,
  • BIST 9530.47
  • Altın 2476.75
  • Dolar 32.4981
  • Euro 34.7841
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 16 °C

"Çocuk istismarı yüzde 90 arttı"

"Çocuk istismarı yüzde 90 arttı"
Diyanet-Sen Van Şubesi Hanımlar Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, "Son dört 4 yılda, çocuklara yönelik taciz ve şiddet vakalarında yüzde 90 artış olduğu" belirtildi.

Memur-Sen’e bağlı Diyanet-Sen Van Şubesi Hanımlar Komisyonu tarafından, çocuk istismarına yönelik basın açıklaması yapıldı.

Açıklamayı komisyon başkanı Fatma Aydın yaptı. Son yıllarda çocuklara yönelik taciz, şiddet ve istismarda büyük bir artış olduğuna dikkat çeken Aydın, şunları söyledi:

"Değerlerin değersizleştiği günümüzde, çocuk istismarı bu ülkenin kara lekesi olarak kalacaktır. 4 yılda çocuklara yönelik taciz ve şiddet vakaları yüzde 90 artmıştır. Çocuk istismarı ve tecavüzlerin yüzde 5’i ortaya çıkarken yüzde 95’i gizli kalmaktadır. Adliyelerdeki 4 tecavüz davasından birinin çocuklarla ilgili olduğu, Adalet Bakanlığı 2014 verilerine göre, her ay Adli Tıp Kurumu’na 650 çocuk cinsel istismarı vakasının gönderildiği, gerçekleşmiş vakalardan yüzde 50’sinde, zihinsel engelli çocuğa istismarda bulunan kişiye mahkemenin indirim uyguladığı, iyi hal ve saygın tutum indirimlerinin devam ettiği, açılan toplam dava sayısının 40 bin 266, karar çıkan dava sayısının 24 bin 825 ve mahkûmiyet kararının 13 bin 968 olduğu ifade edilmektedir."

Toplumda ciddi bir ahlaki çöküşün ortaya çıktığını ifade eden Aydın, istismarcıların yüzde 66’sının akraba, komşu gibi çocuğun tanıdığı kişiler olduğu, istismarcıların yüzde 9’unun ise çocukla aynı evde yaşadığının görüldüğünü ifade etti.

Aydın, "Bu durum bize ahlaki çöküntüyü göstermiştir. Değerlerin ne denli ayaklar altına alındığını, tekrar hatırlatmıştır. Bugün dünyaya medeniyet dersi veren bu millet ahlaki yozlaşma ile şeref dolu geçmişine kara bir leke çalmaktadır. Bunun sebebi dejenere edilmiş, vicdan ve ahlaktan yoksun hale gelmiş karaktersizleştirilen benliğimizdir." diye konuştu.

Sorunun vahametine dikkat çeken Aydın, "Bu sorun bu ülkenin kara lekesidir. Savaşlardaki kıyımlardan daha şiddetli, en kötü açlıklardan daha acımasızdır. Bu ahlak yoksunluğunu hafife alma, iyi hal uygulamasında bulunma yapılan zulmü desteklemektir. Bu konu ile ilgili karar veren mercilerin, kendi evlatlarını o halde görmelerini isteriz. Tecavüzün, iyi hal uygulaması olmaz!" dedi.

Aydın, şu değerlendirmede bulundu: "Hükümetin, adaletin bütün organlarına sesleniyoruz. Bu ahlaki saldırı sadece hukukun caydırıcı cezalar vermesiyle sonuçlanmayacaktır. Atılacak olan adımların daha ahlaklı bir toplum hayali ile şekillenmesi gerektiğini, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığının, İç İşleri Bakanlığının bu hususlara önem vermesi gerekmektedir. Tecavüz ve istismar cezalarının iyi hal uygulamasına uğramamasını istiyoruz. Bizler burada son kez şunu dile getiriyoruz çocuklara yapılan istismarın karar organları tarafından da istismar edilmemesini istiyoruz"

Açıklamaya Van Memur-Sen Hanımlar Komisyonu, Kevser Derneği, Reyyan Kadın Derneği, İHH, Özgür-Der, İşitme Engelliler ve Aileler Derneği, Adım-Der, Umut Işığı Derneği, Aile Destek Merkezi, Genç-Der, Kadem, Yaka KOOP, Hayrunisa Kadın Derneği destek verdi. (İLKHA)                                                                                                                            

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55