,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2240.877
  • Dolar 32.3243
  • Euro 35.1697
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 14 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: TEKNOFEST dost ve müttefik ülkelerde de düzenlenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan: TEKNOFEST dost ve müttefik ülkelerde de düzenlenecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TEKNOFEST alanında önemli açıklamalarda bulundu.

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2021'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere tavsiyelerde bulunarak, "Size 'yapamazsınız, başaramazsınız' diye üst perdeden ahkam kesenlerin sözlerine asla kulak asmayın" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gençlerimiz her sene TEKNOFEST teknoloji yarışma tarihlerinin belirlenmesini sabırsızlıkla bekliyor. Kurdukları takımlarla roketten insansız hava araçlarına, endüstriyel robotlara birçok alanda kıyasıya rekabet ediyorlar. Burada sergilenen her proje okuluyla, öğretmeniyle, hocasıyla, ailesiyle takım çalışmasının ürünüdür. Gençlerimizin emeklerinin yanında ülkemizin zengin potansiyeli de var. TEKNOFEST'in yüreği kıpır kıpır atan genç mucitleri 2053 ve 2071 Türkiye'sinin mimarları olacaktır." dedi.

"TEKNOFEST sadece evlatlarımızı dünyanın en modern teknolojileriyle tanıştırmıyor, onlara birlikte iş yapmayı, takım ruhunu, milli duyguları da aşılıyor." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

"Gözbebeklerimiz İstanbul semalarında görsel bir şölen sunuyor. Gökyüzündeki bekçilerimize yeni bir üye daha katıldı. Ülkemizin tüm dünyada iftiharı olarak Akıncı boy gösterdi. Ayrıca bir diğer atılımımız olan TOGG yine ilk defa ziyaretçilerin huzuruna çıkmış oldu. Nasıl yapılan şovları beğendiniz mi? Türkiye'nin ürettiği helikopter, uçak, otomobille gurur duydunuz mu? Elhamdülillah, artık zaman yakın. TOGG halkımızın istifadesine sunulacak. Atak helikopterlerimizi yaptık. Onunla beraber terörü ülkemizde ve ülke dışında belini kırdık. Türk yapımı olan bu teknolojilerin semalarımızda çıkardığı ses hepimizin içini ısıtıyor, göğsünü kabartıyoruz. Darbe girişiminde havalanan uçak, birliğimizi yıkmak için bu alanın üzerinde uçuyorlardı. Bu alanda kendi ürettiğimiz insanlı ve insansız araçlarımız Türkiye'nin gücünü göstermek için uçuyor. Bizim evlatlarımız bu sesleri büyük bir gururla hatırlayacaktır."

TEKNOFEST'in yurtdışında da yapılacağı mesajını veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Burada Türkiye'nin yarınlarına yön verecek başarılı bilim insanları, araştırmacıları, astronotları var. TEKNOFEST rekorların ve rekortmenlerin festivalidir, kendine sınır çizdirmeyenlerin festivalidir. Gençlerimizi dünyanın en ileri teknolojilerine hazırlıyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren can Azerbaycan'dan başlayarak TEKNOFEST'i dost ve müttefik ülkelerde de düzenleyeceğiz. Göreve geldiğimizde beri Ar-Ge ve yenilikçilik ekosistemimizi geliştirmek için büyük çaba harcadık. 2003'te binde 5 dahi olmayan Ar-Ge harcamalarının milli gelirimiz içindeki payını ilk kez yüzde 1'in üzerine çıkardık." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Resimleri büyütmek için üzerine tıklayınız... 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55