,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9406
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu
Atatürk ve Sancaktepe Havalimanında yeni salgın hastanesinin yapılacağını belirten ​Cumhurbaşkanı Erdoğan,, maske satılmasının yasaklandığını, maske dağıtımının e devlet üzerinden başlandığını ifade etti.

​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk ve Sancaktepe Havalimanında yeni salgın hastanesinin yapılacağını belirtti. Erdoğan, maske satılmasının yasaklandığını, maske dağıtımının e devlet üzerinden başlandığını ifade etti.

Video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

"Pazar yerleri ve toplu mekanlarda maske takılmasını zorunlu hale getirdik. Pazar yerlerinde tahtalar arasındaki ayrılıklar konusunu hassasiyetle ele aldık. Valiliklerimiz bu süreci çok yakından takip edecekler. Valiliklerimiz e-devletten ücretsiz maske dağıtımına başladı. Kesinlikle parayla maske satışı yasaktır. Marketlerde verilen maskeler de ücretsizdir. Salgın bitene kadar vatandaşlarımızın tamamına yetecek maske stoğumuz ve üretim planlamamız vardır. Evlerinden dışarıya çıkmak zorunda kalan vatandaşlarımızın 3 adım veya 2 metre mesafeden daha yakın bulunmamalarını önemsiyoruz. Her şehrimizde bulunan il hıfzıhha kurumları ile pandemi kurulları gerekirse ilave tedbirleri geliştiriyorlar."

"Test sayısında 20 bini geçerek önemli bir eşiği daha aştık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Köy, mahalle, belde ve hatta ilçe düzeyinde kimi yerleri karantinaya alıyoruz. 65 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunan vatandaşlarımız için Türkiye'nin her yerinde Vefa Sosyal Destek kurumları oluşturduk. 1 milyon 320 bin vatandaşımızın temel ihtiyaç taleperini yerine getirdik. İlk, orta, yükseköğretim öğrencilerimizin eğitimini internet ve televizyon yoluyla bu dönemi yürütüyoruz. Tüm vatandaşlarımızın evlerinde kalmalarını sağlayarak insan haraketliliğini asgari düzeye indirmekte kararlıyız. Test sayısında 20 bini geçerek önemli bir eşiği daha aştık. Hastanelerimizde teşhis ve tedavi konusunda herhangi bir sıkıntımız yoktur. Sağlık hizmetleri, gıda ve temizlik malzemeleri tedariki, kamu güvenliği bakımından hamdolsun kaydadeğer bir meseleyle karşılaşmadık." dedi.

İstanbul'da 2 yeni salgın hastanesinin yapılacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Hastanelerimizde tedavi konusunda bir sıkıntımız yoktur. Şu an kadar sağlık hizmetleri ve tedariki bakımından kayda değer bir meseleyle karşılaşmadık. Yoğun bir çalışmayla Atatürk Havalimanı alanını ve Sancak Tepe’deki havaalanı kısmını da bin odalık hastaneyi yapıyoruz. Bunları süratle 45 gün içerisinde bitireceğiz." ifadelerini kullandı.

2 milyondan fazla aileye yardım ulaştırılacak

"Düşük gelirli 2 milyon haneye biner lira yardım yaparak sahipsiz bırakmadık. Şimdi 2 milyon 300 bin haneye yardım için de hazırlıklara başladık." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "E-devlet üzerinden başvurmanız halinde size her türlü destek verilecektir. Kampanyamızda toplanan kaynak sizler için kullanılacaktır. Kampanyamıza milletimizin gösterdiği teveccühü bu milletin temellerinin sağlam olduğunu göstermiştir.  Kampanyada 1 milyar 500 milyon lirayı buldu. Ayrıca 43 milyon lira da SMS olarak toplandı." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnfaz düzenlemesinin yarın görüşülmeye başlanacağını belertti.  (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55