,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 22 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Trump yaptırım konusunu kendi açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Trump yaptırım konusunu kendi açıkladı
Japonya'nın Osaka kentinde düzenlenen G20 Zirvesinde katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada basın toplantısı düzenleyerek, S-400 gerilimi hakkında ABD'nin yaptırım konusuna ilişkin, Trump'ım yaptırım konusunu kendisinin açıkladığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Zirvesi'nde düzenlediği basın toplantısında ABD'nin yaptırım konusuna ilişkin, Trump'ım yaptırım konusunu kendisinin açıkladığını belirtti.

Japonya'nın Osaka kentinde düzenlenen G20 Zirvesinde katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada basın toplantısı düzenleyerek, S-400 gerilimi hakkında konuştu.

G20 Liderler Zirvesi'nin yapıldığı INTEX Osaka Fuar Merkezi'nde basın toplantısı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmesi, S-400, F-35, Şehid Mursi ve gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın cinayetine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Trump'ın da basın toplantısı oldu. S-400'ler teslimat sürecindedir. Böyle bir sözleşmeyi inkar etmemiz Türkiye gibi bir devlete yakışmaz. Bu iş bitti. Biz Amerika'yla da Patriot almak için Obama döneminde adım atmıştık, Kongre'nin müsaade etmediğini söyleyerek, satışı gerçekleştirmediler. En uygun şartlarda bunu Rusya'dan aldık. Yaptırımlar konusunda Trump bugün de açıklama getirdi, böyle bir şeyin olmayacağını kendisinden dinlemiş olduk. S-400 olayı bir taraftan yürürken, ABD'den şu an 100 tane Boeing uçağı alıyoruz." dedi.

F-35'lerin teslimatının başlandığını belirten Erdoğan, "F-35 konusunda, bir milyar 400 milyon dolar ABD'ye ödememiz var. Bir üretici değil, ortak üreticiyiz. 4 tane uçak verildi, toplamda 116 uçak alacağımız var. Ödemeler yapılır, beklenti içindeyiz. Altta birilerinin yaptığı açıklamalarla hiç örtüşmüyor. Bizim ikili ilişkilerimizi bozmayacağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.  

cumhurbaskani-erdogan-222.jpg

Cemal Kaşıkçı cinayeti

Suudi Arabistan İstanbul Konsolosluğunda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kaşıkçı cinayetinin üstünün örtülmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

Erdoğan, "Kaşıkçı cinayetinin, en üstten en alta kadar sorumlularının tamamından hesap sorulması, uluslararası toplumun öncelikli görevidir. BM raportörü Callamard'ın raporunun arkasında durarak adım atmasını bekliyoruz. Sorumluların en alttan en üste kadar yargılanmasını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Kaşıkçı cinayetinden Selman'ın haberinin olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

"Muhammed bin Selman'la görüşmedim. Kaşıkçı'nın öldürülmesi esnasındaki bilgiler, kayıtları hepsini dinledim. Bu kayıtları dinlediğim için biliyorum. Selman'a istihbaratçılarımız dinletti, bunu onlar da biliyorlar. Burada söylenemeyecek kadar ağır ifadeler söz konusu. Türkiye'ye 2 uçakla gönderilen 15 kişi bu olayın failleridir. Bu olayı ortaya çıkarması gereken kişi Selman'dır. Başka yerde aramalarına gerekir. Yargılanmaları gereken yer İstanbul'dur. Çünkü suçun işlendiği yer İstanbul'dur. İstanbul'da yargılanması gerekir. Her şeyden önce bir insan öldürülüyor, o kadar hafif mi? Uluslararası basının daha fazla bu olayı kaleme alması lazım. Dolar her şeyi satın alıyor mu? Her şeyi alamaz. Kalemi satın alamaması lazım."

cumhurbaskani-erdogan-223.jpg

"Mursi için adli tıp incelemesi yapılmadı"

Açıklamalarında Mısır'da mahkeme sırasında fenalaşan ve hiçbir müdahale edilmeyerek ölüme terk edilen Şehid Muhammed Mursi ile ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mısır'ın seçimle başa gelip, darbeyle indirilen eski Cumhurbaşkanı Mursi için de aynı adımı bekliyoruz. Duruşma salonunda vefat etmiş, yarım saat hiçbir müdahale yapılmaksızın gelişen durum demokrasi ve insanlığa sahip çıkılmasını beklerdik. Mursi'nin ölümünde adli tıp incelemesi yapılmadı. Ne Kaşıkçı cinayetinin ne de Cumhurbaşkanı Mursi'nin şaibelerle dolu vefatının gündemden düşürülmesine izin verilmemelidir. Bu tür olaylar yapanın yanında kâr kalırsa dünyanın geleceği, dünya açısından, dünya siyaseti açısından da tehlikelidir. Zirvede bunu liderlerle görüştük. Üzülerek belirtmek isterim ki, bazı Batılı ülkeler Mısır'daki idamlar karşısında üç maymunu oynuyor. Konu Türkiye olunca darbeciler için idamın tartışılmasını kabul edilemez bulanlar maalesef Mısır'daki idam cezalarına seslerini çıkarmıyor." Şeklinde Batılı ülkelerinin iki yüzlülüğüne dikkat çekti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55