,
  • BIST 9093.41
  • Altın 2325.482
  • Dolar 32.3736
  • Euro 34.9977
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C

Cinsel sapkınların derneklerinin kapatılması için İçişleri Bakanlığına dilekçe verildi

Cinsel sapkınların derneklerinin kapatılması için İçişleri Bakanlığına dilekçe verildi
Sapkın bir grubun İstanbul Üniversitesinde düzenlemeyi planladığı ahlaksız etkinliğe karşı Mil-Diyanet Sen, cinsel sapkınların derneklerinin kapatılması ve faaliyetlerinin durdurulması için İçişleri Bakanlığına dilekçe verdi.

Manevi İlkeli Liyakatli Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Mil-Diyanet Sen) tarafından, yapılan basın açıklaması sonrası cinsel sapkınların (LGBT) derneklerinin kapatılması ve tüm faaliyetlerinin yasaklanması için İçişleri Bakanlığına dilekçe verilmek üzere bir heyet Bakanlığa yürüdü.

Mil-Diyanet-Sen önünde düzenlenen basın açıklamasına sendika üyelerinin yanı sıra başka sendikalardan da destek verildi. “Sapıklığa dur de”, “Önce ahlak ve maneviyat”, “Manevi kalkınma şart” ve “Manevi kalkınma olmadan maddi kalkınma olmaz” dövizlerin açıldığı basın açıklaması öncesi Mil-Sen Genel Başkanı Mücahit Çelik, bir konuşma yaptı.

“Biz, sapkınlıkların normalleştirmesine müsaade etmeyeceğiz”

Türkiye'nin ailenin ve gençlerin geleceğini tehdit eden bir konuyla ilgili olarak toplandıklarını belirten Çelik, “Buradan İçişleri Bakanlığımıza gideceğiz. Sapkın derneklerin kapatılmasına yönelik olarak resmi başvuru ve dilekçe hakkımızı kullanacağız. Özellikle şunu ifade etmek istiyoruz. Türkiye’de maalesef son yıllarda önemli ölçüde dış kaynakların destekleriyle faaliyet gösteren bazı sapkın derneklerin aile yapımızı gençlerimizi hedef aldığını üzülerek takip ediyoruz. Maalesef Türkiye’nin her bir yanında çeşitli etkinliklerle kendilerini göstermeye devam ediyorlar. Türkiye’deki bu yaklaşımla Türkiye’de bazı şeylerin normalleştirmenin adımları atılıyor. Biz bu normalleştirmeye müsaade etmeyeceğiz.” dedi.

“Biz bu mücadeleyi canımız elverdiği müddetçe inşallah sürdürmeye devam edeceğiz”

Çelik, “Ne geçlerimizi ne geleceğimizi ne de ailemizi bu insanlara kurban etmeyeceğiz. Özellikle gençleri hedef alan gençleri kandıran özgürlük adı altında bazı temaların altına gizlenen bu yapıları ifşa etme mecburiyetimiz var. Yaptıkları eylemlerin tamamında sapıklığa yönlendirici faaliyetler olmasına karşın bugüne kadar bu derneklerle alakalı olarak resmi bir işlem başlatılmamış olmasından dolayı duyduğumuz üzüntüyü de ifade etmek istiyorum. Manevi İlkeli ve Liyakatli Sendikalar Konfederasyonu ve bize destek verenlerle beraber şunu ifade ediyoruz. Susmayacağız. Haksızlıklar karşısında asla suskunluk göstermeyeceğiz. Hiç kimse olmasa da biz buradayız. ‘Biz bu yanlışlıkların karşısındayız’ diyeceğiz. Kimse bu ülkeyi sahipsiz zannetmesin kimse bu ülke üzerinde oyunlar oynamaya kalkmasın. Biz bu mücadeleyi canımız elverdiği müddetçe inşallah sürdürmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Sendikamın kapanacağını bilsem dahi bu derneklerle mücadele etmekten asla geri durmayacağım”

Yapılan konuşmanın ardından Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül, tarafından basın açıklaması yapıldı.

