,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 15 °C

Cizre'de Kızılay Gönüllü Merkezi hizmete açıldı

Cizre'de Kızılay Gönüllü Merkezi hizmete açıldı
Şırnak’ın Cizre ilçesinde Türk Kızılay Derneğince gönüllülük kültürünü geliştirmek amacıyla kurulan Gönüllü Merkezi, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık’ın katılımıyla hizmete açıldı.

Gönüllü Yönetimi Direktörlüğü bünyesinde Cizre'de gönüllülük kültürünü geliştirme, yeni gönüllü kazanımı sağlama ve bu gönüllülerle yapılacak faaliyetlerin sayılarını artırarak Cizre yerelinde afet ve insani yardım başta olmak üzere Kızılay'ın ana faaliyet alanlarına katkı sunacak gönüllü kapasitesini oluşturmayı amaçlayan Cizre Gönüllüler Merkezi'nin açılışı; Bakan Ersoy ve Türk Kızılay Genel Başkanı Kınık tarafından yapıldı.

Ersoy, Cizre Gönüllü Merkezi'nin çocuklara ve gençlere hizmet vereceğini ifade ederek eğitim, bilim ve çalışma odaları, kütüphane, spor odası, kafeterya, yemekhane ve mescit gibi birçok hizmet sunan gönüllülük merkezinden tüm Şırnaklıların yararlanacağını kaydetti.

“Şırnak'ın turizm değerlerini öne çıkaracağız”

Şırnak'ın genç nüfusun en yoğun olduğu şehirlerden biri olduğunu anımsatan Ersoy, "Bakanlığımızın projeleri kapsamında turizmi 81 vilayete yaymak var. Şırnak'ın turizm değerlerini öne çıkaracağız. İlk başta arkeolojik ve kültürel değerleriyle başlayacağız, sonra turizm değerlerini ön plana çıkararak turizm pastasından hak ettiği payı alması için bakanlık olarak çalışacağız."

Ersoy, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gönüllülük eğitimleri, gönüllülük atölyeleri, gönüllülük temelli sosyal girişimcilik projeleri Kızılayın sahadaki tüm insani yardım programlarına gönüllü olarak katılımın nasıl olacağı ile ilgili eğitimlerin verildiği çok önemli çok faydalı merkez.

Kızılay çok önemli bir görevi yerine getiriyor. Hayata geçirilmesinde emeği geçen Genel Başkan Sayın Dr. Kerem Kınık ve yönetim kurulu üyelerine, Genç Kızılay Yönetim Kuruluna ve şube müdürüne, emek sunan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz."

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık da bu topraklarda 153 yıldır hizmet ettiklerini belirterek bu bölgedeki gayret ve hizmetlerinin bir buçuk asırdır kesintisiz devam ettiğini söyledi.

Kızılay’ın gücünü gönüllerinden ve bağışçılarından aldığını dile getiren Kınık "Bu büyük güç ile geçen sene 18 milyon 500 bini yurt dışında olmak üzere 37 milyon kişiye yardımların ulaştırıldığını; Afet, toplumsal sağlığın iyileştirilmesi, yoksulluğun ortadan kaldırılması, dayanışma konusunda yüzlerce, binlerce proje ile bütün iller ve ilçelerdeki şubeler, temsilcilikler, 300 bine yaklaşan gönüllüleri ile gayret gösterdiklerini" belirtti.

2030 stratejisi için hedeflerinin 2 milyon aktif Kızılay gönüllüsüne ulaşmak olduğunun altını çizen Kınık, bu amacımıza ulaşmak için bugün Cizre Gönüllü Merkezi'mizi açtıklarını vurguladı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55