,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 22 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2 bin TL altındaki icra borçları tasfiye edilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2 bin TL altındaki icra borçları tasfiye edilecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vatandaşlarımızın bir kısmının icra takibine yol açan 2 bin lira ve altındaki borçlarını tasfiye ediyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "İnşallah yılbaşından sonra ülkemizdeki enflasyonun hızlı bir şekilde inişine şahitlik edeceğiz. Önce 40'lı, ardından 30'lu, yıl sonuna doğru 20'li rakamlardaki enflasyonla ülkemizi bu tehdidin gölgesinden çıkarmayı planlıyoruz. Dar ve orta gelir grubu vatandaşlarımıza yönelik destekleyici çalışmaları artırarak devam ettireceğiz. Asgari ücretten emekli ve memur maaşlarını yükseltmeye, sosyal yardım programlarını yeni bir anlayışla genişletmeye kadar pek çok tedbiri hayata geçireceğiz." dedi.

"Milli gelirimizi 1 trilyon doların üzerine çıkarmayı hedefliyoruz"

Resmi Gazete'de yayımlanan orta vadeli programın bu mücadelenin yol haritası olduğunu söyleyen Erdoğan, "Bütçe disiplininden taviz vermeyeceğiz. Orta Vadeli Program sonunda milli gelirimizi 1 trilyon doların üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Orta Vadeli programın ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

10 milyon dosya icra takibinden kurtulacak

İşçi, emekli ve memurların ücretlerinde önemli iyileştirmeler yaptıklarını belirten Erdoğan, "Vatandaşlarımızın bir kısmının icra takibine yol açan 2 bin lira ve altındaki borçlarını tasfiye ediyoruz. 15 Ağustos 2022'den önce icra takibi başlatılmış 2 bin lira ve altındaki alacakların gider gösterilerek vergiden düşürülebilmesini ve tasfiyesini sağlıyoruz. 10 milyon dosya ve yaklaşık 5,5 milyon vatandaşımız icra takibinden kurtulmuş olacaktır." diye konuştu.

Doğalgaz desteği sürecek

Önümüzdeki hafta başlayacak eğitim öğretim hazırlıklarını yürüten ihtiyaç sahibi aileler için ilave kaynak aktarımı yaptıklarını söyleyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"2022-2023 eğitim öğretimle ilgili hazırlıklarını yürüten ihtiyaç sahibi ailelerimize, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarımıza ilave kaynak aktarımı yaptık. İhtiyaç sahibi ailelerimizin ilçelerindeki vakıflara başvurmaları gerekiyor. Doğalgaz tüketim desteği programını bu yıl da sürdüreceğiz. Ev sahibi veya kiracı, tüm vatandaşlarımız 5 Eylül'den itibaren e-devlet üzerinden başvurularını yapabilirler.

Kronik hastaların, yaşam destek cihazlarına bağlı ailelere doğalgaz desteği yüzde 5 fazlasıyla yapılacaktır. Şartları tutmadığı için diğer yardımlardan yararlanamayan 831 bin vatandaşımıza Temmuz ayında 427 milyon destek sağlamıştık. 1.6 milyon kişinin 1 milyar lirayı bulan Ağustos ayı ödemelerini 7 Eylül'de gerçekleştiriyoruz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55