Açıklamada Gül, “Bizler Manevi, İlkeli ve Liyakatli bir sendika olarak Allah’ın izniyle ülkemizin her bir il ve ilçesinde maalesef mantar gibi türeyen LGBT dernekleriyle mücadele etme konusunda dirliğimizi birliğimizi ve kararlılığımızı mutlaka göstereceğiz. MASAK raporlarında bile bu derneklere dışarıdan milyarlarca dolar fon aktarıldığını ördüğümüz ve bildiğimiz halde bu derneklere karşı herhangi bir yaptırımın olmamasını açıkçası anlamış değiliz. Bu dernekler ifsat faaliyetleri yürütüyorlar. Sadece İstanbul veya Ankara’da değil. Sadece 26 Haziran veya hafta sonu düzenleyecekleri ‘onur yürüyüşleri’ ile değil. Aziz milletimizi rencide edecek İslam’a bin yıl hizmeti olan aziz milletimiz bu gelişmelerden çok rahatsız. Dolayısıyla biz bir sivil toplum örgütü olarak Mi-Diyanet Sen olarak ve konfederasyon olarak İçişleri Bakanlığımızdan ve Sayın Cumhurbaşkanımızdan talebimiz dışarıdan fonlanan bu derneklerin mutlaka araştırılmasını ve gerekli cezaların verilmesini tavsiye ediyoruz.” şeklinde belirtildi.

Çözüm bir an önce ‘ahlak ve maneviyat’ ilkesinin devlet politikası haline dönüştürülmesi gerektiğini söyleyen Gül, “Çözüm çok kısa zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisinde en azından manevi ve ahlaklı kalkınma yasasının bir an önce çıkartılmasıdır. Böyle bir yasa mı olur diyenlere haykırıyoruz. Eğer biz manevi ve ahlaki kalkınma yasasını çıkartırsak birçok bakanlığımıza başta İçişleri Bakanlığımız olmak üzere Aile Bakanlığı, RTÜK, Diyanet olmak üzere çeşitli bakanlık ve kurumlara yeni yetkiler gelecek. Bu yetkilerle biz sosyal medya başta olmak üzere dini değerlerimize hakaret edilen aşağılanan bütün bu unsurlarla mücadele etmek zorundayız. Zinanın tekrar suç kapsamına alınması lazım. Mil-Diyanet Sen’in de girişimleri ve mücadelesiyle İstanbul Sözleşmesinden çekildik. İstanbul Sözleşmesinden çekinmemiz maalesef yetmedi. İstanbul Sözleşmesini besleyen ana damar ve atar damar dediğimiz 6284 halen duruyor. 6284’ün de bir an önce tamamen değiştirilmesi kendi örf, adet ve dini değerlerimize göre isminin de değiştirilerek güncellenmesi lazım. Çünkü ailelere dağılıyor. Bu anlamda Mil-Diyanet Sen olarak elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Sapkın (LGBT) derneklerine karşı sendikamın kapanacağını bilsem dahi bu derneklerle mücadele etmekten asla geri durmayacağım.” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Açıklamaya destek veren ve kendileri de İçişleri Bakanlığına sapkın derneklerin kapatılması için bir dilekçe hazırladıklarını belirten Diyanet Birlik-Sen Genel Başkanı Kenan Ak, basın açıklamasının ardından bir konuşma yaptı.

Yapılan açıklamansın ardından İçişleri Bakanlığına dilekçe verilmek üzere bir heyet Bakanlığa yürüdü. (İLKHA)

mil-diyanet-sen-sapkin-derneklerin-kapatilmasi.jpg

mil-diyanet-sen-sapkin-derneklerin-kapatilmasi-001.jpg

mil-diyanet-sen-sapkin-derneklerin-kapatilmasi-002.jpg

mil-diyanet-sen-sapkin-derneklerin-kapatilmasi-003.jpg

mil-diyanet-sen-sapkin-derneklerin-kapatilmasi-004.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55