,
  • BIST 9083.55
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sınırlarımızdaki 30 kilometrelik güvenlik şeridini muhakkak tamamlayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sınırlarımızdaki 30 kilometrelik güvenlik şeridini muhakkak tamamlayacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa'da yaptığı konuşmada, "Güney sınırlarımız boyunca kurmakta olduğumuz 30 kilometrelik güvenlik şeridini muhakkak tamamlayacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa'da yaptığı konuşmada, "Güney sınırlarımız boyunca kurmakta olduğumuz 30 kilometrelik güvenlik şeridini muhakkak tamamlayacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa Abide Kavşağı’nda düzenlenen, Şanlıurfa Kuzeybatı Çevre Yolu, Abide Kavşağı İlave Köprü Viranşehir Pompaj Sulaması 1. ve 2. Kademe ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine katıldı.

Törende yaptığı konuşmada, yaklaşık 3,5 yıllık aranın ardından ziyarette bulunduğu Şanlıurfa’da törene katılan vatandaşları selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa’nın peygamberler şehri olduğunu belirtti. Erdoğan, “Burası, mayası kardeşlikle yoğrulmuş bir coğrafyanın en güzide şehridir. Burası, Türklerin, Kürtlerin, Arapların asırlardır kardeşçe yaşadığı bir medeniyet şehridir. Bin yıllık bu birlikteliği, hep beraber dünyanın en güzel kültürel zenginliklerinden birine çevirdik.” açıklamasında bulundu.

“Bölgemizde yaşanan istikrarsızlıkları, kavgaları, kargaşaları ve bunların yol açtığı felaketleri, acıları, zulümleri görüyorsunuz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Siz zayıf olursanız, dışarıdan karışanınız da karıştıranınız da çok olur. Bugün binlerce kilometre öteden gelip kendi güvenlik ve refahları için bu bölgede bayrak gösterenleri, vekâlet savaşı yürütenleri görüyorsunuz. Üstelik bunu yapanlar, aynı zamanda Türkiye’nin kendi sınırlarını, kendi vatandaşlarının hayatını güvenlik altına almasına da karşı çıkıyor. Çünkü bunların derdi, ne bu coğrafyadaki Kürt’tür ne bu coğrafyadaki Arap’tır ne bu coğrafyadaki Türk’tür ne bu kadim coğrafyanın asli halkları olan diğer kesimlerdir. Bunların tek derdi, kendi siyasi ve ekonomik çıkarlarıdır” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “İşte görüyorsunuz, sınırlarımız ötesinde besleyip büyüttükleri terör örgütü, bulduğu her fırsatta ülkemize saldırıyor, çocuk, kadın demeden vatandaşlarımızı katlediyor. Ülkemizin yaklaşık 40 yılına mal olan terörle mücadele döneminde yitirdiğimiz on binlerce canın, yaşadığımız ekonomik ve sosyal kayıpların hesabı geçmişte sorulmadığı için, bugün aynı cüretle karşımıza çıkıyorlar. Ama hamdolsun artık Türkiye, eski Türkiye değil.”

Artık Türkiye’nin, “eline vur ekmeğini al, başına vur diz çöktür” uysallığıyla teslim alınmış eski Türkiye olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Bugün kendi siyasi, ekonomik, askerî vizyonlarını kendi belirleyen, demokrasi ve kalkınma atılımlarını kendi iradesiyle hayata geçiren, bölgesinde ve dünyada söz sahibi olan bir Türkiye var. Geçtiğimiz 20 yılda asırlık eser ve hizmetlerle kayıplarını telafi eden, altyapısını kuran, öz güvenini kazanan Türkiye, artık kararlarını kendi iradesiyle vermekte, atılımlarını kendi gücüyle gerçekleştirmektedir”

Dünyanın salgından savaşa kadar pek çok krizin pençesinde kıvrandığı bir dönemde, Türkiye’nin sadece altyapısının gücünü ispat etmekle kalmadığını aynı zamanda Türkiye Yüzyılı’nı inşa etme kabiliyetini de dost, düşman herkese kabul ettirdiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin üretimden diplomasiye her alanda sahip olduğu potansiyeli en üst seviyede hayata geçiriyoruz” dedi.

"Güney sınırlarımız boyunca kurmakta olduğumuz 30 kilometrelik güvenlik şeridini muhakkak tamamlayacağız" Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mesajlarımızı net şekilde verelim, kimse boş hayale kapılmasın, yanlış hesap yapmasın. Siz Bay Kemal'e falan bakmayın, onun yanındakilere falan bakmayın. Şimdi mesajlarımız tek tek verelim." dedi ve şunları ekledi: "Allah'ın izni ve milletimizden alacağımız güçlü destekle 2023 seçiminde bir dönem daha Cumhurbaşkanı olarak bu kardeşinizi görevlendirmeye var mısınız?

Yine Allah'ın izni ve milletimizin takdiriyle Meclis'te çoğunluğu elde ederek yasama faaliyetlerini biiznillah sizlerin vereceği görevle sürdürmeye biz hazırız, siz de bu görevi vermeye hazır mısınız? Türkiye ekonomisi modelini mutlaka başarıya ulaştırarak bir süredir insanlarımızın hayatlarını zorlaştıran sıkıntıları biiznillah geride bırakacağız. Küresel ekonomide küçülme endişelerinin zirveye çıktığı bir dönemde biz üretimimizle, istihdamımızla, ihracatımızla büyümeye hazırız, siz bu görevi bize vermeye hazır mısınız?

Güney sınırlarımız boyunca kurmakta olduğumuz 30 kilometrelik güvenlik şeridini muhakkak tamamlayacağız. Terör örgütü ve onun yularını elinde tutanların güvenlik güçlerimize ve masum sivillere karşı yaptıkları saldırılar bizi bu kararlılığımızdan asla döndüremeyecek. Bu görevi bize vermeye var mısınız?

Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun siyasi ve ekonomik hedeflerini birer birer hayata geçirerek ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına dahil edeceğiz. Bu görevi bize vermeye var mısınız?

Yönetim sistemimizi gençlerimizin özgürlük, adalet, hak, refah beklentilerine en ileri düzeyde karşılık verecek şekilde geliştireceğiz. Eski Türkiye güzellemesi yapanların tek dertlerinin altılı masada olduğu gibi, ne yapıyorlar, sen ne istiyorsun şunu, sen ne istiyorsun bunu, onlara bir şeyler dağıtmakla meşguller bunlar. Biz 85 milyona ne yaparız bunu yerine getirmekle mükellefiz. Bu görevi vermeye var mısınız?

Tek becerileri kendi partilerindeki iktidarını sürdürmek, tek başarıları kongre kazanmak olanların Türkiye'ye verecekleri hiçbir şey olmadığını seçim gününe kadar attığımız her adımla ispatlayacağız. Buna inanıyor muyuz?

Sekiz, kapalı devre parti toplantılarında belki işe yarayabilen yalan ve iftira siyasetinin sahte cengaverlik gösterenlerin, gerçek hayatta karşılığı bulunmadığını bakıp usanmadan anlatmaya var mıyız?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından projeleri tamamlanan yerlere canlı bağlanarak açılışları gerçekleştirdi. (İLKHA)

cumhurbaskani-erdogan-sanliurfa.jpg

cumhurbaskani-erdogan-sanliurfa-001.jpg

cumhurbaskani-erdogan-sanliurfa-002.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55