var. Her yere sızan bu ihanet şebekelerini karşı kendimizi korumalıyız. Örgütlerin söylemleri yöntemleri değişebilir. Ama Türk devletinin düşmanları olduğu değişmez.

Onların arkalarındaki güçleri çok iyi biliyoruz. Vakti saati geldiğinde hesabını önlerine koyacağız. 15 Temmuz'da daha müreffeh Türkiye için bir milat haline dönüştüreceğiz.

DAVALARI İNCELEMELİYİZ

FETÖ ihanet çetesinin Türk Silahlı Kuvvetler içindeki etkinliğinin önünü açan davaları yeniden incelemeleyiz. Hükümetimiz OHAL sonrası çok önemli adımlar attı ve atmaya devam ediyor.

Devleti yeniden yapılandırılması sürecini yeniden inşallah hep birlikte yapacağız. 15 Temmuz ordu içine sızmış FETÖ mensuplarının başlattığı darbe girişimidir. Ama hadise bununla sınırlı değildir. 15 Temmuz ülkemizi işgal girişimidir. Darbe başarılı olsaydı bu coğrafyanın kimlere altın tepsiyle sunulacağını gayet iyi biliyoruz.

KURU KALABALIK DEĞİL MİLLET

Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, tüm gazilerimize şifalar diliyorum. Milli irade bu şehitlerimiz ve gazilerimizle güç kazandı.79 milyon vatandaşımıza bakıp eğitimsiz diyenler 15 Temmuz'da hayalkırıklığına uğradı. Türkiye'nin vatandaşları kuru kalabalık değil millettir millet.

Bizim fiziki sınırlarımız başkadır, gönül sınırlarımız başkadır.İnşallah önümüzdeki dönem hem kendimizin hem umudunu bize bağlamış insanların yüzünün güleceği bir dönem olacaktır.

Darbe girişiminde bulunanlara kahramanca karşı koyan tüm güvenlik birimlerine teşekkür ediyorum.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55