,
  • BIST 9507.36
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C

Cizre’de "İlmin Kapısı Hazreti Ali" etkinliği düzenlendi

Cizre’de "İlmin Kapısı Hazreti Ali" etkinliği düzenlendi
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından 'Sahabe ayı' olarak ilan edilen kasım ayı içerisinde "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" Şırnak’ın Cizre ilçesinde “İlmin Kapısı Hazreti Ali” konulu etkinlik düzenledi.

​Peygamber Sevdalıları Vakfı Cizre Koordinatörlüğü “Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar” temasıyla “İlmin Kapısı Hazreti Ali” konulu etkinlik düzenledi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından 'Sahabe ayı' olarak ilan edilen kasım ayı içerisinde "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" temasıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Türkiye genelinde düzenlenen etkinlikler kapsamında Şırnak’ın Cizre ilçesinde Hazreti Ali anlatıldı.

Metin Bostancıoğlu İlkokulu Konferans salonunda sunuculuğunu Cüneyt Özkaya’nın yaptığı program, Ömer Anık’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İlahi ses sanatçılarından Salih Gül ile Mustafa Altuntop’un seslendirdikleri ilahilerin ardından programa konuşmacı olarak katılan İttihadul Ulema Üyesi Abidin Er, Hazreti Ali’nin İslam sancağını eline almasıyla Hayber Kalesini fethettiğini hatırlatarak, “Âlemlerin Rabbi Hayber fethi gibi tel Aviv fethini de Müslümanlara nasip eylesin” dedi.

Siyonist Yahudilerin Müslümanların topraklarını işgal ettiğine dikkat çeken Er, “Bu misallerden anlıyoruz ki, Hazreti Muhammed’in davası günümüze kolay gelmemiştir. Peygamberin Ashabı mal ve canlarını İslam dini uğruna feda etti ki, İslam dünyaya yayıldı. Hazret Ali'nin faziletlerinden bir tanesi de Hayber fethidir. Allah Teâlâ Hayber’in fethine giden yolu bize açtı. Hakikaten o günde Allah’ın resulünün emriyle Hazreti Ali'nin bayrağı eline almasıyla Hayber fethediliyor.  Bugün Siyonist Yahudiler dünyanın her yerinden Müslümanların topraklarını işgal etmişler. Allah Teâlâ Hayber fethi gibi Hazret Ali’nin torunlarının eliyle, Hazret Ömer’in torunlarının eliyle, Selahaddin Eyyubi’nin torunlarının eliyle melun Yahudileri kahr u perişan eylesin. Âlemlerin Rabbi Hayber fethi gibi tel Aviv fethini de Müslümanlara nasip eylesin. Kur’an ve sünnet ve kutlu bayrak bugünlerde bize emanettir. Bayrağımıza sahip çıkmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Program, Ömer Anık’ın yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55