,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2492.843
  • Dolar 32.5552
  • Euro 34.7123
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C

"Çocukları camiden ve Kur'an-ı Kerim kurslarından soğutmayalım"

"Çocukları camiden ve Kur'an-ı Kerim kurslarından soğutmayalım"
Yaz tatiliyle birlikte her yıl çocuklar, Kur'an-ı Kerim öğrenmek için cami ve Kur'an kurslarına akın ederken, bu yılki kurslar 25 Haziran Pazartesi günü başlayacak.

Yaz Kur'an kursuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Şanlıurfa İl Müftüsü Açık, çocukların camiden ve Kur'an-ı Kerim kursundan soğumaması için dikkatli davranılması gerektiğini söyledi.

Pazartesi günü başlayacak olan yaz Kur'an kursuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, kursların 17 Ağustos'ta sona ereceğini dile getirdi.

Açık, "Türkiye çapında bu yılki yaz Kur'an kurslarımızın teması 'Camide Çocuk Sesi Vatanımın Neşesi' olarak belirlendi. Camide cıvıl cıvıl ses duymak istiyoruz. Bütün çocuklarımızı kız-erkek olmak üzere camiye ve Kur'an kurslarımıza bekliyoruz. 8 haftalık bir süre içerisinde ve 2 dönem şeklinde olacak. Ayrıca, diyelim ki bir kardeşimiz bir dönem Kur'an kursuna Şanlıurfa'da gitti. Tatilde başka bir şehre gittiğinde orada yaz Kur'an kursuna gitmek istiyorsa 'Ben Şanlıurfa'da bir dönem geçirdim.' diyerek Kur'an kursunda kaldığı dersten devam edebilecek. Öğrenciler için istedikleri şehirde Kur'an kursları devam edecektir." dedi.

Şanlıurfa'daki kurslarda 3 bin öğretici görev alacak

Şanlıurfa genelinde yaz Kur'an kurslarında yaklaşık 3 bin kişinin öğreticilik yapacağını ifade eden Açık, "Şanlıurfa İl müftülüğü olarak, imam-hatip, Kur'an kursu hocalarımız, sözleşmeli ve kadrolu fahri Kur'an kursu hocalarımız olmak üzere tam 3 bin hocamızla yaz Kur'an kurslarını yürüteceğiz. Bizim istediğimiz şu, yaşı küçük büyük fark etmez mutlaka çocuklarımızı camiye ve Kur'an kurslarına getirip Kur'an'la buluşturalım. Peki, biz yaz Kur'an kurslarında ne öğreteceğiz? Öncelikle çocuklarımızı elifba cüzünden başlatarak, Kur'an-ı Kerim'i okumasını sağlamak için çaba sarf edeceğiz. Namazla ilgili duaları öğreteceğiz. Kısacası, dini bilgi olarak bir kişinin bilmesi gereken şeyleri bütün öğrencilerimize öğreteceğiz." şeklinde konuştu.

"Çocukların camiden ve Kur'an-ı Kerim kurslarından soğumasına sebep olmayalım"

Kız ve erkek öğrencilerin ayrı ayrı ders alacaklarını aktaran Açık, cami cemaatinin camiye ve yaz Kur'an kursuna gelen öğrencilere ters davranmamaları gerektiğini söyledi.

Kız öğrenciler için 600 kadın öğreticinin ayrıca görev alacağını sözlerine ekleyen Açık, "Ders için kadrolu bayan hocalarımız var ama bu yeterli olmadığı için biz ders ücreti şeklinde de 600 civarında bayan hoca ayarladık ve kız çocuklarına bu hocalarımız ders verecektir. Erkek öğrencilerimize de aynı şekilde erkek öğretici hocalarımız ders verecektir. Bu çocukların bizim olduğunu ve bu çocuklara sahip çıkmamız gerektiğini söylemek istiyorum. Bu sebeple de çocuklarımızın mutlaka camiye ve Kur'an-ı Kerim kursuna gelmesi için biz büyükler vesile olalım. Bir çocuğun camiden ve Kur'an-ı Kerim kursundan soğumasına sebep olmayalım. Bu konuda biraz daha gayret gösterilmesini bütün Urfalı kardeşlerimden rica ediyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55