,
  • BIST 9092.43
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9287
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 17 °C

Cizre Umut Kervanı'ndan hayırseverlere kurban çağrısı

Cizre Umut Kervanı'ndan hayırseverlere kurban çağrısı
Cizre Umut Kervanı Başkanı Adar Aşut, Kurban Bayramı çalışmalarını başlattıklarını belirterek hayırseverlere kurban bağışı çağrısında bulundu.

Her yıl binlerce yetim ve muhtaç aileye kurban eti ulaştıran Cizre Umut Kervanı, 2021 kurban organizasyonunu "Kurbanınız Umut Olsun" çağrısıyla kurban vekâlet ve bağışlarını kabul etmeye başladı.

Çalışmalar hakkında yazılı açıklama yapan Cizre Umut Kervanı Başkanı Adar Aşut, "Bu yıl yurt içi kurban hisse bedellerinin bin 250 TL, yurt dışı kurban hisse bedellerinin ise 750 TL olarak belirledik." dedi.

Kurbanın hem fert hem de toplum yararı barındıran bir ibadet olduğunun altını çizen Aşut, "Kurban, müminlerin paylaşarak birbirleriyle yakınlaşmasıdır. Kurban, İslam'ın şiarı, Allah'a bağlılığın sembolü mali bir ibadettir. Allah (Celle Celaluhu) '… Allah'ın kendilerine rızık olarak verdiği (kurbanlık) hayvanlar üzerine belli günlerde (onları kurban ederken) Allah'ın adını ansınlar. Artık onlardan siz de yiyin, yoksula, fakire de yedirin.' (Hac, 22/28) buyurmuştur. 'Kim imkânı olduğu hâlde kurban kesmezse bizim mescidimize yaklaşmasın.' (İbn Mâce, Edahî, 2) Hadisi Şerifi ise kurban ibadetinin ne kadar önemli olduğuna işaret etmektedir." dedi.

Aşut, Umut Kervanı olarak yıllardır mali ibadetlerini yerine getiren hayırseverler ile muhtaç ve yoksullar arasında ibadet bilinciyle köprü vazifesi görerek toplumda kardeşlik, barış, sevgi ve yardımlaşmayı güçlendirecek faaliyetler yürüttüklerini dile getirdi.   

"Farklı onlarca ülkede alt yapı hazırlıklarımızı tamamlamış bulunmaktayız"

Aşut, "Kurban ibadetinin yapılacağı kutsal bir mevsim daha gelip kapımıza dayanmış bulunmaktadır. Bizler de üzerimize yüklenen toplumsal sorumluluk ve ibadet anlayışıyla, çalışma paydaşlarımızla 'Kurbanınız Umut Olsun' temasıyla yapacağımız 2021 kurban organizasyonumuz için başta şehrimiz Şırnak olmak üzere dünyanın farklı coğrafyalarında 20 ayrı ülkede alt yapı hazırlıklarımızı tamamlamış bulunmaktayız. Kurban çalışmamızı, salgın tedbirlerine uygun bir şekilde, hijyen ve sağlık kurallarına uygun olarak planlanmıştır." dedi.

"Hayırseverlere yardımcı olmaya hazırız"

Hayırseverlere çağrıda bulunan Aşut, "Cizre Umut Kervanı olarak ibadet bilinciyle her bayram yardımcı olduğumuz gibi bu yıl da hayırseverlerin vekâletleri doğrultusunda, kurbanlıkların temininden hijyenik ortamda kesimine, saklanmasından muhtaç ve ihtiyaç sahiplerine dağıtımına kadar bütün süreçleriyle yardımcı olmaya hazırız. Bu yıl yurtiçi kurban hisse bedellerimiz bin 250 TL'den, yurt dışı kurban hisse bedellerimiz ise 750 TL'den başlıyor. Hayırseverler vekâletlerini, dernek büromuza gelerek bizzat verebilecekleri gibi ödemelerini kurumumuz hesaplarına yatırarak telefon ile de verebilirler." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55