,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.509
  • Dolar 32.364
  • Euro 34.907
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 15 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: F-35'te anlaşamazsak yeni arayışlara gireriz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: F-35'te anlaşamazsak yeni arayışlara gireriz
Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD başkanı Donald Trump'a "F-35 meselesindeki mevcut uzlaşmaz tavır sürerse Türkiye’nin başka arayışlara girme zorunda kalacağını dile getirdik." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD başkanı Donald Trump'a "F-35 meselesindeki mevcut uzlaşmaz tavır sürerse Türkiye’nin başka arayışlara girme zorunda kalacağını dile getirdik." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Trump ilişkilerimizi bozmak isteyenlerin mahiyetini bilmektedir

Geçen hafta Trump'ın daveti üzerine ABD'ye çalışma ziyareti gerçekleştirdiğini belirten Erdoğan, "Heyetlerimizin katkılarıyla verimli toplantılar yaptık. Türkiye-ABD ilişkilerinin zor bir süreçten geçtiği sır değil. Amacımız bu süreci geride bırakmaktır. Bölgemiz ve dünyadaki gelişmeler ABD ile Türkiye'nin yakın olmasını gerektiriyor. Aramızdaki sorunlar küçük pürüzlerden ibaret. Pürüzler suni olarak büyütülmüştür. İki ülke arasındaki ilişkileri bozmaya yönelik çabaların gerçek mahiyetini en iyi gören de Sayın Trump'tır. Azil sürecinin Başkan Trump’ı temkinli davranmaya yönelttiği açıktır. Suriye meselesi ABD ziyaretimizin en önemli başlıklarından biriydi." şeklinde konuştu.

F-35'te anlaşamazsak yeni arayışlara gireriz

F-35 konusunda uzlaşma sağlanamadığı noktada başka arayışlar içine girileceğini söyleyen Erdoğan, "S -400 konusunda çözüm yolları aranması konusunda Trump ile mutabık kaldık. Trump’a ülkemizin S-400 sisteminden vazgeçmesinin söz konusu olmayacağını aşırı ısrarın Türkiye’nin egemenlik haklarına tecavüz anlamına geleceğini söyledim. F-35 meselesindeki mevcut uzlaşmaz tavır sürerse Türkiye’nin başka arayışlara girme zorunda kalacağını da ayrıca söyledik." dedi.

"Elimizdeki DEAŞ'lılardan istihbarat elde ettik"

"ABD tarafından düzenlenen operasyonla öldürülen Bağdadi’nin eşi, kardeşi ülkemiz tarafından yakalandı." Diyen Erdoğan, "Fırat Kalkanı harekatında 3 binin üzerinde DEAŞ’lıyı etkisiz hale getirdik. Halen elimizde bine yakın DEAŞ’lı bulunuyor. Bunlardan çok ciddi istihbarat elde ettik." diye konuştu.

"Hem ABD’nin hem Rusya’nın vardığımız mutabakatlar çerçevesinde bölgeyi teröristlerden tamamen arındırmadığı açıktır." ifadelerini kullanan Erdoğan, “Hem Amerika’nın hem de Rusya’nın vardığımız mutabakatlara uygun şekilde, belirlediğimiz bölgeleri teröristlerden tamamen arındıramadığı açıkça ortadadır. Harekât alanı sınırları dışından güvenlik güçlerimize ve Suriye Millî Ordusu mensuplarına yönelik neredeyse her gün saldırı düzenleniyor. Bunun yanında, kontrolümüz altındaki bölgelerde yaşayan sivillere yönelik bombalı eylemler gerçekleştiriliyor. Saldırıların tamamının müsebbibi PKK-YPG terör örgütüdür.” açıklamasında bulundu.

“Türkiye’nin yürüttüğü harekâta şiddetle karşı çıkıp, bize akıl mantık dışı ithamlar yöneltenlerin hiçbiri, bu insanlık dışı saldırılara ses çıkarmıyor” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bölücü terör örgütünü DEAŞ’a karşı savaşan bir yapı gibi göstermek için çırpınanlar, bugün aynı örgütün sivil katliamlarını örtmeye uğraşıyor. Terör örgütünün mevzi hâline getirdiği okul, hastane, cami, kilise gibi yerleri görüntüleriyle dünya kamuoyunun dikkatine getirmemize rağmen, kimse dönüp de bunlara bakmıyor. Çünkü mesele ne Türkiye’nin yaptıkları veya yapmadıklarıdır ne de terör örgütünün gerçekte nasıl eli kanlı bir katiller sürüsü olduğudur. Mesele, sınırlarımız boyunca bir terör koridoru oluşturarak ülkemizi güneyden kuşatmaktır. Ne pahasına olursa olsun bu alçak plana izin vermedik, vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tüm bu gerçekleri Amerika seyahatimizde görüştüğümüz herkese anlattık. Amerika’da muhatap alınan PKK-YPG’nin yönetici kadrosundaki kimi isimlerin gerisindeki kanlı geçmişi, belgeleriyle, fotoğraflarıyla, filmiyle Amerikan Başkanı’na ve senatörlerine gösterdik. Ortaya koyduğumuz tablonun muhataplarımız nezdinde karşılık bulduğunu müşahede ettik. Ancak, Amerika’nın terör örgütüyle Suriye’de girdiği angajmanın bir anda bitmeyeceğinin de farkındayız. Bununla birlikte terör örgütünün Suriye’deki işinin giderek zorlaştığı bir gerçektir. Buradan bir kez daha tekrarlamak istiyorum: Suriye ve Kuzey Irak başta olmak üzere, ülkemize yönelik terör tehditlerinin tamamı sona erene, son terörist etkisiz hâle getirilene kadar mücadelemiz sürecektir.”

AK Parti milletvekili olmak meclise gelmek demek değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında partisinin milletvekillerine yönelik, "Bundan böyle kesinlikle her milletvekilimiz kendi seçim bölgesini ihmal etmemeli ve her hafta zaten salı, çarşamba, perşembe bölgesine gidecek ve bölgesinin tüm ilçelerine, mahalle ve köylerine kadar gidip oralardaki vatandaşlarımızın hal ve hatırını soracak, muhtarlarla görüşmeleri yapacak ve ondan sonra da bize ulaşması gerekenleri ulaştıracak. AK Parti milletvekili olmak demek sadece salı, çarşamba, perşembe Ankara'ya gelmek değil. Ankara'daki çalışmaları takip edip ondan sonra bunu, kendi il ve ilçeleriyle sağlıklı şekilde koordine etmek. Genel başkan ve Cumhurbaşkanı olarak daima yanınızda olmaya devam edeceğim. Gayretiniz ve fedakârlığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum." İfadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55