,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2320.281
  • Dolar 32.3585
  • Euro 34.9543
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 15 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan Uluslararası Adana Lezzet Festivali'ne katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Uluslararası Adana Lezzet Festivali'ne katıldı
5'nci Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Festivalimizin, sıfır atık prensibiyle düzenlenmesini yeşil kalkınma devrimimizin şimdiden başladığının önemli bir işareti olarak görüyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Park'ta düzenlenen 5'nci Uluslararası Adana Lezzet Festivali açılışına katıldı. Erdoğan festivalin ülkeye, şehre ve ağız tadını bilen herkese hayırlı olmasını diledi.

Erdoğan, "Aslında festivalimizin sloganı olan 'coğrafya lezzettir' ifadesi buradaki durumu gayet isabetli bir şekilde ifade ediyor. Gerçekten de ülkemizde lezzet deyince akla ilk gelen yerlerden biri elbette Adana'dır. Lezzetinin ünü sınırları aşan Adana'nın kebabından yemeden, şalgamından içmeden hayata veda eden gerçekten dünya nimetlerinden mahrum gitmiş demektir." diye konuştu.

Dünyadan ve Türkiye'den pek çok kabiliyetli şefin, yemek yapma ve tadım üstadının katıldığı festivalin her geçen yıl geliştiğine şahit olduklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Yakın çalışma çevresinde pek çok Adanalı bulunan birisi olarak, şehrin lezzetlerine aşinalığımızı hamdolsun hiç kaybetmedik. Bugün de bakanımızla, sözcümüzle, genel başkan yardımcımızla, milletvekillerimizle hep beraber işte buradayız. Diğer vakitlerde de kimi zaman Adana'dan getirterek, kimi zaman Ankara veya İstanbul'daki Adana lezzet duraklarından tedarik ederek, bu güzel lezzetlerle yakın teşriki mesaimizi sürdürüyoruz. Tabii artık 'yemek' dediğimiz olay, ekonomik gücü ve turizm potansiyeli ile karın doyurmanın çok ötesine geçmiş bir sektörü ifade ediyor. 'Gastronomi' diye adlandırılan hadise, şehirlere ve ülkelere dünya çapında değer katan sosyal, kültürel, ekonomik faaliyetlere dönüşmüştür. Hamdolsun biz bu konuda Adana başta olmak üzere, pek çok imkana, pek çok güzelliğe, pek çok markaya sahibiz."

Erdoğan, Türkiye'nin 81 ilinin her birinin kendine göre bir gastronomi zenginliği olduğuna işaret ederek, bazı şehirlerin bu konuda Türkiye'yi şanla, şerefle, gururla temsil edebilecek gastronomi ürünü yelpazesine sahip olduklarının da bir gerçek olduğunun altını çizdi.

Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nin bu bakımdan mutlaka önemle üzerinde durulması, desteklenmesi, geliştirilmesi gereken bir etkinlik olduğunu vurgulayan Erdoğan, valilik başta olmak üzere, festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere, etkinliklerde yer alarak Adana'nın marka değerine katkı sağlayan herkese teşekkürlerini iletti.

"Kökenine, meşrebine, mezhebine bakmadan, 84 milyonun her birine sahip çıkıyoruz"

Erdoğan, dünyanın en kadim medeniyetlerine ve kültürlerine ev sahipliği yapan Mezopotamya'nın Seyhan ve Ceyhan nehirleri arasındaki kadim şehri Adana'nın 6 bin yılı bulan bir geçmişe sahip olduğuna dikkati çekerek, "Büyük Selçuklu'dan beri vatanımız olan bu toprakların geçmişinden devraldığımız zengin mirası, tüm güzellikleri ile bugüne ulaştırmış bir milletiz. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' düsturuyla geniş bir coğrafyayı yöneten bir ecdadın torunları olarak, bugün de aynı anlayışla kökenine, meşrebine, mezhebine bakmadan, 84 milyonun her birine sahip çıkıyoruz." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55