,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2243.296
  • Dolar 32.3313
  • Euro 35.1511
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 13 °C

Çocukların eğitimine dikkat edilmeli

Çocukların eğitimine dikkat edilmeli
Farklı şehirlerde meydana gelen patlamalar ve son olarak Muş Valilik binasına saldırı hazırlığı yaptığı iddia edilen bir PKK'lının yakalanmasını değerlendiren müftüler, ailelerin çocuklarının eğitimlerin dikkat edilmesi gerektiğini belirttiler.

İslam coğrafyasında ve özelde Türkiye'de artan şiddet olayları ve patlamalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan müftüler, ebeveynlerin çocuklarının eğitimine dikkat etmesi gerektiğini ifade ettiler.

Bir programa katılmak üzere Muş'a gelen Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen ve Muş İl Müftüsü Alaattin Bozkurt, son zamanlarda ortan şiddet olaylarını İLKHA mikrofonuna değerlendirerek, ailelerin İslam'i eğitime daha fazla dikkat etmeleri gerektiğine vurgu yaptılar.

"Çoluk çocuğumuzla İslam’a teslim olmamız gerekir"

İslam'da eğitim konusuna dikkat çeken Muş İl Müftüsü Alaattin Bozkurt, İnsanların çoluk çocuğuyla İslam’a teslim olması gerektiğini belirtti.

Bozkurt, "Her şeyden önce bizler Müslümanız ve İslam’a göre yaşamamız gerekir. İslamiyet teslimiyet demektir. Bizlerde çoluk çocuğumuzla İslam’a teslim olmamız gerekir. İslam’da kardeşliği görüyoruz. Bu gün İslam’dan uzaklaştığımız için aramızda huzursuzluklar oluyor. Hepimizin İslami aile yapısı üzerinde iyi durması gerekir. Çocuklarımızı iyi eğitip Kur’an ve Sünneti öğretirsek, çocuklarımız yarın öbür gün dağa çıkmaz ve terörist olmazlar. Kendilerine, ailelerine ve topluma zarar vermezler. Gençlerimiz kız erkek fark etmez, Kur’an ve Sünnetten uzaklaşırlarsa, helal ve haram mefhumunu anlamazlarsa kendilerine, ailelerine, topluma ve İslam ümmetine zarar verirler. Biz çocuklarımızın üzerinde durup güzel bir şekilde Kur’an ve Sünneti onlara öğretmeliyiz." dedi.

“Avrupa ülkeleri İslam ülkelerine muhtaçtır”

Avrupa ülkelerinin Müslüman ülkelere muhtaç olduğunu söyleyen Bozkurt, “Herkes çocuklarına sahip çıkmalı, kimse çocuğunu başıboş bırakmasın. Onları kötü emelli insanların eline bırakmayın. Çocuklar sahipsiz kalırsa anne ve babalar onlara sahip çıkmazlarsa çocuklar yanlış yollara girerler. O zaman hem kendilerine hem de topluma zarar verirler. Şu anda Avrupa ülkeleri bize, İslam ülkelerine muhtaçtır. Gerçekten hem ekonomik olarak hem de manevi olarak hiçbir şekilde Avrupa’ya muhtaç değiliz. Yeter ki aramızda sevgi ve kardeşliği tesis edelim.” ifadelerini kullandı.

Kardeşlik ruhunu öldürmek isteyenlerin olduğunu ve tarih boyunca bunların olacağını söyleyen Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşleyen ise kardeşlik ruhunu öldürmek, zedelemeye yönelik çalışmaların olduğuna dikkat çekti.

İşliyen,"Dün akşam Diyarbakır’da uzun bir sessizlikten sonra 4 kardeşimizi şehit verdik. Bunun sorulmasını cenabı haktan niyaz ediyoruz. Bu topraklar üzerinde hesap yapan, plan yapan bu bölgede yaşayan insanların huzuruna, refahına kast eden eller tarih boyunca olmuştur ve olmaya devam edecektir. Hepimizin bunlara karşı uyanık olmalıyız. Pek çok meslektaşım bu konunun bilincinde, halkta bunu bilincindedir. İnşallah el ele, gönül gönülle bu topraklar üzerinde kirli emellerini gerçekleştirmek isteyenlere fırsat vermeden Alparslan döneminden beri devam eden dayanışma ruhu, kardeşlik bilinç ve şuuru önümüzdeki nesillere inşallah güçlenerek aktarılacaktır. Cenabı Hak’tan esenlik, huzur ve dayanışma ruhunu ve yaralı İslam coğrafyasında bu sıkıntı günlerin geçmesini görmeyi temenni ediyorum.” şeklinde konuştu. (İLKHA)  

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55