,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2244.782
  • Dolar 32.3318
  • Euro 35.1637
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 11 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye hedeflerine doğru kararlılıkla yürümeyi sürdürüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye hedeflerine doğru kararlılıkla yürümeyi sürdürüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kızılcahamam-Çerkeş Tüneli Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, dünyanın sıkıntılarla boğuştuğu bir dönemde Türkiye’nin hedeflerine doğru kararlılıkla yürümeyi sürdürdüğünü kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam-Çerkeş Tüneli Açılış Töreni’ne Vahdettin Köşkü’nden canlı bağlantıyla katılarak, bir konuşma gerçekleştirdi.

Açılışı yapılan Kızılcahamam-Çerkeş Tüneli’nin ulaşım sektörü bakımından büyük önem taşıdığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, tünelin hayırlı olmasını diledi.

“TÜNEL YILDA YAKLAŞIK 7,5 MİLYON LİRA TASARRUF SAĞLAYACAK”

Tünelin bulunduğu bölgenin, yüksek rakımlı ve eğimli olması sebebiyle, ulaşımda zaman zaman sıkıntıların yaşanabildiği bir yer olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, tünel sayesinde, bu yolu kullanan tüm vatandaşların rahat, hızlı ve güvenli bir seyahat imkânına kavuşacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tünelin mevcut güzergâhı 2,4 kilometre kısaltarak, vakitten ve akaryakıttan yılda yaklaşık 7,5 milyon lira tasarruf sağlayacağını kaydederek, tünelle birlikte cazibesi artacak yolun yük araçları yanında yolcu taşımacılığında da daha yoğun şekilde kullanılacağına olan inancını dile getirdi.

Kızılcahamam ve Çerkeş ilçelerinin bu gelişmeden en çok fayda görecek yerleşimlerin başında yer aldığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bağlantı yollarıyla birlikte 3,6 kilometreyi bulan tünelin Türkiye’ye kazandırılmasında emeği geçenleri tebrik etti.

“TURİZMİMİZ, YAYGINLAŞAN YOLLARIMIZ SAYESİNDE ANADOLU’NUN DÖRT BİR YANINA DOĞRU GENİŞLEDİ”

İnsan ve yük ulaşımı ne kadar kolay olursa ülkenin her köşesinin kalkınması ve büyümesinin de o derece hızlı olacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Hep söylediğimiz gibi, gidemediğin yer senin değildir. Bunun için, son 18 yılda ülkemizde karasından havasına, demirinden denizine kadar tüm ulaşım hatlarında adeta bir seferberlik başlattık. Bölünmüş yollarımızın uzunluğunu 28 bin kilometreye çıkartarak, en batıdan en doğuya, en kuzeyden en güneye rahatlıkla ulaşılabilmesini sağladık. Geçmişte her biri eziyete dönüşen ve mecburen çıkılan yolculuklar, artık keyifle yapılan seyahatler hâline geldi. Başka ulaşım alternatiflerini kullanma imkânı olan pek çok kişinin, sırf bu keyfi yaşamak için otomobille seyahati tercih ettiklerini biliyoruz. Eskiden sadece güneş-deniz-kum üçgenine sıkışan turizmimiz, yaygınlaşan ve standartları yükselen yollarımız sayesinde Anadolu’nun dört bir yanına doğru genişlemektedir.  Bir dönem sadece meraklılarının bin bir zahmetle ulaşabildiği tarihî ve tabii güzelliklerimiz, bugün artık yüzbinlerin, milyonların akınına uğrayan destinasyonlar hâline dönüşmüştür. Havalimanlarımızdan hızlı tren hatlarımıza kadar diğer ulaşım araçlarının da bu derece etkin kullanılması, karayolu ağımızın yaygınlaşmasının bir sonucudur.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hepsi birbiri tamamlayan ulaşım ağları sayesinde Türkiye’nin insani gelişmişlik ve ekonomik altyapı bakımından geleceğe çok daha güvenle bakabildiğini anlatarak, “Bu güçlü altyapı dolayısıyla ülkemiz, küresel siyasi ve ekonomik düzenin yeniden yapılanma sürecinde, dünyanın en önemli üretim ve ticaret merkezlerinden biri olma yolunda ilerliyor” diye konuştu.

Eskiden sanayi ve ticaretin Türkiye’nin sadece belli bölge ve şehirlerine yoğunlaştığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılan köprü, yol, tüneller ile Anadolu’nun her bir köşesini, 81 vilayetin tamamını bu potansiyelden yararlanır hâle getirdiklerini kaydetti.

“TÜRKİYE HEDEFLERİNE DOĞRU KARARLILIKLA YÜRÜMEYİ SÜRDÜRÜYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir zamanlar inşa ettiğimiz yolları gösterip 'buraya uçak mı indireceksiniz’ diyorlardı. Bir zamanlar, açtığımız tünellere bakıp 'buraları patates-soğan deposu mu yapacaksınız’ diye alay ediyorlardı. Bir zamanlar, kurduğumuz köprüleri gösterip ‘buradan koyun sürüleri mi geçireceksiniz’ diye dalga geçiyorlardı.  Fakat bu eserler tamamlanıp hizmete açıldığında, ilk ve en çok böyle diyenlerin oralardan istifade ettiğini gördük” değerlendirmesinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tıpkı geçmişte rahmetli Menderes’e, rahmetli Demirel’e, rahmetli Özal’a, bugün 10’uncu vefat yıldönümü olan rahmetli Erbakan Hocamıza yaptıkları gibi, bizi de bu tür seviyesiz tacizlerle yolumuzdan çevirebileceklerini sandılar. Ama biz yatırımlarımızı planlarken ve icra ederken, sadece ve sadece milletimize baktık. Milletimizin neye ihtiyacı olduğuna, ne istediğine, neye layık olduğuna bakarak eserlerimizi birer birer ülkemize kazandırdık” diye konuştu.

