,
  • BIST 8977
  • Altın 2299.033
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0707
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cezaevlerini boşaltmak için af çıkarılmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cezaevlerini boşaltmak için af çıkarılmaz
AK Parti'nin 27. İstişare ve Değerlendirme Toplantısında kapanış konuşması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cezaevlerini boşaltmak için af çıkarılmaz. 'Bu affı çıkarır da bundan ne kadar siyasi rant elde ederiz'... Biz böyle düşünemeyiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cezaevlerini boşaltmak için af çıkarılmaz. 'Bu affı çıkarır da bundan ne kadar siyasi rant elde ederiz'... Biz böyle düşünemeyiz." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 27. İstişare ve Değerlendirme Toplantısında kapanış konuşması yaptı.

4 IMF anlaşmasının altında CHP Genel Başkanı İsmet İnönü'nün imzasının olduğunu söyleyen Erdoğan, "Bugün Türkiye, IMF'nin kredi desteğine ve buna bağlı teknik yardımına ihtiyaç duyabileceği seviyenin hamdolsun çok ama çok uzağında duruyor. Türkiye, IMF defterini tekrar açmamak üzere kapatmıştır." dedi.

Af tasarısı

MHP'nin af teklifine değinen Erdoğan, "Cezaevlerini boşaltmak için af çıkarılmaz." dedi ve şunları ekledi:
"Geçmişte çok aflar çıkarıldı. 'Bu affı çıkarır da bundan ne kadar siyasi rant elde ederiz'... Biz böyle düşünemeyiz. Bizim bu tartışma konularında öncelikli ölçümüz maşeri vicdandır. Şu veya bu kesimin, şu veya bu şahsın çıkarına, faydasına ama milletimizin ortak hissiyatına aykırı hiçbir iş bizim için makbul değildir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, af tasarısı hakkındaki değerlendirmelerine konuşma sonrası çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayarak devam etti.

Erdoğan, “Adalet Bakanlığı bir çalışmayı kendisi yapıyor. MHP'nin teklifi onların kendisine aittir, o teklifin de şüphesiz ki gerek partimizde, gerek Adalet Bakanlığımızda değerlendirmeye tabi, bizim için masaya yatırılması gereken bir özelliği vardır. Buradan ne kadar istifade ederiz, ne kadarı bize de uygundur, değildir, bunların hepsi bu değerlendirmelerin içinde ele alınacaktır. Ne kadarına katılırız, ne kadarına katılmayız, şüphesiz ki MHP'nin teklifi kendisine aittir. Biz ise AK Parti olarak nasıl bir teklifle bunun karşısına çıkarız, buna ne kadarı ile yaklaşırız bunların hepsi arkadaşlarımızın çalışmasından sonra ortaya çıkacak." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, af tasarısıyla ilgili MHP Genel Başkanı Bahçeli ile görüşüp görüşmeyeceğinin sorulması üzerine, “Macaristan'dan döndükten sonra arkadaşlarımız zaten çalışıyorlar, hukukçu arkadaşlarımızın yaptığı çalışmalar var, kendisinden brifingler alacağız, nasıl bir yaklaşım ortaya koyacağız bunu açıklayacağız. Macaristan dönüşü olabilir." yanıtını verdi.

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolduğu iddiaları

Erdoğan, Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın, Suudi Arabistan İstanbul Konsolosluğu'nda kaybolduğu ve ardından öldüğüne ilişkin soruya, “Şu anda İstanbul'da savcılık bu işin takibinde. İşin polisiye takibi var, istihbarat takibi var. Özellikle İstanbul'a giriş çıkışlar inceleniyor. Takipler neticesinde savcılık ne gibi bir karar verecek, biz de onun doğrusu ısrarla beklentisi içindeyiz. Ülkemizde olmuş olması bizim için çok üzücü. Cemal Bey benim çok eski tanıdığım gazeteci. Beklentim hâlâ iyi niyetli. İnşallah o arzu etmediğimiz durum ile karşı karşıya kalmayız. Nişanlısının bu süreç içindeki beklentisi ayrı bir konu. Ben inanıyorum ki bu dünyada özellikle bizim ülkemizde bu tür bir şeyin olması hususunda özgürlüklerin takipçisi olanlar, düşünce hürriyetinden yana olanlar bu işin peşini bırakmayacaklardır. Ben de Cumhurbaşkanı olarak bu işin takibindeyim, kovalıyorum. Buradan çıkacak sonuç neyse dünyaya bizler bildireceğiz. Büyükelçiliğe girişler çıkışlar hepsi inceleniyor, takip ediliyor. Havalimanından çıkışlar, gelişler hepsi takipte. Bunların da kontrolünü emniyetimiz, çeşitli birimler kovalıyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA/HÜR24)

cumhurbaskani-erdogan-151.jpg

cumhurbaskani-erdogan-152.jpg

cumhurbaskani-erdogan-153.jpg

cumhurbaskani-erdogan-154.jpg

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55