,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2240.86
  • Dolar 32.3271
  • Euro 35.1407
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 14 °C

Cim Bom'dan muhteşem geri dönüş: 4-2

Cim Bom'dan muhteşem geri dönüş: 4-2
Süper Lig'in 15. haftasında Teleset Mobilya Akhisarspor karşısında 2-0 geriye düşen Galatasaray, 2. yarıda bulduğu gollerle rakibini 4-2 mağlup etmeyi başardı.

Galatasaray, Akhisarspor'u iki takımın da 10 kişi kaldığı maçta 2-0 geriden gelerek 4-2 yendi ve uzun yıllar unutulmayacak bir dönüşe imza attı! 

Galatasaray, Süper Lig'in 15. haftasında Teleset Mobilya Akhisarspor'u ağırladı. İlk yarıda 2-0 geriye düşen Galatasaray, 2. yarıda bulduğu gollerle rakibini 4-2 mağlup etmeyi başardı. Akhisarspor'da Miguel Lopes, Galatasaray'da Bafetimbi Gomis kırmızı kart gördü, konuk ekibin teknik direktörü Okan Buruk tribüne gönderildi! Türk Telekom Stadı'ndaki maç nefesleri kesti!

Mücadelenin ilk golü 17. dakikada geldi. Akhisarspor'un sağ kanattan geliştirdiği atağında Miguel Lopes'in ceza sahasına kestiği ortayı Fernando Muslera kontrol edemedi. Brezilyalı savunmacı Maicon yaptığı ters vuruşla topu kendi ağlarına gönderdi ve Türk Telekom Stadı'nda büyük bir şok yaşandı.

Akhisarspor, ilk yarıda kontrataklarda sarı-kırmızılı kale önünde tehlike aramaya devam etti ancak konuk ekip 43. dakikada 10 kişi kaldı. Badou Ndiaye'nin pasına hareketlenen Yasin Öztekin, Miguel Lopes'le girdiği ikili mücadele sonrasında yerde kaldı ve hakem Ümit Öztürk, sarı kartı bulunan Portekizli oyuncuya direkt kırmızı kart gösterdi. Kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Younes Belhanda sonuç alamadı. Bu frikikten kısa süre sonra Akhisarspor farkı 2'ye çıkardı: Savunmadan atılan uzun topta Fernando Reges'ten seken top Olcan Adın'da kaldı. Kaleci Fernando Muslera'nın önde olduğunu gören Olcan uzak mesafeden yaptığı vuruşla skoru 2-0'a getirdi.

Sarı-kırmızılı taraftarlar ilk yarı sonunda hem yönetimi hem de Igor Tudor'u tezahüratlarla istifaya davet etti. Galatasaray, ilk yarı bitiminde soyunma odasına 2-0 önde gitti.

İkinci yarının ilk dakikalarından itibaren sahada bambaşka bir Galatasaray vardı! Sarı-kırmızılılar henüz 49. dakikada Fernando Reges'le farkı 1'e indirdi: Rakip kalede baskısını artıran Galatasaray'da Badou Ndiaye'nin pasında Fernando Reges topu önce düzeltti sonra yaklaşık 25 metreden vuruşunu yaptı ve skoru 2-1'e getirdi.

Golden sonra rakip kalede baskısını artıran Galatasaray, 51. dakikada skoru eşitlemeyi başardı. Hızlı gelişen atakta Badou Ndiaye'nin savunma arkasına bıraktığı topa hareketlenen Bafetimbi Gomis, rakibinden sıyrılarak ayak içiyle yaptığı vuruşla skoru 2-2'ye getirdi. Fransız yıldız, Süper Lig'deki 14. golünü kaydetti ve Burak Yılmaz'ı geride bırakarak yeniden gol krallığına yükseldi.

Akhisarspor Teknik Direktörü Okan Buruk, 62. dakikada hakem Ümit Öztürk tarafından tribüne gönderildi. Buruk karara itiraz edince oyun bir süre durdu, Muslera Buruk'un yanına gelerek bir süre başarılı çalıştırıcıyla konuştu.

Galatasaray, öne geçmek için fırsat aradığı dakikalarda gördüğü kırmızı kartla şok yaşadı! 68. dakikada Gomis, Mustafa Yumlu'yla girdiği ikili mücadele sonrasında direkt kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. Fransız oyuncu kariyerindeki 2. kırmızı kartını gördü. Gomis bir önceki kartını 2005 yılında St. Etienne formasını giyerken görmüştü.

Sarı-kırmızılılar 70. dakikada 2-0 geriye düştüğü maçta 3-2 öne geçti! Sağ kanattan gelişen atakta rakibinden sıyrılıp son çizgiye inen Jason Denayer yerden içeri çevirdi. Belçikalı oyuncunun pasında ön direkte bulunan Sofiane Feghouli topun üstünden atladı. Feghouli'nin atladığı topta Younes Belhanda gelişine vurdu ve skoru 3-2'ye getirdi.

Galatasaray, 60+4. dakikada Sofiane Feghouli'yle bir gol daha buldu ve farkı 2'ye çıkardı. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Galatasaray, uzun yıllar unutulmayacak bir geri dönüşe imza attı. Beşiktaş mağlubiyetiyle liderliği kaptıran sarı-kırmızılılar, puanını 32'ye yükselterek maç fazlasıyla yeniden liderliğe oturdu.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55