,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 1 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 10 °C

Çocuklar ilk kez EBA TV üzerinden uzaktan eğitim almanın heyecanını yaşadı

Çocuklar ilk kez EBA TV üzerinden uzaktan eğitim almanın heyecanını yaşadı
Corono virüs salgını nedeniyle okulların tatil edilmesinin ardından, EBA TV üzerinden uzaktan eğitim bu gün başladı.

Türkiye'de bu kadar öğrenciye aynı anda ilk kez uygulanan uzaktan eğitimin ilk dersini veren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, çocukların panik yapmamasını istedi.

Saat 09.00’da ilk ders için TRT EBA TV’nin 3 kanalı üzerinden önce velilere seslenen Selçuk, sürecin farklı bir deneyim olduğunu, ilk birkaç gün zorlanılsa da hep birlikte yönetileceğine inandığını söyledi.

Selçuk, “Değerli ailelerimiz Bu süreçte en büyük destekçimiz sizler olacaksınız. Evde küçük kardeşlerimiz varsa lütfen çocuklarımızın derslerini dinlemesine özen gösterin. Bizler bu açığı çocuklarımızın en iyi kitap okuyarak atlatmasını sağlayabiliriz. Sizler de okuyarak onlara destek olmaya gayret edin. Bu süreçte bazı zorluklarımız olabilir, bazı aksaklıklar olabilir çünkü dünyada uzaktan eğitimi bütün öğrencileri için aynı anda yapabilen bir ülke yok ama Türkiye bu konuda öncülük ediyor.” dedi.

Okullar açıldığında ilk teneffüsün 40 dakika olduğunu bir kez daha hatırlatan Selçuk, ayrıca başka sürprizlerin de olabileceğini kaydetti.

EBA TV üzerinden ilk kez uzaktan eğitim alacak olmanın heyecanını yaşayan çocuklar ise bilgisayar ve TV’nin karşısına geçerek derslerini dinledi.

Uzaktan eğitimin biraz daha farklı olduğunu, ilk kez uygulanıyor olmasının kendilerini adapte olma noktasında zorladığını belirten çocuklar, alışmaya çalıştıklarını söylediler.

EBA TV üzerinden uzaktan eğitim almanın, okulda eğitim almak arsında çok fark olduğunu belirten öğrencilerden Muhammed Ali Tontaş, “Corona virüs salgını nedeniyle okullarımız tatil edildi. Bizde eğitimizi EBA TV üzerinden takip ettik. Bugün ilk dersti. Çok heyecanlıydık. İnşallah alışacağız. Okulda eğitim daha iyidir. Bu virüsün ümmetin içinden çıkmasını temenni ediyoruz. Okulumuzun bir an önce açılmasını bekliyoruz.”

İlk kez uzaktan eğitim almanın heyecanını yaşadığını dile getiren öğrencilerden Emin Ubeydullah Tontaş ise bu hastalığın Müslümanların içinden bir an önce çıkması için dua ettiklerini ve okullarının açılacağı günü sabırsızlıkla beklediklerini söyledi. (İLKHA)









 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55