,
  • BIST 9795.76
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 30 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın sonrasında açıklamalarda bulundu.

2023 yılının ilk Kabine Toplantısı bugün Beştepe'de yapıldı. Toplantının gündeminde EYT, sözleşmelilere kadro düzenlemesi ve ile 7'nci Yargı Paketi gibi konular yer aldı. 2 saat 40 dakika süren görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, alınan kararları açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

EYT ile çalışmayı yakında Meclis'imizin takdirine sunuyoruz. Gençlerimizin istihdamına katkı sağlamak amacıyla 6 bakanlığımızın ortak çalışmayla başlattığımız 1 milyon Yazılımcı Projemizin ilk etabını tamamladık. Devam eden ilgi sebebiyle programları daha da güçlendirmek kararı aldık. Yeni yılın ilk iş gününde ihracat rakamlarını açıkladık. 254.2 milyar dolarlık başarı için tüm sanayicilerimizi, üreticilerimizi, ihracatçılarımızı tekrar tebrik ediyorum. Son 20 yılda 7 kat artırdığımız geldiğimiz seviyeyi yeterli bulmuyoruz.

Salı günü yeni yılın memur ve emekli maaş artışının ilk etabını açıkladık. Yüzde 25 olarak açıkladığımız artış içimize sinmediği ilgili bakanlarımıza bu oranın artırma yönünde çalışmaları talimatını verdik. Yüzde 25 olarak yaptığımız zam oranımız içimize sinmedi, grup toplantımızda memur ve emekli zam oranını yüzde 30'a yükselttiğimizi duyurduk.

Cuma günü Ziraat Bankamızın tarım kesimine yönelik çalışmalarını değerlendirdiğimiz programda çiftçilerimizle buluştuk. Cumartesi günü Antalya'da bir dizi programa katılarak, hem Antalyalı kardeşlerimizle hasret giderdik, hem de kendilerine geçmiş olsun dileklerimizi tekrar ilettik. Kumluca'da selden zarar gören vatandaşlarımızın verdiğimiz desteklerle hızla tekrar toparlandıklarını görmekten memnun olduk.

Cuma günü İstanbul'da meşhur Rami Kışlamızı İstanbul'un millet kütüphanesi olacak. Muhalefeti de davet ediyoruz. İstanbul'un en büyük, Avrupalı sayılı kütüphanelerden birinin açılışını yapıyoruz. Mimarisiyle orada tarih yeniden inşallah ayağa kalkıyor.

Bir de müjde vermek istiyorum. Otoyol ve köprü hizmetlerinde yıl boyu herhangi bir artışa gidilmeyecek. Büyük bölümü kamu-özel ortaklığıyla hayata geçen projelerimiz, daha proje aşamasındayken engellenmeye çalışıldı. Halbuki bu projeyle, bir çok projeyi hayata geçirme fırsata bulduk. Projelerin milli gelirimize yaklaşık, Osman Gazi Köprüsü'nün 10 milyar dolar, İzmir Otoyolu'nun 29 milyar dolar, Yavuz Selim Köprüsü'nün 5 milyar dolar, Avrasya Tüneli'nin 7 milyar, İstanbul Havalimanı'nın 8 milyar dolar katkısı olmuştur. Kamu-Özel yatırımlarla, gelecek sene denge sağlanacak.

Madencilik sektöründeki iş sağlığı kapsamında 10 bin madencinin kontorolünü yaptık. 1.4 milyon vatadandaşımızı istihdam ettik. Ülkemizin neredeyse tamamı kapsayan sosyal güvenlik şemsiyemizi daha da kapsayıcı olacak şekilde sürdürdük. İlaç raporlarının süresini uzatarak, vatandaşlarımıza kolaylık sağladık.

Elektronik devlet üzerinden yapılan işlemleri artıyoruz. Arkeolojik kazılarla müzelerime 10500 eser daha kazandırdık. Ankara'daki pek çok yapının restorasyonunu tamamladık. İstanbul'da 152 türbenin restorasyonunu bitirdik.

Arkeolojik kazılarla müzelerime 10 bin 500 eser daha kazandırdık. Ankara'daki pek çok yapının restorasyonunu tamamladık. İstanbul'da 152 türbenin restorasyonunu bitirdik. Devlet Opera ve Balemiz temsiller ve turnelerle 238 bin izleyiciye ulaştı. Milletimizden büyük ilgi gören Kültür yolu festivallerini 5 şehirde 7 defa gerçekleştirdik. Turizm sektöründe 51 milyonun üzerinden turistle dünyada 3. sıraya çıkma hedefini yakaladık. Turizm sektörünün personel ihtiyaç karşılamak için okullarımızda 3 dilde eğitime geçtik.

Yurt dışında, Moğolistan'dan Kerkük'e ecdat mirası eserlere sahip çıkmayı sürdürüyoruz. Kültür Yolu Festivallerimizin sayısını 10'a çıkartıyoruz. Her yıl 5 şehrimizi ilave ederek festivalleri yaygınlaştıracağız. Sosyal hizmetlerde, ülkemizde hiç kimsenin kendini yalnız hissetmemek için çalıştık. Bu amaçla diğer kurumlarımla 2022'de yaptığımız harcamalar 578 milyar lirayı buldu.

Yakacak ve elektrik yardımına doğalgazı da ekleyerek kış kıyamet günü vatandaşlarımıza destek olduk. Afetlerde vatandaşlarımın yanında yer alarak 75 bin kişinin üzerinde vatandaşımızın yanında olduk. Evde bakım yardımı alan vatandaşlarımızın sayısı 590 binin üzerine çıktı. Şehit ve gazilerimizin her alanda yanında olduk. Avrupa'dan Suriye'ye kadar tüm kardeşlerimize destek vereceğiz. Aileleri yanındaki destek verdiğimiz çocuk sayısını 180 binin üzerine çıkarıyoruz. Kadınlarımızı hayatın her alanında destekleyecek projeleri devreye alıyoruz.

Dışişlerinde, Türk diplomasisi uluslararası krizleri çözümünde rol onadı. 37 devlet ve hükümet başkanını ülkemizde konuk ettik, yıl boyunca 200 diplomatik telefon görüşmesi yaptık. Farklı seviyelerde 275 ikili görüşme ve kabul gerçekleştirdik. Montrö Sözleşmesi'ni titizlikle uygulayarak Karadeniz'de tansiyonun yükselmesinin önüne geçtik. Azerbaycan'la ilişkilerimiz tarihimizin en üst mertebesine ulaştı. Pakistan'daki sel felaketleri sonrası 15 uçak gönderdik. Kovid-19 mücadele kapsamında Afrika ülkelerine 4.5 milyon doz aşı hibe ettik. Bu vesileyle Brezilya'da yaşanan son hadiselerle ilgili endişelerimizi dile getirmek istiyoruz. Sayın Lula'ya yönelik şiddet olaylarını kınıyoruz. Brezilya halkının iradesine saygımızı tekrar ifade ediyoruz. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55