,
  • BIST 8906.5
  • Altın 2239.313
  • Dolar 32.3406
  • Euro 35.1207
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 21 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 120 saat bittiği anda devam ederiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 120 saat bittiği anda devam ederiz
Kayseri'deki toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, PKK/YPG'ye verilen 120 saatlik sürenin ardından çekilmezlerse harekata kaldığı yerden devam edeceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, PKK/YPG'ye verilen 120 saatlik sürenin ardından çekilmezlerse harekata kaldığı yerden devam edeceklerini söyledi.

Kayseri'deki toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Pazarlık sünnettir diyerek masada güvenli bölgenin teröristlerden arındırılması için 120 saatte mutabık kaldık. Bugün ikinci gün. Salı gecesi süre bitiyor." diyerek sözlerin tutulmadığı anda operasyona devam edileceğini söyledi.

"Şartlarımızı tekrar masaya koyduk. Suriye sınırımız boyunca kuzeyden güneye 20 mil yani 32 km derinliğinde bir güvenli bölge oluşturma kararlılığını tekrarladık." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Irak sınırından batıya 444 km uzunluğu ifade ettik. Amacımızın bu bölgede kimseyle çatışmak olmadığını özellikle belirledik. Hedefimizde teröristlerin olduğunu belirledik. Bu hattın dışına teröristlerin çıkması halinde Barış Pınarı Harekatının sona ereceğini ifade ettik. Çarşamba günü yaptığımız grup toplantımızda bu işin bir gecede bitirilmesini teklif etmiştik. Pazarlık sünnettir diyerek masada güvenli bölgenin teröristlerden arındırılması için 120 saatte mutabık kaldık. Bugün ikinci gün. Salı gecesi süre bitiyor. Vardığımız mutabakatı yazılı bir 13 maddelik metne dönüştürdük. Amerikan tarafı da Türk tarafı da kendi anlayışına göre konuyu açıkladı. Biz ne istediğimizi ne söylediğimizi gayet iyi biliyoruz. Olursa olur olmazsa 120 saatin bittiği dakika kaldığımız yerden devam eder teröristlerin başını ezmeyi sürdürürüz." ifadelerini kullandı.

Salı günü Rusya'ya gideceğini ve harekatla ilgili konuları ele alacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Salı günü inşallah Rusya’da olacağım. Orada da Putin ile bunları görüşeceğiz. Onunla da görüştükten sora yola devam edeceğiz. Harekat bölgemizin bir kısmında malum Rusya’nın koruması altındaki rejim güçleri bulunuyor. Bu meseleyi de Putin ile ele alacağız. Bir hal çaresini bulmamız lazım. Yine olursa olur olmazsa kendi planlarımızı uygulamaya devam ederiz. Bu sürecin tüm bölgemiz için hayırlara vesile olmasını diliyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55