,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Geleceğimize güvenle bakmak için gereken her türlü imkâna sahibiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Geleceğimize güvenle bakmak için gereken her türlü imkâna sahibiz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Giresun’da toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Bölgesinde ve dünyada giderek daha çok güçlenen bir devletimiz, geniş bir hak ve özgürlük alanımız, istihdamı ve üretimiyle giderek büyüyen bir ekonomimiz var” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Giresun’da Çotanak Spor Kompleksi, Aksu Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Doğal Gaz Dağıtım Hattı Altyapı Projesi ve yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine katılarak bir konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmasına Giresun’undaki vatandaşları selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yaklaşık üç yıldır gelemediğimiz Giresun’u özlemişiz. Şu anda gördüğüm manzaraya bakılırsa Giresun da bizi özlemiş. Karadeniz’in her köşesi gibi Giresun’a olan sevdamız da son nefesimize kadar baki kalacaktır. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkeyi yönetme sorumluluğunu üstlendiklerinde millete Türkiye’yi; eğitim, sağlık, adalet ve emniyet temelleri üzerinde yükseltme sözünü verdiklerini hatırlatarak açılışı yapılan eser ve hizmetleri açıkladı.

cumhurbaskani-erdogan-giresun.jpg

“TÜRKİYE, İKİ ASIRLIK KALKINMA MÜCADELESİNİN EN ÖNEMLİ SAFHALARINDAN BİRİNDEN GEÇİYOR”

Türkiye’nin, iki asırlık kalkınma mücadelesinin en önemli safhalarından birinden geçtiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu iki asır boyunca ülkemizi hak ettiği demokrasi ve ekonomi seviyesinin gerisinde bırakmak için oynanan oyunlar yüzünden, milletçe başımıza gelmedik kalmadı. Koskoca Osmanlıyı bu sebeple yıktılar. Binbir zahmet ve fedakârlıkla kurduğumuz Cumhuriyetimizi kadük bırakmak için her yolu denediler. Tek parti faşizminden vesayet gölgesine, darbelerden terör örgütlerine kadar kullanmadık araç bırakmadılar. Milletimiz, o eşsiz ferasetiyle her defasında bu tuzakları gördü ve bozmayı bildi” dedi.

“Rahmetli Menderes’ten rahmetli Özal’a kadar nice siyaset ve devlet adamına verilen büyük desteğin gerisinde işte bu anlayış vardır” açıklamasında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “AK Parti’nin kuruluşu, iktidara gelişi ve 20. yılına erişmesi de milletimizin üzerinde oynanan oyunlara verdiği en esaslı cevaplardan biridir. Tabii bu 20 yıllık serencamımıza baktığımızda, nice büyük sınamaları aşarak bugünlere geldiğimizi görüyoruz. Özellikle son 10 yılımızda sokakları karıştırmaktan teröre, darbe girişiminden ekonomik tetikçiliklere kadar atlatmadığımız badire kalmadı.”

“GELECEĞİMİZE GÜVENLE BAKMAK İÇİN GEREKEN HER TÜRLÜ İMKÂNA SAHİBİZ”

Bölgedeki ülkelerin önemli bir kısmının bu sınamaları geçemediğini ve pek çok devletin paramparça olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Milyonlarca insan, kendi ülkelerinde veya sığındıkları yerlerde sefalet altında hayatlarını sürdürmeye çalışıyor. Bunların bir kısmına da biz sahip çıktık. Hamdolsun Türkiye olarak bu karanlık dönemi devletimizin bütünlüğüne de, milletimizin birliğine de halel getirmeden geride bıraktık. Şöyle bir etrafımıza ve dünyaya baktığımızda, gerçekten şükredecek çok şeyimiz olduğunu görüyoruz. Bu dönemde sıkıntılar çekmedik mi? Elbette çektik. Bu dönemde bedeller ödemedik mi? Elbette ödedik. Kimi zaman huzurumuz kaçtı, kimi zaman canımız yandı, kimi zaman kanımız döküldü, kimi zaman cebimiz zarar gördü. Ama hamdolsun, bölgesinde ve dünyada giderek daha çok güçlenen bir devletimiz, geniş bir hak ve özgürlük alanımız, istihdamı ve üretimiyle giderek büyüyen bir ekonomimiz var. Velhasıl geleceğimize güvenle bakmak için gereken her türlü imkâna sahibiz.”

cumhurbaskani-erdogan-giresunda-toplu-acilis.jpg

cumhurbaskani-erdogan-giresunda-toplu-acilis-001.jpg

cumhurbaskani-erdogan-giresunda-toplu-acilis-002.jpg

Kaynak: HÜR24 Haber/ tccb
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55