,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C

Çocuklar namazı öğrenmenin sevincini yaşıyor

Çocuklar namazı öğrenmenin sevincini yaşıyor
Çocuklara namaz bilincini aşılama gayesiyle Kur'an Nesli Platformu tarafından her yıl "Hayat Namazla Güzeldir" temasıyla başlatılan 15 günlük namaz eğitimi programlarına katılan çocuklar, namazı öğrenmenin sevincini yaşıyor.

​Kur'an Nesli Platformu’nun başlattığı "Hayat namazla güzeldir" programlarına katılan binlerce çocuk, namazı öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor.

Bu kapsamda Türkiye genelinde olduğu gibi Batman’da da "Çocuklara namazı öğretme ve sevdirme" amacıyla Kur'an Nesli Platformunca okul öncesinde bir dizi etkinlik düzenleniyor. Bu yıl da yapılan etkinlikte binlerce 7-10 yaş arası kız ve erkek çocuğu düzenlenen etkinliklerle namaz ile tanıştırılıyor.

Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) Batman İl Koordinatörlüğü de Kur'an Nesli Platformuna onlarca hocalarla çocuklara namazı öğretme eğitimi ile destek veriyor.

Yapılan faaliyetler hakkında açıklamalarda bulunan TESSEP Bölge Koordinatörü Arzu Demir, Peygamberimizin ‘7 yaşına gelince çocuklarınızı namaza alıştırın' hadis-i şerifini destur edinerek, her yıl binlerce kız çocuğuna namaz kılmayı öğrettiklerini söyledi.

“TESSEP olarak hocalarımızla destek verdik”

Kur'an Nesli Platformunun düzenlediği programın çok anlamlı olduğunu ve kendilerinin de destek verdiklerini belirten Demir, “Kur'an Nesli Platformunun bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiği namaz etkinliği programına bizler TESSEP Batman Temsilciliği olarak hocalarımızla destek verdik. Onlarca bölgede, yüzlerce hocaların eşliğinde binlerce öğrencinin katılımıyla hedefimiz 15 gün içerisinde çocuklara namaz eğitimi vermektir. Bu süre zarfında çocuklara kısa süreler, abdest alma şekli, ezan öğretildi ve namazda okunan dualar öğretilecek.” dedi.

“Namaz eğitimi için evlerini açanlar var”

Gayelerinin imanlı bir nesil yetiştirmek olduğuna vurgu yapan Demir, “Bu etkinliğimizi geleneksel hale dönüştürdük. Üç senedir sürekli yapıyoruz ve bunun faydalarını da görüyoruz. Halkın bu noktada bize destekleri var. Namaz eğitimi için evlerini açan hocalarımız var. Sivil toplum kuruluşları da aynı zamanda bizlere kapılarını açmışlar. Bu işi güzel bir şekilde yapabilmek için destek verdiler. TESSEP olarak Kur'an Nesli Platformunun düzenlemiş olduğu etkinlikten ötürü kendilerine teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

“Çok memnun oldum”

Namaz öğrenmenin verdiği güzel heyecanı yaşayan çocuklar da kendileri için düzenlenen etkinlikten memnuniyetlerini dile getirdiler.

Namazı öğrenmenin sevincini yaşadığını aktaran Fadime Rüzgar, “Buraya gelmeden önce namaz kılmayı bilmiyordum. Buraya geldim, namaz kılmayı öğrendim. Burada çok güzel şeyler öğreniyoruz. Hocalarımızda bize çok güzel şeyler öğretiyor. Buradan çok memnun oldum. Burayı da hocalarımı da çok seviyorum.” dedi.

“Namaz kılmayı öğreniyorum, çok sevinçliyim”

Programdan çok memnun olduğunu dile getiren Ezel Kaya, “Buraya geldiğimden beri çok mutluyum. Daha önceden gelmek istemiyordum, ama geldim ve çok mutluyum. Hocalarımdan memnunum. Kur’an öğrenmeye, namaz kılmayı öğrenmeye geldim. Namaz kılmayı öğreniyorum ve bunun için çok sevinçliyim.” açıklamasında bulundu.

Çocuklardan Tuana Cemre Oğuz ise şunları söyledi: “Kur'an Nesli Platformunun açmış olduğu ‘Hayat Namazla Güzeldir’ etkinliğine geldim. Çok güzeldir, çok sevinçliyim. Daha önce namaz kılmayı bilmiyordum, burada namaz kılmayı öğrendim. Hocalarıma çok teşekkür ederim.”

“Diğer çocukları da buraya davet ediyorum”

Namaz kılmayı bilmeyen tüm çocukları programa davet eden Elif Başak Demir, “Burada namaz kılmayı öğrendim, hocalarımız çok güzel namazı bize öğretti. Namaz kılmayı, abdest almayı öğrendim. Öğrendiğim için çok mutluyum, hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Burada oyunlar da oynuyoruz, bu yüzden çok mutluyum. Diğer çocukları da buraya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Namaz kılmayı öğrenmenin mutluluğunu yaşayan Reyhan Başaran da Kur'an Nesli Platformuna teşekkürlerini iletti (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55