,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 28 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan tek tip elbisenin rengini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan tek tip elbisenin rengini açıkladı
​Malatya’da toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ mensuplarının giyeceği tek tip elbisenin rengini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Tek tip elbise, renk olarak badem içinin koyusu bir renk olacak. İki tip olacak. Biri tulum olacak. Bir de ceket pantolon olacak. Darbeciler, tulum giyecek; diğerleri de yani teröristler ceket pantolon giyecek. Bundan sonra istedikleri gibi giyinip, gelme yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya Stadyumu ve yapımı tamamlanan diğer tesislerin toplu açılış törenine katıldı. Kent meydanında halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına, Malatya’nın 15 Temmuz darbe girişime karşı en yürekli, en cesur ve en kararlı duruşu gönderen şehirlerden biri olduğunun altını çizerek başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizi saf dışı bırakamayacaklarını gördükleri için başımıza yeni dertler açmaya çalışıyorlar. FETÖ ihanet çetesinin 15 Temmuz darbe girişimini bu gelişmelerden bağımsız görmemek lazım. Bu alçaklar eliyle ülkemize diz çöktürebileceklerini sandılar. Hamdolsun milletimizle birlikte bu girişimi boşa çıkardık. 15 Temmuz ihanetine ortak olanlar şimdi mahkemelerde hesap veriyor. Yalan üstüne yalan. Hâkim diyor ki 'Kim bu?', 'Ben değilim.' diyor. Pantolonun aynı, gömleğin aynı ama şimdi bunlara tek tip elbiseyi getiriyoruz fakat bu tek tip elbise renk olarak badem var ya badem, badem içinin koyusu bir renk olacak. İki tip olacak. Bir tulum olacak, bir de ceket pantolon olacak. Bunların bir kısmı diyelim ki darbeciler tulum giyecek, diğerleri de yani teröristler ceket pantolon giyecek. Artık bundan sonra istedikleri gibi giyinip gelme yok. Bunlar bu şekilde tüm dünyaya tanıtılacak." dedi.

FETÖ mensuplarının inkarla kendilerince taktik uyguladığını söyleyen Erdoğan, "Hainler en iyi bildikleri şeyi yapıyor. Sürekli yalanla inkarla takiyeyle kendilerince bir taktik uyguluyor. Artık mızrak çuvala sığmaz. Bunların ihaneti, ellerine bulaşan kan, yüzlerine bulaşan kara leke açıkça ortadadır. Mahkemeler, bu hakikatlere göre kararlarını vereceklerdir. Şimdi duruşmalarda soytarılık yapıyorlar. Yaptıkları ihanetin, işledikleri cinayetin karşılığı olan cezaları alıp, hapishanelerde tutuklu değil; hükümlü olarak gittiklerinde gerçeğin soğuk yüzüyle tanışacaklar. Gittikleri yerde artık pişmanlık da fayda etmeyecek." ifadelerini kullandı.  

"Bugün hâlâ onlara el altından moral ve belki de destek verenler emin olun yakında birer birer ortadan kaybolacaklar." diyen Erdoğan, "İşte o zaman mahkemelerde şov yapan bu hainler, göreceksiniz acı akıbetleriyle baş başa kalacaklar. Üzüntüm odur ki kendileriyle birlikte kendileriyle birlikte ailelerinin de mahvına bunlar yol açacaklar. Dört duvar arasında çürürken, bütün bunları düşünecek çok zamanları olacak. Darbeyi milletimizin gücüyle engelleyen Türkiye, darbecilerin cezalarını da hukuk devleti sınırları dahilinde verecek. Ülke olarak bu süreci hata yapmadan tamamlamak mecburiyetindeyiz." şeklinde konuştu.  (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55