,
  • BIST 9804.4
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 27 °C

​Çocukları kaçırılan bir aile daha evlat nöbetinde

​Çocukları kaçırılan bir aile daha evlat nöbetinde
Çocuklarının HDP aracılığıyla dağa kaçırıldığını belirten ailelerin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde başlattığı evlat nöbetine Gökkuş ailesi de katıldı.

Diyarbakır’da çocukları dağa kaçırılan ailelerin başlattığı oturma eylemine bir aile daha katıldı.

Çocuklarının HDP aracılığıyla dağa kaçırıldığını belirten ailelerin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde başlattığı evlat nöbetine Gökkuş ailesi de katıldı. Evlat nöbetine katılan aile sayısı 60’a yükseldi.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül’de partinin il binası önünde başlattığı evlat nöbeti sürüyor.

Bitlis'in Güroymak ilçesinden 5 yıl önce dağa kaçırılan oğlu Okan için Diyarbakır'a gelerek evlat nöbetine dahil olan anne Vecihe -Ekrem Gökkuş, çocuğunun, 12 yaşında, simit satarken dağa kaçırıldığını söyledi.

"PKK’liler bize, ‘Çocuğun buradadır fakat sana vermeyeceğiz.’ dediler"              

Tüm girişimlerine rağmen oğlunu PKK'nin elinden alamadıklarını ifade eden Gökkuş, evladını almadan gitmeyeceklerini belirtti.

Gökkuş, "Bitlis’in Güroymak (Norşin) ilçesinden geliyorum. 5 yıldır çocuğumdan haber alamıyor ve sağlık durumunun nasıl olduğunu bilmiyorum. Çocuğum 12 yaşında simit satarken dağa götürdüler. Bitlis merkeze bağlı Yukarı Ölek köyünde kurdukları kampa götürdükleri bilgisini aldık. Onlara ‘çocuğum 12 yaşında ve o daha küçüktür bana verin’ dedim. PKK’liler bize, ‘Çocuğun buradadır fakat sana vermeyeceğiz.’ dediler. Orada uzun süre kaldık ve kendilerine çok yalvardık yine vermediler." dedi.

"Oğlum Ramazan ayında hatim çıkarıyordu"

Annelerin eylemini televizyonda gördüğünü ve evlatlarını almadan gitmeyeceğini belirten anne Gökkuş,  "Annelerin buradaki eylemini televizyonda gördüm ve geldim. Allah’tan reva mıdır ki 12 yaşındaki çocuğu götürüp sığınak ve mağaralara koyuyorlar. Ramazan ayında hatim çıkarıyordu. Oğlum Kur’an’ın yarısındaydı, bırakmadılar hatmini tamamlasın. Ramazan ayında bırakmadılar ekmeğimizi rahat yiyelim. Çocuğumu almayana kadar buradan ayrılmayacağım." dedi.

Gökkuş, "Eşim ile birlikte eylemi sürdüreceğiz. Bende hastalık var fazla dayanamıyorum. Gücüm yettiği kadar kalacağım. Belki ben giderim eşim kalır burada. Ya Rabbim, beni ve evladımı birbirine kavuştur. Kim anne ve evladı birbirinden ayırıyorsa Allah o zalimlerin burnundan getirsin." ifadelerini kullandı.

Gökkuş, oğluna seslenerek teslim olması çağrısında bulundu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55