,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2307.267
  • Dolar 32.3405
  • Euro 35.0516
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 18 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Libya ile oyunları bozduk

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Libya ile oyunları bozduk
AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya ile oyunları bozduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek partisinin İstanbul İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı.

"Kendi nefsinin peşine düşen sadece kendi ajandasına, kariyerine, hesabına odaklanan kişilerden dava adamı olmaz. Gurur abidesi olanlardan dava adamı olmaz. Makamın gücüne, imkanlarına güvenerek gönül kıran, insanları rencide eden, vatandaşa tepeden bakan kibir abidelerinin bu davada yeri olmaz" diyerek teşkilatına mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Milleti karşısına alan bizi de karşısına alır. İnsan gönlü kıranın biz de parti görevi ile ilgili kalemini kırarız" uyarısında bulunan Erdoğan, İstanbul'un önemini de "İstanbul Türkiye'nin kaderini belirlemede bir numaralı şehirdir. İstanbul'un nabzını iyi tutarsak Türkiye'yi de yakalamış oluruz"

Türkiye ile Libya arasında imzalanan mutabakat ile oyunları bozduklarına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Özellikle de deniz yetki alanlarının sınırlarının daraltılmasına yönelik anlaşma Meclisimizden geçti. Ben de imzaladım, BM'ye gönderildi. Burada oyun bozuldu. Hangi ülkelerin oyunlarının bozulduğunu zaten biliyorsunuz. Bu oyunlar bozulurken bir taraftan da Yunanistan, Güney Kıbrıs, Mısır, zaman zaman israil de bir araya geliyor. Kusura bakmayın. Bir skandal hareket de yaptılar, Libya'nın büyükelçisini Yunanistan deport etti. Ne oldu yani ne kazandınız? Şu anda biz Libya'daki kararlı duruşumuzu devam ettiriyoruz. Libya ile Türkiye arasında gayet güzel bir hat inşa ediyoruz." dedi.

Şehir Üniversitesi açıklaması

Konuşmasının devamında Şehir Üniversitesi ile ilgili tartışmalara da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye’de hiçbir üniversiteye tapu devri, mülkiyet devri yoktur, olmamıştır. Bunlar dürüstlüğü kimseye bırakmıyor değil mi? Öksüz, yetimin hakkını kurdukları üniversiteye tapu devri yapmak suretiyle Özelleştirme Yüksek Kurumu ile bunu sağlıyor. Yanında kim var? Sayın Babacan, onun da iddiası var. Başka kim var Mehmet Şimşek var… Ben bunu niye anlatıyorum? Kimin ne olduğunu yaptıklarıyla öğrenin. Bunlar Halk Bankası’nı da dolandırmaya çalışıyorlar. Kredi talebinde bulunuyorlar. Halk Bankası bunlara ciddi bir kredi veriyor. Ödeme planlarında ödemelerini yapmıyorlar. Halk Bankası bu defa kendilerini sürekli olarak uyarıyor. Şu anda Halk Bankası’na olan borçları 417 milyon noktasında. Şimdi ‘Yapılandıralım’ diyorlar. Neyi nasıl yapılandıracaksın? ‘Spor kulüplerinin borçları yapılandırılıyor da Şehir Üniversitesi niye yapılandırılmıyor’ diyorlar. " şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55