,
  • BIST 8761.79
  • Altın 2240.049
  • Dolar 32.3318
  • Euro 35.1683
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C
  • Antalya 15 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgal ve terör devletidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgal ve terör devletidir
İslam İşbirliği Teşkilatı Kudüs gündemi ile Lütfi Kırdar Kültür ve Kongre Merkezinde olağanüstü toplandı. Zirveye 16'sı devlet başkanı düzeyinde 48 ülkeden temsilci katılıyor.

İslam İşbirliği Teşkilatı Kudüs gündemi ile Lütfi Kırdar Kültür ve Kongre Merkezinde olağanüstü toplandı. Zirveye 16'sı devlet başkanı düzeyinde 48 ülkeden temsilci katılıyor.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü “İsrail’in başkenti” olarak tanıma ve ABD Büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşıma yönündeki planını açıklamasının ardından dönem başkanı Türkiye’nin ev sahipliğinde olağanüstü toplandı.

Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Zirvesi'de konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İsrail bir işgal devletidir, aynı zamanda israil bir terör devletidir." dedi.

Erdoğan'ın konuşmasında satırbaşları şöyle:

"ABD'nin başkanı 6 Aralık'ta uluslararası hukuku hiçe sayan bir tutumla Kudüs'ü israilin başkenti olarak tanıdığını açıklamıştır. Uzun söze gerek yok, Kudüs'te birkaç dakika dolanan herkes orasının işgal altında olduğunu anlayacaktır. İşgal altında olan şehirle ilgili böyle bir kararın açıklamasının hiçbir hükmü olamaz.

"Bu karar şiddet yerine barışı isteyen Filistinlilerin cezalandırılmaları anlamına geliyor"

ABD'nin bu hukuksuz kararına sadece israil destek vermiştir. Bu gayrimeşru karara tepki gösteren herkese teşekkür ediyoruz. Sayın Papa dahil olmak üzere şu ana kadar yaptığım tüm görüşmelerde Kudüs ile ilgili bu kararlı duruş teyit edilmiştir. ABD'nin Kudüs ile ilgili kararını İslam ülkeleri de ilk andan itibaren ve en açık şekilde ABD'nin Kudüs kararını külliyen reddetmiştir. Bu karar şiddet yerine barışı isteyen Filistinlilerin cezalandırılmaları anlamına geliyor.

"İsrail bir işgal devletidir, aynı zamanda israil bir terör devletidir"

1947'den günümüze Filistin toprakları bu hale getirildi. İsrail bir işgal devletidir, aynı zamanda israil bir terör devletidir. Erdoğan niye böyle söylüyorsun... Nasıl söylemeyim? 14 yaşındaki çocukları terörist askerler alıyorlar. Gözleri bağlanıyor, 14 yaşındaki çocuk dipçikleniyor.

İnsan olan vicdan sahibi olan buralardan gerekli dersi almalı. Bunu ispat etmek için ey Trump sana daha neyi anlatalım. İsrail yaptığı tüm terör eylemleri için adete ödüllendirilmiştir. Bu ödülü veren tek başına da olsa Trump'tır. Ben yaptım oldu demekle dünyada hiçbir şey olmuyor. 196 dünya ülkesinin buna karşı tavır alacağına inanıyorum.

Bol miktarda silahlarınız uçaklarınız olabilir ama bunlar sizin güçlü olduğunuzu ifade etmez. Haklıysanız güçlüsünüzdür. ABD terörizimle yoğun mücadele yürütüldüğü dönemde tüm fanatiklerin ekmeğine yağ sürmüştür.

Kuzey Suriye'ye 4 bin TIR'ı aşkın silah neden getirildi? Orada bulunan terör örgütlerine bu destek veriliyor. Kudüs kararıyla ABD ve tüm insanlığa tehdidin kapılarını açmıştır. Filistin meselesine adil ve sürdürülebilir bir çözüm bulunamadan istikrardan söz edilemez.

"Hepimizin geleceğini ilgilendiren bu duruma seyirci kalamayız"

Hepimizin geleceğini ilgilendiren bu duruma seyirci kalamayız. ABD'nin Kudüs kararı hukuku çiğnemenin yanında medeniyetimize indirilmiş ağır bir darbedir. Kudüs'ün mahremiyetini hiçe sayan kararları alanların Kudüs'ten alacakları çok dersler vardır.

"Tüm ülkeleri Kudüs'ü Filistin devletinin işgal altındaki başkenti olarak tanımaya davet ediyorum"

Buradan hakkaniyete sahip çıkan tüm ülkeleri Kudüs'ü Filistin devletinin işgal altındaki başkenti olarak tanımaya davet ediyorum. İslam dünyası olarak bağımsız Filistin talebinden asla vazgeçmeyeceğiz. (İLKHA/Haber7)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55