,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2507.469
  • Dolar 32.5758
  • Euro 34.7748
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 18 °C

Çocukları koronadan nasıl koruyabiliriz?

Çocukları koronadan nasıl koruyabiliriz?
Çakmak Erdem Hastanesi’nden Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Yılmaz Afşar, çocukları Covid-19’dan korumanın yolları hakkında açıklamalarda bulundu.

Yaklaşık bir yıldır hayatımızda olan ve birçok şeyi değiştiren bir mikroorganizma koronavirüs. Her şey altüst oldu; iş yerlerimize gidemedik, alışveriş yapamadık, tatile gidemedik, dostlarımızla bir araya gelemedik, çocuklarımız okullarına gidemedi, parklarda gönüllerince vakit geçiremediler. Maalesef bir süre daha böyle devam edecek gibi görünüyor. Hayatını devam ettirebilmek için çalışmak zorunda olanların, zaruri ihtiyaçları için dışarıya çıkması gerekenlerin, kendilerinin hastalanması yanında en büyük korkuları bu hastalığı evine taşımak, çocuklarına bulaştırmak. Bu endişe, oldukça yaygın olarak görülüyor. Çocukların koronavirüse yakalansa da genellikle çok ağır geçirmediğinin bilindiğini söyleyen Uzm. Dr. Yılmaz Afşar, sözlerine şöyle devam etti: “Nadir olarak görülse de, çocuk ve genç yaş grubunda da koronavirüs şiddetli hastalık tablosu oluşturabilir. Ayrıca, hastalığı hafif geçiren bireyler virüsü, çevresindeki insanlara bulaştırabilir, taşıyıcı olabilir. Bu nedenle anne babaların dikkatli olması gerekir. Peki, nelere dikkat etmeliler? Koronavirüsün vücutta oluşturduğu tablo çok farklı bulgularla karşımıza çıkabiliyor. Diğer virüs ve bakterilerin yaptığı etkiler gibi vücutta ateş, halsizlik, kırıklık, burun akıntısı, burun tıkanıklığı, tat alamama, koku alamama, boğaz ağrısı, baş ağrısı, kas ağrısı, eklem ağrısı, sırt ağrısı, bel ağrısı, öksürük, ishal yapabilir. Bu belirtilerden sadece biri ya da birkaçı görülebilir. Anne babalara düşen görev, böyle bir durumda çok da zaman kaybetmeden bir doktora başvurmalarıdır. Covid tanısı yapılan kan tahlilleri, boğaz ve burun sürüntüsü tetkikleri, gerekirse bilgisayarlı toraks tomografisi sonuçlarına göre konulabilmektedir.”

HİJYEN KURALLARI MUTLAKA ÖĞRETİLMELİ

Hastalığa yakalandıktan sonra tedavi etmektense, hastalığa yakalanma risklerini en aza indirmenin daha kolay olduğunu belirten Afşar, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bunun için de genel hijyen kurallarına uymak, kalabalık yerlerden uzak durmak ve maske kullanmak yeterli olacaktır. Anne ve babalar çocuklarına, okul gibi toplu yerlerden kaçınılamayacak durumlarda sık sık el yıkama, her yere ellerle dokunmama, gerekli hallerde dezenfektan kullanma, sosyal mesafe kurallarına uyma, doğru maske kullanımı konusunda sık sık uyarılarda bulunmalı ve denetleme yapmalılar. Ayrıca dengeli beslenme, yeterli sıvı tüketimi, mevsime uygun giyinme de bağışıklık sisteminin daha sağlıklı çalışmasına yardım eder. Hastalıklardan korunmaya katkı sağlar.”

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55