,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2488.992
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6547
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 18 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan Batman’da toplu açılış töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Batman’da toplu açılış töreninde konuştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batman’da Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 36 fabrika ve şehir stadyumu ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine katılarak bir konuşma yaptı.

 

Avukat Sedat Özevin Caddesi üzerinde gerçekleştirilen toplu açılış töreninde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, uzun bur aranın ardından tekrar Batmanlılarla buluşmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batman’da ilk olarak, dünya çapında bir proje olan Ilısu Barajı ve Hidroelektrik Santrali’nin açılışını yaptıklarını anımsattı.

“Dicle nehrine taktığımız gerdanlıkların en büyüğü olan bu eser, sulama tesisleriyle Batman’la birlikte Diyarbakır, Mardin, Siirt ve Şırnak illerimizin topraklarına bereket dağıtacak.” diyen Erdoğan, santralde üretilecek elektriğin Türkiye’nin enerji ihtiyacının karşılanmasına önemli katkı sağlayacağını söyledi.

Batman’da açılışı yapılan tesisler ve yatırım tutarlarıyla ilgili bilgiler aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, eserlerin Batman’a kazandırılmasında emeği geçenleri tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Batman’da toplu açılış töreninde konuştu

“Batman terör örgütünün zulmü altında acılar çekmiş”

Batman’ın çok acılar çeken bir il olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Batman tıpkı çevresindeki Diyarbakır, Muş, Bitlis, Siirt, Mardin aynı bunlar gibi yıllarca terör örgütünün zulmü altında acılar çekmiş, kayıplar vermiş bir şehrimizdir. Türkiye’nin demokrasi ve kalkınma tarihindeki sıkıntılara baktığımızda karşımıza hep tek parti döneminin millete ve milletin değerlerine düşman faşizmin ayak izleri çıkmaktadır. Ne zamanki ülkede ipler tek parti zihniyetinin eline geçti işte o vakit hep birlikte sıkıntı çekmeye başladık.” dedi.

“Yanlış uygulamalar bölgede terör örgütünün zemin bulmasına yol açtı”

“Tek parti faşizminin yürüttüğü ret, inkâr ve asimilasyon politikaları, bölgede hiçbir zaman huzuru ve güvenliği sağlayamadı.” diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bütün yanlış uygulamalar bölgede terör örgütünün zemin bulmasına yol açan zehirli bir iklimin gelişmesine yol açtı. Bölgede yaşanan sıkıntıları çözemeyenler, özellikle de 1980 sonrası, baskıyla, tehditle, işkenceyle, hak ve hukuklarını hiçe saydıkları insanları yerlerinden ederek, sorunu daha da büyüttüler.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan Batman’da toplu açılış töreninde konuştu

Hükümete geldiklerinde, böyle bir Türkiye, böyle bir bölge fotoğrafıyla karşı karşıya olduklarını ve hemen kolları sıvadıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk iş olarak, insanların zihin ve gönül dünyalarında baskıyla ve zulümle özdeşleşmiş olan olağanüstü hâli kaldırdıklarını kaydetti.

“Tarihimizin en büyük yatırım seferberliğini başlattık”

Erdoğan, “Ardından, tarihimizin en büyük yatırım seferberliğini başlattık. Türkiye’nin 81 vilayetinin tamamını da aynı seviyede eğitim, sağlık, ulaşım, enerji, adalet, spor gibi kamu altyapılarıyla donattık. Böylece köyünde, ilçesinde, ilinde hayatını sürdüren vatandaşlarımızın temel hizmetlerden faydalanabilmek için İstanbul’a, Ankara’ya veya benzeri yerlere gitmek zorunda kalmasının önüne geçtik. Vesayetle yürüttüğümüz mücadelede mesafe kat ettikçe, milletimizin tüm fertleri gibi burada yaşayanların hak ve özgürlük alanlarını da genişlettik.” ifadelerini kullandı.

“Asırlık tüm sorunları çözecek adımları attık”

81 vilayeti eşit hale getirdiklerini dile getiren Erdoğan, “Batı bize ne diyordu; ‘Bunlar sessiz devrim yaptı.’ Kürtçe konuşmanın, türkü söylemenin, okumanın, yazmanın suç olmaktan çıkartılması başta olmak üzere, asırlık tüm sorunları çözecek adımları attık. Ülke genelindeki bürokratik oligarşiyi kırdığımız gibi, terör örgütünün buradaki insanlarımız üzerinde kanla ve zulümle kurduğu vesayeti de paramparça ettik. Hem altyapı hem demokrasi bakımından ülkemizin 81 vilayetini de eşit hâle getirdik.” diye konuştu.

“Amacımız asıl hedefimize yönelmekti”

Konuşmasında çözüm sürecine de değinen Erdoğan, “Çözüm süreci diye akıllarda kalan son bir hamleyle Türkiye’yi terör örgütünün tasallutundan tamamen kurtaracak bir adım daha attık. Amacımız artık bu meseleyi ülkenin gündeminden ebediyen çıkartıp hep birlikte tüm enerjimizi ve vaktimizi asıl hedeflerimize yöneltmemizi sağlamaktı. Her türlü riski göze alarak, her türlü tenkidi göğüsleyerek başlattığımız bu samimi süreç, terör örgütünün silahı ve kan dökmeyi seçmesi sebebiyle sonuçsuz kaldı.” şeklinde konuştu.

“Parayı veren dilediği gibi kullanıyor”

Konuşmasının devamında Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: “Kısa süre önce bölücü terör örgütünün elebaşı tarafından yapılan itiraflar bu gerçeği açıkça ortaya koyuyor. Bizzat terör örgütü yöneticileri Avrupa’daki kimi çevreler başta olmak üzere dışardan kendilerine çözümü reddetmeleri, çatışmayı yeniden başlatmaları konusunda yoğun baskılar yapıldığını söylüyor. Terör örgütü hiçbir gerekçesi kalmadığı halde ısrarla şiddeti seçen tavrıyla bu topraklarda yaşayan insanlarla aslında hiçbir bağının olmadığını ispatlamıştır. Parayı verenin dilediği gibi kullandığı, dilediği yere saldırttığı, dilediği şekilde yönlendirdiği bu örgüt, en çok Kürt kardeşlerimin kanını döktü, en büyük bedeli Kürt kardeşlerimize ödetti.”

“Bu azgın ve sapkın güruhun devri artık sona ermektedir”

“PKK’nin, HDP’nin dini, imanı yok.” diyen Erdoğan, “İşte görüyorsunuz, Türkiye’de hareket alanı kalmayan örgüt şimdi de Kuzey Irak’ı ve Suriye’yi karıştırmaya çalışıyor. Kuzey Irak’taki meşru yönetime bile saldıracak kadar gözü dönen bu azgın ve sapkın güruhun devri artık sona ermektedir. Ne Türkiye’nin ne de bölgenin geleceğinde bu örgütün yeri yoktur, olmayacaktır. Asıl şu soruya cevap bulmamız lazım. Kürt kardeşlerimize yapılan en büyük zulümlerin altında imzası olan parti ile Kürt kardeşlerimizin ismini istismar eden bir parti acaba hangi güç bir araya getirmiş olabilir? Bu soruya verilen samimi ve dürüst cevap Türkiye’nin son 8 yılında yaşadıklarının sebebini de ortaya koyacaktır.” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Batman’da toplu açılış töreninde konuştu

Erdoğan, konuşmasının ardından beraberindekiler ile kurdeleyi keserek toplu açılış törenini gerçekleştirdi.(İLKHA)

 

Haberin videosu için TIKLAYINIZ

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55