,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2325.231
  • Dolar 32.3294
  • Euro 34.9241
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 15 °C

​Cizre’de selin bilançosu ağır oldu

​Cizre’de selin bilançosu ağır oldu
​Şırnak’ın Cizre ilçesinde dün akşam saatlerinde bağlayan sağanak yağış nedeniyle birçok ev ve iş yeri sular altında kaldı.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle 2 kişinin hayatını kaybettiği selde onlarca ev ve iş yeri sular altında kaldı. İlçede yağışla beraber oluşan selde AFAD, UMKE ve belediye ekipleri su tahliyesiyle vatandaşların yardımına koşarken, ilçe kaymakamlığı hasar tespit çalışmalarına başladığını bildirdi.

Sabahın ilk saatlerinde vatandaşlar evlerini temizlerken, esnaf hasar tespit ekiplerini beklediklerini belirterek, temizlik yapmadıklarını söyledi.

Kızılay Şırnak İl Temsilciliği ile ilçe temsilciliği selden zarar gören ev ve iş yerlerine temizlik malzemesi, battaniye ve gıda yardımında bulundu.

Esnaflardan Mehmet Değer, yaklaşık 5 bin TL hasarın olduğunu ifade ederek, “Yağmur yağdı. Selden dolayı mağdur olduk, halimizi görüyorsunuz. Zararımız var, net değil ama en az 5 bin TL hasarımız var. Yetkililerden yardım bekliyoruz.” dedi.

Esnaflardan Ahmet İncik ise selin etkisiyle zemin kattaki ambarlarına giren suyun 150 bin TL zara uğrattığını dile getirerek, “Dün saat 20.00'de buraya geldik. Biz ön tarafı kapattık. Sonradan gördük ki, su pencerelerden içeri giriyor. Raflardaki tüm eşyalar su aldı, yerde olan eşyalar su aldı.  Artık ne yapacağımız bilemedik. Tam olarak çıkartamıyoruz.  En azından 100-150 bin TL zararımız olmuş. Hepsini su almış.” diye konuştu

Halı satışı yapan esnaflardan Sahip Sevimli, kullanılacak malın kalmadığını ifade ederek, yaklaşık olarak 200-250 bin TL civarı hasarın olduğunu vurguladı.

Kızılay İl Başkanı Dr. Yakup Uslu, yağış nedeniyle ilçedeki vatandaşların yanında olmak için şimdilik yaklaşık 100 aileye ulaştıklarını söyledi.

“Bugün Türk Kızılay’ı Şırnak Şubesi Cizre Şubesi olarak afetzedelerin yarasını sarmak için sahada bulunuyoruz. Yaklaşık 100 aileye ulaştık 100 ailenin yarasını sarmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Ekiplerimiz üyelerimiz ve gönüllerimizde beraber onun dışında sanırım bu sayı daha fazla olabilir ama çok net bilgiye sahip değiliz bizim ulaştığımız 100 aile var, 2 vatandaşımız selde boğularak yaşamını yitirdi. Üzücü bir olay tabii ki baba ve oğlu yetim kaldı iki kişi kurtuldu iki kişi vefat etti, Allah rahmet eylesin. Cizre şubesi ile beraber alandayız ve elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Yardımlarımız giysi, gıda ve hijyen seti diye tabir ettiğimiz içerisinde temizlik malzemeleri ve battaniyeden oluşan yardım malzemelerini vatandaşımıza ulaştırmaya çalışıyoruz. İş yerlerine ve evlere de yardımlarımızı veriyoruz.” Şeklinde konuştu. (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55