,
  • BIST 8983.26
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C

'Çocuklarımızın giriş-çıkış kaydı olduğu kameraları yok ettiler'

'Çocuklarımızın giriş-çıkış kaydı olduğu kameraları yok ettiler'
Çeşitli tarihlerde çocukları HDP/ PKK tarafından dağa çıkarıldıkları gerekçesiyle 3 Eylül'de 3 aileyle başlayan ailelerin evlat nöbeti, 54'üncü gününde 55 aileyle sürüyor.

Çocukları dağa kaçırılan 55 ailenin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki evlat nöbeti 54'üncü gününde devam ediyor.

Çeşitli tarihlerde çocukları HDP/ PKK tarafından dağa çıkarıldıkları gerekçesiyle 3 Eylül'de 3 aileyle başlayan ailelerin evlat nöbeti, 54'üncü gününde 55 aileyle sürüyor. Zaman zaman HDP'lilerin ve HDP milletvekillerinin hakaretlerine maruz kalan aileler, evlatları kendilerine teslim edilinceye kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtiyor.

Oğlu Özkan Aydın için oturma eylemine devam eden baba Süleyman Aydın 54'üncü günlerinde olduğunu hatırlatarak HDP'lilerden çocuğunun geri verilmesini yineledi.

54 gündür parti binasında güvenlik kamerasının olmadığını söyleyen baba Süleyman Aydın, "Bugün sadece bizim tarafımızda 3 tane kamera ve ses kaydı bırakmışlar." dedi.

Aydın, "Burada kameralar vardı. Çocuklarımızın giriş-çıkış kaydı olduğu için onlar bütün kameraları yok ettiler. Biz daha önce de dile getirmiştik. Bugün sadece bizim tarafımızda 3 tane kamera ve ses kaydı bırakmışlar. Neden binanın her 4 tarafında bırakmıyorsunuz da sadece bizim tarafımızda bırakıyorsunuz?  Daha önce bizim çocukların kaydı ne oldu? Yok ettiğiniz bilgisayarlara ne oldu? Onları da yok ettiniz. Onlar nerede? Onları da ortaya çıkarsınlar. Biz o kayıtları da istiyoruz." ifadelerini kullandı.

HDP'den çocuğunu isteyen baba Süleyman Aydın şöyle devam etti: "Siz Kürt düşmanısız. Sizin Kürtlerle ilginiz yok ki? Ben HDP'den çocuğumu istiyorum. Ben ölene kadar buradan gitmiyorum. Bana çocuğumu göndersinler ben o zaman gideceğim. Gelsinler hepimize yardımcı olsunlar. Çocuklarımızı bize geri getirsinler hepimiz evimize gideceğiz. Çocuklarımızı kendi siyasetlerine alet etmesinler. Çocuklarımızı almadan hiçbir yere gitmiyoruz."

Çocuğunu özlediğini söyleyen anne İmmihan Nilifırka, "Her dakika, her saniye oğlumun yolunu bekliyorum." dedi.

Anne İmmihan Nilifırka, "Oğlum Mehmet Nilifırka İzmir'de Ege Üniversitesi'nde okuyordu. Benim oğlum muhabir olmuştu. Benim oğlumu PKK/HDP kaçırdı. Bugün oturma eyleminin 54'üncü günü. Biz buradayken kameralar yoktu. Dün akşam kamera takmışlar. Ne için takmışlar? Biz de tam olarak bilmiyoruz. Eski dosyaları, eski kameraları çıkarsınlar. Çocuklarımızın burada kamera görüntüleri vardı. Ben HDP'den çocuğumu istiyorum. Ben oğlumu çok seviyorum, oğlumu bekliyorum. Her dakika, her saniye oğlumun yolunu bekliyorum. Çok özledim onu." şeklinde konuştu.

HDP milletvekili Remziye Tosun'un il binasına girerken kendilerine güldüğünü söyleyen anne Mevlüde Üçdağ şöyle konuştu:

"Milletvekili Remziye Tosun içeri girerken bize güldü. Gülünecek ne var! 5 yıldır benim evladımı benden koparıp götürdüler. Buna gülünecek ne var!!! Bu gün gelmişim evladımı istemişim, suç mudur? Evladım gelinceye kadar ben buradan ayrılmayacağım." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55