,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2307.862
  • Dolar 32.3216
  • Euro 35.03
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 15 °C

Çığ altında kalan Van AFAD yetkilileri yaşadıkları faciayı anlattı

Çığ altında kalan Van AFAD yetkilileri yaşadıkları faciayı anlattı
Van Bahçesaray yolunda meydana gelen çığda kaybolan vatandaşların arama çalışmaları devam ederken meydana gelen ikinci çığ felaketinde yaralı olarak kurtulan AFAD Van il müdürü ve AFAD Arama-Kurtarma Ekip Müdürü yaşadıkları faciayı anlattılar.

Van Bahçesaray yolunda meydana gelen çığ felaketinde arama kurtarma çalışmalarını sürdüren ekiplerin üzerine düşen çığ felaketini yaşayan yaralılar, yaşadıkları anları İLKHA'ya anlattı.

Van Bahçesaray yolunda meydana gelen çığda kaybolan vatandaşların arama çalışmaları devam ederken meydana gelen ikinci çığ felaketinde yaralı olarak kurtulan AFAD Van il müdürü Osman Uçar ve AFAD Arama-Kurtarma Ekip Müdürü Sadi Ekin yaşadıkları faciayı anlattı.

"Vatandaşların çoğu alanda olsaydı facia daha büyük olabilirdi."

Çığ esnasında olay yerinin çok kalabalık olduğunu belirten Osman Uçar, "Olayın ikinci günü çığ yerindeydik. Olay yerinde büyük bir kalabalık vardı. Jandarma ile görüşerek vatandaşları uzaklaştırıp güvenli bir bölgeye ulaşmalarını sağladık. Olay yerinde sadece jandarma ve AFAD ekipleri çalışıyordu.  Sağlık ekibi ve UMKE geride destek hizmet olarak bekliyorlardı. Alanda sadece jandarma ve AFAD olduğu için zayiat da o oranda düşük oldu. Şayet vatandaşlar da alanda olsaydı facia daha büyük olabilirdi. Takdir-i İlahi… bu şeyleri öngörmek çok mümkün değil. Ölenlere Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Ailelerine sabır diliyorum. Varsa çığ altında kalan, onların da bir an önce çıkmasını Rabbimden niyaz ediyorum." dedi.

"Alandan ayrılmak üzereyken ikinci çığa yakalandık"

Yaşanan olayın ilk anlarının çok acı olduğunu ifade eden AFAD Arama-Kurtarma Ekip Müdürü Sadi Ekin, "Çığ olayı olduktan sonra ekiplerimizi acilen olay yerine sevk ettik. Yapılan çalışmalarda 7 vatandaşımızı sağ, 5 vatandaşımızı ölmüş olarak çıkarttık. Olası bir çığ tehlikesi ve kötü hava koşullarından dolayı gece 02.00 de tutanak tutup çalışmaları sonlandırdık. Sabah tekrar olay bölgesine gittik. Çığa maruz kalmış bölgeye güvenlik tedbirlerimizi alarak, sivil vatandaş ve diğer kurum personellerini de alana sokmadık. Yapmış olduğumuz çalışmalarda kayıp 2 vatandaşımıza ulaşamadık. Daha sonra bir iş makinesiyle aramaya devam etmeye çalıştık ama kötü hava koşulları ve tipi olduğu için ve yukarıda bir tehlike olup olmadığını bilmediğimiz için aramayı sonlandırdık. Alandan ayrılmak üzere iken de ikinci çığa maruz kaldık. Ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, kalanlara da sabırlar diliyorum. Çığdan sonra fazla kar baskısına maruz kalmadığım için kendi imkânlarımla kar altından çıktım. Çığ altında kalan başka bir arkadaşımı da çıkardım. Arkadaşlarımız çığ altında kalan diğer vatandaşların yardımına koştu. Ben de kaburgalarıma aldığım darbelerden dolayı hastaneye gelme durumunda kaldım." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55