Dünyanın, yakın tarihin en büyük sağlık krizi ve onun tetiklediği sosyal, ekonomik, siyasi sıkıntılarla boğuştuğu bir dönemde Türkiye’nin hedeflerine doğru kararlılıkla yürümeyi sürdürdüğünün altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah 2023 hedeflerimizin tamamına ulaşarak, ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri hâline getirecek ve milletimizin refahını hak ettiği seviyeye yükselteceğiz” dedi.

“DİĞER ALANLARLA BİRLİKTE ULAŞIMDA DA YATIRIMLAR KESİNTİSİZ DEVAM EDİYOR”

Diğer alanlarla birlikte ulaşımda da yatırımların kesintisiz devam ettiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmara’yı kuşatan otoyolun bitmek üzere olduğunu, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün silüetinin şekillenmeye başladığını, Ankara-İzmir Otoyolu ile Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı’nın inşaatlarının etap etap sürdüğünü, Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı’nda deneme sürüşlerine başlandığını, Karadeniz dağları ve Toroslar başta olmak üzere zorlu güzergâhlardaki tünel inşaatlarının da planlandığı şekilde devam ettiğini anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kalkınmanın temel unsurunun altyapı olduğuna dikkati çekerek, kurulan altyapının da üretime, istihdama, büyümeye katkı verecek şekilde değerlendirilmesinin önemine kaydetti.

“Yaptığımız yollardan sadece insanların ve yüklerin değil, aynı zamanda geleceğimizin de geçtiğine inanıyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Üreterek evlerimize ve makinalarımıza kadar götürdüğümüz elektriğin, aynı zamanda geleceğimizi de aydınlattığını düşünüyoruz. Teknolojinin son imkânlarıyla inşa edilerek yükselen her konut, işyeri, fabrika binasının, aynı zamanda umutlarımızı da artırdığını hissediyoruz. Tarımda suya kavuşturarak verimini artırdığımız her karış toprağımızda boy veren ürünlerin, aynı zamanda kendi kendimize yeterliliğimizin sembolü de olduğunu biliyoruz. Genç dimağların eseri olarak ortaya çıkan, hayatımızı ve işlerimizi kolaylaştıran, güvenliğimizi artıran teknolojik ürünlerin, aynı zamanda kendimize olan güvenimizi de güçlendirdiğini biliyoruz. Bunun için her alanda çalışmak, yeni fikirler ve ürünler ortaya çıkarmak, üretmek, ihraç etmek isteyen her bir vatandaşımızın yanında yer alıyoruz. Bunun için büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası için mücadele ediyoruz. Bunun için gençlerimizi her alanda destek oluyoruz. Bunun için ülkemizin bütünlüğü, milletimizin birliği, devletimizin bekası söz konusu olduğunda, gerekiyorsa hayatımızı ortaya koyuyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her kim şu açılışını yaptığımız tünele, sadece bir dağdan diğer dağa geçişi sağlayan herhangi bir eser nazarıyla bakıyorsa, bilin ki büyük Türkiye fotoğrafını göremiyordur. Her kim yaptığımız okulları, hastaneleri, barajları herhangi bir inşaat projesi olarak görüyorsa, bilin ki Türkiye’nin vizyonundan da, hedeflerinden de nasibini almamıştır. Her kim bölgemizde yürüttüğümüz mücadeleyi sıradan bir taktik oyun olarak değerlendiriyorsa, bilin ki sadece ülkemizin değil dünyanın gerçeklerinden de habersizdir.  Kalbi mühürlü, gözü kapalı, kulağı tıkalı, dili lal olanlara, ne eser, ne hizmet anlatabilirsiniz” değerlendirmesinde bulundu.

Milletin yürüttükleri mücadeleyi, Türkiye’nin nereden nereye geldiğini ve nereye götürmek istediklerini gayet iyi bildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Allah’ın yardımı ve milletimizin desteğiyle, bugüne kadar girdiğimiz her mücadeleden olduğu gibi, şu anda yürüttüğümüz tarihî mücadeleden de zaferle çıkacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kızılcahamam-Çerkeş Tüneli’nin hayırlı olması temennisini yineleyerek, tünelin bulunduğu alanda hazır bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile diğer yetkililere açılış kurdelesini kesme talimatı verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurdele kesimi sırasında tünel giriş ve çıkışındaki asfaltın kalitesi ve çevre düzenlemesi konularında da uyarılarda bulunarak, bu konularda hassas olunması ve eksikliklerin kısa zamanda tamamlanmasını talimatı verdi.

Kaynak: tccb.gov.tr
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55