,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2414.11
  • Dolar 32.5972
  • Euro 34.7733
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 24 °C

Cizre Ulu Camii dualarla açıldı

Cizre Ulu Camii dualarla açıldı
Şırnak Cizre’de Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğünce Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybedenler için restorasyonu tamamlanan Ulu Camii'nde Mevlid-i Şerif okutuldu.

Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Cizre’de Vakıflar Bölge Müdürlüğü koordinesinde Kahramanmaraş merkezli depremde vefat edenler için Cuma namazı öncesi Mevlid-i Şerif verildi.

Yaklaşık 3 yıldır restorasyon nedeniyle ibadete kapalı olan Cizre Ulu Camii’nde Cuma namazı öncesi verilen Mevlid programı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayıp, ilahilerle devam etti. Mevlid-i Şerif’in okutulduğu programın sonunda depremde vefat edenler için dua edildi. Cuma hutbesini Cizre Müftüsü Süleyman Baran okudu

Cizreli vatandaşların yoğun katıldığı program sonunda Cizre Belediyesi tarafından yemek ve lokum dağıtımı yapıldı.

“Bugün deprem şehidleri içinde Mevlid ve Kuran-ı Kerim okuduk”

Deprem enkazını milletle birlikte kaldıracaklarını belirten Süleyman Baran, “ Bugün ilçemiz için çok anlamlı bir gündü. Bu mübarek 3 aylarda ulu camimizin açılışını yaptık. Restorasyonda katkıları olan vakıflar kültür müdürümüzden ve ilçe kaymakamımızdan Allah razı olsun. Ulu cami yaklaşık 3 yıldır kapalı olan bir camimizdi. Halkta caminin açılmasını özlemle bekliyordu. Halkın teveccühünü hepimiz gördük. Bugün deprem şehidleri içinde Mevlid ve Kuran-ı Kerim okuduk. Allah azze ve celle bu tür sıkıntıları bir daha yaşatmasın. Zor bir süreçten geçiyoruz. İnşallah bu süreci milletçe beraber şekilde bu enkazı birlikte kaldıracağız. Cizre dindar ve kadim bir şehir. Kadim bir medeniyeti var. Yardımlaşama ve hassasiyette halkımızın teveccühü fazladır.” şeklinde konuştu.

Depremde vefat edenelerin ruhları için Kur’an-ı Kerim okunduğunu belirten Cami İmamı Murat Denli, “Cizre Ulu Cami 1155 yılında Selçuklular tarafından inşa edilmiş büyük bir mabedimizdir. Kültür bakanlığı vakıflar genel Müdürlüğü ve Bitlis bölge Müdürlüğü tarafından restorasyon ediliyordu. Çok güzel bir restorasyon süreci geçirdi. Her şey yenilendi, yapı sağlamlaştırıldı. Bugün de Kahramanmaraş merkezi depremde şehit olan kardeşlerimizin ruhları için Kur’an-ı Kerim okundu Mevlid-i Şerif okundu dualar edildi. Camimiz bu vesile ile artık ibadete açılmış oldu. Rabbim yaptığımız yapacağımız bütün ibadetleri dergâhı izzetinde kabul etsin. Bir daha devletimize milletimize böyle afetler göstermesin.” dedi.

Caminin açılmasından dolayı mutlu olduğunu söyleyen Mehmet Yiğit, “Uzun süredir restorasyonda olan camimize bugün geldik. Kıymetli bir tarihi yapısıdır. Bulaşık 800 yıllık bir yapı diyebiliriz. Restorasyonu bitti ve tekrar camimize kavuştuk. Hayırlara vesile olsun inşallah.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55