,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2410.006
  • Dolar 32.5985
  • Euro 34.776
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 24 °C

Çocukları HDP/PKK tarafından kandırılarak kaçırılan ailelerin sayısı 77'ye yükseldi

Çocukları HDP/PKK tarafından kandırılarak kaçırılan ailelerin sayısı 77'ye yükseldi
HDP Diyarbakır İl Binası önünde evlat nöbeti tutan ailelerin umutlu bekleyişi devam ediyor.

Şırnak'ın İdil ve Hakkâri ilçelerinden 3 aile daha evlat nöbetine katıldı.

Şırnak'ın İdil ilçesinden evlat nöbetine katılan anne Sakine Kartal, "Buraya oğlum için geldim. 6 yıl önce HDP tarafında kandırılıp dağa gönderildi. Aradık her tarafa baktık bulamadık. 3 gün önce karakoldan haber verildi bize. Kimliğini, pasaportunu, ehliyetini ve telefonunu önce karakola, sonra da savcılığa emanet edilmiş olarak haber aldık." ifadelerini kullandı.

video

"Beni HDP binasından hakaretlerle dışarı atılar"

Anne Sakine Kartal, "İdil merkezine gittim, oğlumu orda aradım. Adamın biri bana, 'Kimi arıyorsun?' diye sordu. 'Oğlumu arıyorum.' dedim. 'Oğlun dağa gitti. Oğlunu arama.' cevabını aldım. Oradan HDP binasına gittim. 'Oğlumu arıyorum, oğlum nerede?' diye sordum. 'Oğlun burada yok!' dediklerinde 'Oğlumu siz kandırıp dağa gönderdiniz. Sizin parmağınız var bu işte.' dedim. 'Sizin peşinizi bırakmayacağım. Oğlumu verin bana. Oğlumun aklına siz girdiniz.' dedim." şeklinde konuştu.

"Oğlumun sağ olduğunu bileyim yeter"

Kartal konuşmasına devamla, "Bana hakaret edip dışarıya çıkardılar. Oğlum gideli 6 yıl oldu. 2 yıldır da ondan haber alamıyorum. Nerededir, nasıldır, sağ mıdır, ölümü dür haberim yok. Oğlum Veysi daha 20 yaşındaydı. Oğlumu dağa kaçırdılar. Daha önce de kardeşim çobanlık yaparken PKK tarafından öldürüldü. Kardeşim PKK tarafından kaçırıldıktan sonra babam kahrından hastalanıp vefat eti. Oğlumun sağ olduğunu bileyim yeter. Gelsin bana yakın olsun, teslim olsun yeter!" dedi.

"Oğlum beni aradı, anne beni PKK kaçırdı"

Hakkâri merkezden evlat nöbetine katılan Vesile Alkan, "Oğlum için geldim. Oğlumun dişi şişmişti, 'Anne ben dişimi çekmeye gidiyorum.' dedi ve dişini çekmek için Hakkâri'ye gitti. Aradan uzun zaman geçmesine rağmen oğlum gelmedi. Bunun üzerine Hakkâri'de ikametgâh eden kızımın yanına gittim." dedi.

Oğlu Hakkâri'ye gittikten sonra kızının yanına giden anne Alkan, oğlunun orada olmadığını öğrenince çok korktuğunu söyledi.

Alkan, "Aradan zaman geçince oğlum beni aradı ve 'Anne beni PKK kaçırdı. Ama beni nereye getirdiler bilmiyorum. Beni 2 kişi kaçırdı. Ablamın evine giderken evin ününden alıp kaçırdılar.' dedi. Oğlumun en son telefon görüşmesinden sonra bir daha kendisinden haber alamadım. Oğlumu nereye kaçırdılar bilmiyorum. Oğlum sadece bir kere aradı. O da sadece benimle konuştu." ifadelerini kullandı.

Oğluna seslenen anne Alkan şöyle konuştu:

"Oğlum gel! Baban hastadır. Ben de gittiğin günden beridir ağlamaktan gözlerimden dökülecek yaş kalmadı. Gel teslim ol!"  

"Oğlum HDP'ye sempati duyanlar tarafından dağa gönderildi"

Şırnak'ın İdil ilçesinden evlat nöbetine katılan anne Zübeyde Çelik, "6 yıl önce oğlumu kaçırdılar. Oğlum üniversite okurken HDP tarafından kandırılıp kaçırıldı. Oğlum, HDP adına çalışanlar arkadaşları tarafından kandırıldı. Oğlumun aklına girip kandırdılar ve sonra oğlumu HDP'ye kurban ettiler." şeklinde konuştu.

Konuşurken zor anlar yaşayan Zübeyde Çelik, "Oğlumdan hiç haber alamadım. Nerededir, nasıldır bilmiyorum. Duyuyorsa beni gelip teslim olsun. Yeter artık gözlerimizden dökülecek yaş kalmadı." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55