,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2321.592
  • Dolar 32.3302
  • Euro 34.9641
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 15 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan "mesleki eğitimde" 2 yeni düzenleme duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan "mesleki eğitimde" 2 yeni düzenleme duyurdu
​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mesleki eğitimde öğrencilerin 4 yıl boyunca aldıkları ücretlerin işveren üzerindeki yükünü kaldıracaklarını ve 6 ay eğitim sonunda başarılı olan üniversite mezunlarının da Turkcell'de istihdam edileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi ve 50 Ar-Ge Merkezi'nin Açılış Töreni'nde konuştu.

Erdoğan, konuşmasının başında Afyonkarahisar'da bu sabah meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden öğrencilere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.

MEB'e bağlı okullarda eylül itibariyle yüz yüze eğitime geçildiğini hatırlatan Erdoğan, şu ana kadar eğitim faaliyetlerinde ciddi bir sorunla karşılaşmadıklarını söyledi.

Covid-19 aşılarının önemine  dikkat çeken Erdoğan, "Aşılamadaki eşikleri hızla aşarak toplumsal bağışıklığı ne kadar çabuk sağlarsak, kış aylarında o kadar rahat ederiz. Havaların soğumasıyla birlikte sıkıntıların artmasına engel olamayız." dedi.

Mesleki eğitimi güçlendirmek için hayata geçirdikleri "1000 Okul Projesi" ile bin okula 1 milyar lira yatırım yapıldığını aktaran Erdoğan, bu okulların döner sermaye üretimlerini artırmak için 544 yeni atölye kurduklarını, proje dahilindeki bin meslek okulunun bakım ve onarımını yaptıklarını kaydetti.

Bugün 24 ilde mesleki ve teknik eğitim veren okullarda kurulan 50 Ar-Ge merkezinin açılışını yapacaklarını söyleyen Erdoğan, "Öğretmen ve öğrencilerimizin yeni ürünler tasarlaması, ekonomik bir değere dönüştürmesi için Ar-Ge merkezlerini önemli buluyoruz. Bu merkezlerle öğrencilerimizin mesleki becerileri artarken, yeni teknolojilerin takibi artacaktır. Bu okullarımız yeni çekim merkezleri olacaktır. Son dönemde mesleki ve teknik eğitimi destekleyici politikalarımızın müspet sonuçlarını alıyoruz." diye konuştu.

Erdoğan, "28 Şubat döneminin en büyük kötülüklerinden biri olan katsayı zulmünün ortadan kalkmasıyla bu okullara önyargılar kırıldı. Öğrenciler ve aileleri mesleki ve teknik eğitime daha fazla önem vermeye başladı. Üreticilerimiz, sanayicilerimiz de lise çağında verilen mesleki eğitimin değerini daha iyi anlamıştır." dedi.

Erdoğan, öğretmenleri de kapsayan 3600 ek gösterge meselesini, önümüzdeki yılın sonuna kadar çözüme kavuşturmayı planladıklarını ifade etti.

Mesleki eğitimde 2 yeni düzenleme

"Bugünkü tören vesilesiyle mesleki eğitimde bazı müjdelerimiz olacak." diyen Erdoğan, şu bilgiyi verdi:

"Kapasitenin daha fazla artırılması ve genç işsizliğin düşürülmesi için iki yeni düzenleme yapıyoruz. Öğrencilerin 4 yıl boyunca aldıkları ücretlerin işveren üzerindeki yükünü kaldırmaktır. Bu yükü devlet olarak biz üstleniyoruz. Böylece işgücü piyasamızın güçlenmesi için işverenlere destek sunuyoruz. Mesleki eğitim merkezlerinin son sınıfına kalfa olarak devam eden öğrencilerin ücretlerini de iyileştiriyoruz. Asgari ücretin 3'te biri kadar değil, yarısı kadar ücret alacaklar. Her iki hedef ile ilgili mesleki eğitim kanununda gerekli düzenlemeleri yapacağız.

Bir diğer proje de üniversite mezunlarına 6 aylık eğitim verilecek, başarılı olanlar Turkcell'de istihdam edilecek." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55