,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 15 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Diyarbakır Cezaevi kültür merkezine dönüşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Diyarbakır Cezaevi kültür merkezine dönüşecek
Diyarbakır'daki toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır Cezaevini başlatacaklarını binanın kültür merkezi olarak hizmet vereceğini belirtti.

Diyarbakır'da yapımı tamamlanan projelerin açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, PKK tarafından yıllarca bölgede yapılan katliamlar, çözüm süreci, 6-8 ekim olaylarında katledilen Şehid Yasin Börü'nün faillerinin yakalanması, CHP-HDP işbirliği ve şehir ilçesinde kalmış yapılan zulüm ve işkencelerle anılan Diyarbakır Cezaevinin kültür merkezine dönüştürülmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

PKK tarafından yürütülen algı operasyonlarının yanı sıra bölgedeki belediye finansmanlarının hizmet dışı kullanıldığını belirten Erdoğan, "KCK, PKK, PYD'siyle benim Kürt kardeşlerimin kanını, iliğini sömüren bu halkın başına gelmiş en büyük musibettir. Son 40 yılda öldürdükleri, dağa çıkardıkları, hayatını kararttıkları 50 bin Kürt kardeşimin kanına giren bunlar değil mi?" dedi.

HDP'li milletvekilleri, belediye başkanları, teşkilat yöneticilerine atıfta bulunan Erdoğan, "Hangi demokraside altyapı, üstyapı hizmetleri için merkezin verdiği araçlar hendek, çukur kazmak için kullanılır. Hangi demokraside devletin yatırım için gönderdiği ödenekler yollara mayın için kullanılır?" ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Cezaevi kültür merkezine dönüşecek

Bölge halkının hafızalarına zulüm merkezi olarak kazınan Diyarbakır Cezaevi'nin durumuna da değinen Erdoğan, "Diyarbakır Cezaevi'ni boşaltıyor ve kültür merkezi olarak sizlerin hizmetine sunuyoruz. Diyarbakır'ın hafızasındaki bir kötü anıyı ortadan kaldırmış oluyoruz. Şehrimize hayırlı olsun." şeklinde konuştu.

Kobane'de PKK tarafından yapılan zulümlere vurgu yapan Erdoğan, "Bu istismarcılar sürekli Kobani dedikleri yere gidin, bakalım Kürt kardeşlerimize neler çektiriyorlar? Çocukları silah altına alıp 13 yaşındaki Kürt kızlarımızı dağa kaçıranlar bunlar değil mi? Bunlar hangi namustan bahsediyorlar?" diye belirtti.

"Çözüm sürecini sonlandıran biz olmadık"

Çözüm sürecini provoke edildiğinin altını çizen Erdoğan, "Yeter ki anneler ağlamasın, akan kan dursun dedik. Samimiyetle başlattığımız bir süreci provoke ettiler, zehirledir. Unutmayın bunlar Kürt düşmanı, insanlık düşmanı, coğrafyamızın ve medeniyetin düşmanıdır. 1940'lı yıllardaki CHP zihniyetinin günümüzdeki versiyonudur. Çözüm sürecini biz başlattık ama sonlandıran biz olmadık. Bunların gizli gündemleri, art niyetleri sonlandırdı. Hiçbir zaman meşru hukuk düzeninde siyaset yapmayı düşünmediler." ifadelerini kullandı.

CHP-HDP ilişkisi

CHP-HDP ilişkisine de değinen Erdoğan, "'Bizim PKK ile ilişkimiz yok' diyorlar. Bunların işi gücü yalan. Yanındaki ortağı CHP, onun da işi gücü yalan. Yalandan mağduriyet, dışlanmışlık edebiyatı yapıyorlar. Ankara, İstanbul, Edirne, Trabzon belediyesi hangi haklara sahipse hepsi bunlara da tanındı. Anneler için samimiyetle başlattık, istismar edip yıktılar. Dün akan kanı sürdürmek için çözüm sürecini baltalayanlar şimdi CHP ile işbirliği yapıyorlar. " dedi.

Yasin Börü katliamına vurgu yapan Erdoğan, "Seçimlerde 'seni başkan yaptırmayacağız' diye ortalığı inletenlerin Yasin Börü'nün kanının hesabını verdiklerini gördünüz mü, duydunuz mu? Tüm bu hıncın tek sebebi, aynı günlerde katledilen diğerleri gibi Yasin'in kendilerinden olmamasıdır. Bu zulme ortak olan herkes bu dünyada, öteki dünyada cezası mutlaka çekilecektir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55