,
  • BIST 9010.63
  • Altın 2297.694
  • Dolar 32.3232
  • Euro 35.0564
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kapıları açarız dediğimizde tutuşuyorlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kapıları açarız dediğimizde tutuşuyorlar
105. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreni’ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Avrupa'dan yükselen ve riyakarlık kokan sözlerin bizim nezdimizde zerre değeri yoktur. Kapıları açarız dediğimizde de tutuşuyorlar..." dedi.

​Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Avrupa'dan yükselen ve riyakarlık kokan sözlerin bizim nezdimizde zerre değeri yoktur. Kapıları açarız dediğimizde de tutuşuyorlar. Tutuşmayın, vakti zamanı gelince bu kapılar açılır." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen 105. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreni’ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan törende, bir konuşma yaptı.

Konuşmasında "Sınırlarımız boyunca ve Suriye toprakları içinde bölücü terör örgütünün ülkemizi tehdit eden bir hâkimiyet alanı kurmasına izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Zaten böyle bir durum, herkesin üzerinde mutabık olduğu Suriye’nin toprak bütünlüğü ilkesine de aykırıdır. Güvenli hâle getirilen yerlere, ülkemizden 1 ile 2 milyon arasında sığınmacının geri dönüşünü sağlayacağız. Uluslararası toplumun desteğiyle yürüteceğimiz bu proje için, hemen temaslara başlıyoruz." dedi.

"Bayrak veya üniforma değiştirerek yeniden karşımıza dikmeye kalkarsa biz bu oyuna gelmeyiz"

Türkiye’nin Amerika ve Rusya ile vardığı mutabakatların amacına ulaşmasının, PKK-YPG ve DEAŞ örgütlerinin, sınırdan başlayarak, Suriye topraklarındaki varlığının tamamen sona erdirilmesine bağlı olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunu muhataplarımıza da her fırsatta ifade ediyoruz. İster Amerika, ister Rusya, ister rejim, isterse bir başka güç olsun, terör örgütlerinden herhangi birini, isim, bayrak veya üniforma değiştirerek yeniden karşımıza dikmeye kalkarsa biz bu oyuna gelmeyiz. Bu durumda, hiç kimse kusura bakmasın, kendi bildiğimiz yolda ilerlemeye devam etmekten asla çekinmeyiz. Bu yolda ödeyeceğimiz bedelin büyüklüğünü küçüklüğünü de asla hesap etmeyiz" diye ekledi.

"Geçmişte bu oyun çok oynandı, ama geldiğimiz noktada tüm dünya PKK ile YPG’nin aynı örgüt olduğunu kabul etti." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yine DEAŞ’ı yıllarca PKK-YPG’yi koruyup kollamanın bahanesi olarak görenler, bugün aslında her iki örgütün, tıpkı bir madalyonun iki yüzü gibi aynı amaca hizmet ettiğini de gördü. Uluslararası toplumun bunca vakittir, iki terör örgütünün anlaşmalı şekilde kurguladığı bir şantajın oyuncağı hâline dönüşmüş olması çok acıdır. Hele hele koca devletlerin bu trajik oyunu ciddi ciddi sahiplenmeye kalkmaları çok daha acıdır." açıklamasında bulundu.

"Suriye’deki kaotik durum asıl projeleri gizlemenin örtüsü olarak kullanılıyordu"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye’nin 9 Ekim saat 16.00’da başlattığı Barış Pınarı Harekâtı, bu şantaj ve tiyatro sahnesini yıkmış, hakikatleri ortaya çıkarmıştır. Biz bu harekâtla, sadece kendi sınırlarımızı güvenlik altına almakla, Suriyeli kardeşlerimizin önemli bir bölümüne ülkelerine geri dönüş imkânı sağlamakla kalmadık. Aynı zamanda bu harekâtla, pek çok devlete ve kesime, terör örgütlerinin kendilerini soktuğu cendereden kurtulma şansı da verdik. Ülkemizi hedef alan öfke selinin sebeplerinden biri de, bu gerçeğin ortaya çıkmasıdır. Çünkü Suriye’deki kaotik durum, uzunca bir süredir, asıl niyetleri, asıl projeleri, asıl hesapları gizlemenin örtüsü olarak kullanılıyordu. Özellikle Avrupalı ve Amerikalı politikacılardan rejime kadar pek çok kesim, kendi başarısızlıklarını, terör örgütünü perde yaparak gözlerden saklama yoluna gidiyordu. Barış Pınarı Harekâtı’yla, tam manasıyla takke düşmüş kel görünmüştür. Türkiye’ye karşı öfke nöbetleri geçirenlere diyoruz ki, artık bu oyun bitti."

"Tutuşmayın, vakti zamanı gelince bu kapılar açılır"

Erdoğan, "Avrupa'dan yükselen ve buram buram riyakarlık kokan sözlerin bizim nezdimizde zerre değeri yoktur. Kapıları açarız dediğimizde de tutuşuyorlar. Tutuşmayın, vakti zamanı gelince bu kapılar açılır. Hadi bakalım 100 binleri bir de siz ağırlayın. bu işler nasıl oluyormuş görün. Sizleri de görelim. Yunanistan’a denizden 100 kişi yada 200 gidince bizi hemen telefonla arıyorsunuz, burada 4 milyon var buna sesiniz çıkmıyor." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55