,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2509.35
  • Dolar 32.5753
  • Euro 34.7611
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 18 °C

Çocukların dilinden Ramazan!

Çocukların dilinden Ramazan!
Kendilerine henüz farz olmadığı halde Ramazan ayında oruç tutmanın sevinci içerisinde olan çocuklar, oruç tutarak fakirlere karşı empati kurabildiklerini ifade ettiler.

foto-galeri.jpgOkulların tatil olmasını fırsat bilerek Ramazan ayını ibadet ve Kur'an-ı Kerim dersi alarak ihya etmeye çalışan çocuklar, oruç ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Allah’ın bir emri olduğu için oruç tuttuğunu söyleyen 13 yaşındaki Ömer Gültekin, oruç tutmanın zor olmadığını ve arkadaşlarının da oruç tuttuğunu söyledi. Oruç ayından sonra Ramazan bayramının geldiğini belirten Gültekin, bayramda arkadaşlarıyla dolaştığını ve eğlendiğini dile getirdi.

Orucun kendilerine fakir insanları hatırlattığına dikkat çeken 13 yaşındaki Suriyeli Yahya Ali, “Oruç insana empati kazandırıyor. Oruç insana sabır kazandırıyor. Oruç sayesinde insanlar fakirlerin ne yaşadığını öğreniyor. Oruç çok iyi bir şeydir. Oruç tutarken fakirlere karşı empati yeteneğimiz güçleniyor. Bu sayede fakirlerin durumunu anlıyoruz. Bu yüzden oruç tutuyoruz. Oruç tutmak kimisi için çok kolay, kimisi için çok zor. Evde oturup oruç tutmanın sevabı yok. Oruçlu olduğumuzu anlayarak tutmalıyız. Allah’ın bizi cennetine koyması içi oruç tutuyorum.” diye konuştu.

“Fakirlerin durumunu anlamamız için oruç tutuyoruz”

10 gündür oruç tuttuğunu söyleyen 12 yaşındaki Yusuf Kartal ise şunları söyledi: “Orucun tutulmasının amacı, fakirlerin durumunu anlamamız içindir. Onlar her gün açtır ve onları anlayıp, yardım etmeliyiz. Oruç ergenlik yaşlarında farz olmuştur. Ben 12 yaşındayım ama yine de orucumu tutuyorum. Oruç fakirleri anlamamız demektir. Oruç tutunca fakirlerin halini bilip ve onlara daha çok yardım etmemiz gerektiğini anlıyoruz. 10 gündür oruç tuttum, fazla zorlanmadım. Geçen sene fazla tutamadım. Bu sene biraz daha olgun olduğum için rahat tutuyorum, tutmaya da devam edeceğim."

“Allah farz kıldığı için oruç tutuyoruz”

2 senedir oruç tuttuğunu söyleyen 11 yaşındaki Ahmet Yasin Gültekin, “Allah orucu bizlere farz kıldığı için orucu tutuyorum. Orucu yemek bulmakta zorlanan fakirleri anlamak için tutuyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Küçükken oruç tutalım ki, büyüdüğümüzde hiç bırakmayalım”

10 yaşındaki Sami Yusuf Gelir ise “2 senedir oruç tutuyorum. Oruç tutmamın nedeni, büyüdüğümde oruç tutmaya alışmam ve fakirleri anlamam içindir. Oruç tutmak güzel bir şeydir. Sadece büyüdüğümüzde tutmak diye bir şey yok. Küçükken oruç tutalım ki, büyüdüğümüzde bırakmadan sürekli tutalım.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55