,
  • BIST 9712.95
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 29 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Krizler karşısında soğukkanlılığı elden bırakmadık

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Krizler karşısında soğukkanlılığı elden bırakmadık
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye olarak bölgemizdeki krizler karşısında, ilk günden itibaren, soğukkanlılığı elden bırakmadık, ilkeli ve vicdanlı bir duruş sergiledik" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM AK Parti Grup Toplantısı'na katılarak bir konuşma yaptı.

Son grup toplantısından bu yana TBMM Genel Kurulu'nda 31 adet kanun teklifi yasalaştığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu tekliflerin 27'si uluslararası sözleşmedir. Diğerleri ise; Nükleer Düzenleme Kanunu,  Öğretmenlik Meslek Kanunu, Vergi Usul ve Kurumlar Vergisi Kanunlarında değişiklik, Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu ile bazı kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede yapılan değişikliklerdir" açıklamasında bulundu. 

Küresel ve bölgesel gelişmeleri takip ederken milletin işini, aşını, ekmeğini, hayatının her alanını etkileyen sıkıntılarını da ihmal etmediklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hiç şüphesiz kurdaki yükselişten, enerji ve gıda başta olmak üzere küresel emtia fiyatlarındaki aşırı artışların ülkemize yansımalarından kaynaklanan bir hayat pahalılığıyla karşı karşıyayız. Ancak, enflasyonun sadece ülkemize mahsus bir durum olmadığı, gelişmiş ülkelerin de aynı sıkıntılarla boğuştuğu da bir gerçektir. 'Elle gelen düğün bayram' demiyoruz, ama bu hakikat dikkate alınmadan yapılan her değerlendirmenin de eksik ve hatalı olduğunu söylüyoruz. Üstelik bu süreçte Türkiye, üretim ve istihdam gücüyle şoklara karşı dayanaklılığını bir kez daha ispatlamıştır" diye ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Sağlam ekonomik temellerimiz ve uyguladığımız etkin politikalar sayesinde salgın döneminde en hızlı toparlanma kabiliyeti gösteren ekonomilerden biri olduk. Nitekim küresel ekonominin yüzde 3,1 oranında daraldığı 2020 yılında Türkiye ekonomisi yüzde 1,8 oranında büyüyerek Çin ile birlikte pozitif büyüme kaydeden iki ülkeden biri olmuştur."

Türkiye'nin içinde yer aldığı bölgenin, son 11 yıldır sancılı ve meşakkatli günler geçirdiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye olarak bölgemizdeki krizler karşısında, ilk günden itibaren soğukkanlılığı elden bırakmadık, ilkeli ve vicdanlı bir duruş sergiledik. Ülkesindeki savaştan ve zulümden kaçarak kapımıza gelen insanların hiçbirinin diline, dinine, ten rengine bakmadık. Tıpkı asırlar boyunca ecdadımızın yaptığı gibi, hangi dine mensup olursa olsun ülkemize sığınan mazlumlara sahip çıktık" değerlendirmesinde bulundu.

"Gönül coğrafyamızın dört bir ucundaki kardeşlerimizin, dostlarımızın imdadına koştuk" ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "İnsani hasletlerin sınandığı bir çağda Türkiye; duruşuyla, alicenaplığıyla, samimiyetiyle, merhametiyle tüm insanlığın yüz akı olmuştur. Ağızlarını her açtıklarında insan hak ve hürriyetlerinden bahsedenler sınıfta kalırken milletimiz insanlık sınavını bir kez daha başarıyla vermiştir. Paylaşmanın bereketine, dayanışmanın gücüne inanarak mazlum ve mağdurlara kucak açan tüm vatandaşlarıma, 85 milyonun her bir ferdine buradan teşekkür ediyorum." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55