,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2240.946
  • Dolar 32.3295
  • Euro 35.1655
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 14 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Meclis'teki tartışmalar rezalet

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Meclis'teki tartışmalar rezalet
TBMM Genel Kurulu'nun "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" özel oturumunu izleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel oturumunda yaşanan tartışmalara ilişkin, "rezalet" ifadesini kullandı.

​Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'nun özel oturumunda yaşanan tartışmalara ilişkin, "rezalet" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'nun "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" özel oturumunu izledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis’e gelişinde TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın tarafından resmî törenle karşılandı.

Tören kıtasını selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Şeref Kapısı önünde TBMM Başkanı İsmail Kahraman karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra, Genel Kurul’da kendisi için ayrılan locasında özel oturumu izledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM’den ayrılışı sırasında bir basın mensubunun özel oturum sırasında yaşanan tartışmalarla ilgili sorusuna, "rezalet" cevabını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın tarafından resmî törenle uğurlandı.

Özel oturumda neler yaşandı?

TBMM'deki özel oturumda ilk olarak söz alan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın konuşmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kürsüye çıktı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması sırasındaki, "20 Temmuz darbesini şiddetle reddediyorum" sözleri Genel Kurul'da tepkilere neden oldu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kılıçdaroğlu'nun sözlerinde sataşma olduğu gerekçesiyle Meclis Başkanı Kahraman'dan söz istedi.

Kılıçdaroğlu'nun OHAL'e yönelttiği eleştirilere tepki gösteren Elitaş, CHP'li 15 milletvekilinin İyi Parti'ye katılmasına işaretle "Milletvekillerinin kiraya vermenin huzursuzluğunu buraya yansıtmıştır" dedi.

Elitaş, şunları söyledi: "Genel Başkan anlaşılan o ki, 15 Temmuz günü kahramanca direnen direnci gösteremeyip, kahvesini içerken, sonuç ne olacak diye beklemekte ve aldığı talimatla efelik yapmaya kalkıyor. Bugün 20 Temmuz tarihine geldiğimiz süreçte bütün grup başkanvekilleri, olağanüstü hal ilan edileceğiyle ilgili bilgisi vardı. Demek ki Kılıçdaroğlu, bu görüşmenin farkında değil."

Ardından söz alan CHP İstanbul Milletvekili Özgür Özel, Elitaş'ın bu sözlerine şöyle karşılık verdi: "Başbakan Binali Yıldırım Tuzla’ya bırakılmış, tanklar ediyor diye evinden alınmış, bilinmeyen bir yere doğru yola çıkmış, Ilgaz tüneline saklanmış, Jandarma çakarlarının görülmesinden sonra geceyi Ilgaz tünelinde geçirmiştir."

Başbakan Yıldırım: Tanklar senin genel başkanına yol verirken…

Ardından, oturduğu yerden söz alan Başbakan Yıldırım, “Ana muhalefet partisinin hatibi şahsımı hedef alarak darbe gecesi benim tanklar eşliğinde evimden çıkarıldığımı emniyetli bir yere götürüldüğümü ifade etmiştir. O gecenin gerçeği şudur: Tanklar senin genel başkanına yol verirken, bu ülkenin başbakanı uçaklara ‘Alçakları vurun’ demiştir.” Diye cevap verdi.

Tartışmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Genel Kuruldan ayrıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM’den ayrılışı sırasında bir basın mensubunun yaşanan tartışmaları hatırlatması üzerine, "Rezalet" karşılığını verdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55