,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2318.68
  • Dolar 32.3487
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 15 °C

​Covid-19 hastası: Hastaneler virüsün yayılmasını mı istiyor?

​Covid-19 hastası: Hastaneler virüsün yayılmasını mı istiyor?
​Birçok Coronavirus belirtilerini taşıyarak hastaneye giden Rahmi Kapalak, test sonucunun pozitif çıkmasının ardından eve gönderilmesinin yanlış olduğunu savundu.

Adana’nın Seyhan ilçesinde bir işletmede çalışan Rahmi Kapalak, 11 Temmuz'da yüksek ateş ve halsizlik gibi hastalık belirtilerini taşımasının ardından Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesine gitti.

Kapalak, sağlık görevlileri tarafından ateş ölçümünün yapıldığını ve 39.5 derecelik ateşin ardından Covid-19 testine tabiî tutulduğunu ifade etti.

Test sonucunun 24 saat sonra çıkacağını ve bu süreci de evde geçirmesi tavsiyesinin kendisine yapıldığını aktaran Kapalak, “Eve gitmek istemedim, çünkü anlamıştım ki bu hastalığa yakalandım. Evime gidip aileme bulaştırmak istemiyordum.” dedi.

Test yaptırdıktan bir sonra ki gün Sağlık Bakanlığınca arandığını ve sonucunun pozitif çıktığı kendisine bildirilen Kapalak, “Aramalarının akabinde ise evime ambulans gönderip beni Çukurova Devlet Hastanesi’ne sevk ettiler. Burada da akciğer filmim çekilip, kan tahlilim yapıldı.” ifadelerini kullandı.

Kapalak konuşmasına şöyle devam etti: “Tüm sonuçlarım pozitif çıkmasına rağmen beni evime kendi imkanlarımla göndermek istediler. Toplu taşıma araçları ile evime gidebileceğimi ancak birçok vatandaşa bu hastalığın bulacağını hatırlattım. Fakat yine de evime gitmemi istediler. Bende elimden gelen dikkati göstererek toplu taşıma araçlarıyla evime gittim. Çocuklarım ve eşime de test yapıldı. İki çocuğumun ve eşimin testi pozitif çıkarken, 1 oğlumun testi ise negatif çıktı.”

Kendisi gibi yüzlerce Covid-19 hastasının olduğunu hatırlatan Kapalak, test için gelen ve hastalık şüphelerini üzerinde barındıran kişilerin sonuç açıklanana kadar hastanelerde tutulması gerektiğini vurguladı.

Yüksek şüphe ve ateş şikayetiyle hastaneye gittiğini ancak eve dönüşte ve evde birçok kişiye bu hastalığın bulaşmasında ki vebalin hastane yetkilileri olduğunun altını çizen Kapalak, “Hastaneler sanki hastalığın yayılmasını istiyorlar. Bende tüm belirtiler olmasına rağmen nasıl beni eve sevk ederler? Hatta toplu taşıma aracıyla.” dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55