,
  • BIST 9548.09
  • Altın 2493.433
  • Dolar 32.508
  • Euro 34.5694
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 18 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünyada millî gelir sıralamasında 17’nci sıradayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünyada millî gelir sıralamasında 17’nci sıradayız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Dünyada millî gelir sıralamasında 17’nci, satın alma paritesine göre ise 13’üncü sırada yer alıyoruz. İhracatımız, Ekim ayı itibarıyla yıllık 167 milyar dolara yaklaştı.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Dünyada millî gelir sıralamasında 17’nci, satın alma paritesine göre ise 13’üncü sırada yer alıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de AK Parti Grup Toplantısı’na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda milletvekillerine ve partililere hitaben bir konuşma yaptı.

3 Kasım tarihi itibarıyla AK Parti iktidarının 16'ncı yılını geride bırakıp, 17'nci yıla girdiklerine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 yılda yapılan 14 seçimde seçmenlerden “durmak yok yola devam” mesajı aldıklarını ifade etti. “Ülkemize ve milletimize kazandırdığımız hizmetlerin kısa bir icmalini yaptığımızda, bu teveccühün boşa olmadığını daha iyi görüyoruz.” sözleriyle konuşmasını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, iktidara geldikten sonra eğitim, sağlık, adalet, emniyet, ulaştırma, ekonomi, sanayi, sosyal yardımlar, yurt dışı hizmetler konularında geçmişten bugüne yapılanları sıraladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitimin altyapısıyla ilgili eksikleri, mazeretleri, talepleri ortadan kaldırmaya yönelik çok büyük bir hamle başlattıklarını; sağlığın Türkiye’de en büyük reformları gerçekleştirdikleri alanların başında olduğunu söyledi.  Adalet teşkilatının vatandaşlara en iyi hizmeti verebilmesini temin etmek için, pek çok düzenlemeyi hayata geçirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan,  temel kanunları günün ihtiyaçlarına uygun şekilde baştan sona yenilediklerini kaydetti. Emniyet konusunun önceliklerinin başında yer almaya devam ettiğini ve terör örgütleriyle, çetelerle, uyuşturucu tüccarlarıyla, asayişi bozmaya yönelik her türlü eylemle mücadelede, tarihinin en başarılı neticelerini kendilerinin döneminde alındığına da dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, ulaştırmanın partilerinin en başarılı hizmet alanlarından birisi olduğunu vurgulayarak, kara, hava ve deniz ulaşımında yapılan yatırımlardan örnekler paylaştı.

“İhracatımız, ekim ayı itibarıyla yıllık 167 milyar dolara yaklaştı”

Ekonomi alanında gerçekleştirilen hamlelerle, kişi başına düşen millî gelirin 3 bin 500 dolardan 11 bin dolara yükseldiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Dünyada millî gelir sıralamasında 17’nci, satın alma paritesine göre ise 13’üncü sırada yer alıyoruz. İhracatımız, Ekim ayı itibarıyla yıllık 167 milyar dolara yaklaştı.” dedi.

Sanayi sektöründe; emeğiyle ve birikimiyle üreten, istihdam ortaya çıkartan, kalkınmaya, gelişmeye katkı veren herkese yönelik destek programlarını hayata geçirdiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal yardımları; ülke zenginliğini toplumun tüm kesimlerine yayma aracı olarak gördüklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kimsesiz çocuğundan yaşlısına, kadınından engellisine, genç kızından madde bağımlısına, terör mağdurlarından romanlarımıza kadar toplumun her kesimini kucaklayan bir sosyal yardım politikası uyguluyoruz. İşte bu anlayışla, iktidara geldiğimizde yılda 2 milyar lira olan sosyal yardım ödemelerini, bu yıl itibariyle 38 milyar liraya yükselttik.” dedi.

Yurt dışı hizmetlerini de Dışişleri Bakanlığı, TİKA, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Yunus Emre Enstitüsü ve Maarif Vakfı gibi kurumlar aracılığıyla çok ileri bir noktaya taşıdıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, millete verdikleri sözleri yerine getirmek için gece gündüz çalıştıklarını ifade etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55