,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 19 °C

Çiftçilere 2 bin ton gübre desteği verildi

Çiftçilere 2 bin ton gübre desteği verildi
Gaziantep'te, Valilik, Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Şahinbey Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında çiftçilere verilecek hububat tohumu ve gübre desteği başladı.

Gaziantep'te çiftçilerin kaliteli ürün üretebilmesi için verilecek lisanslı hububat tohumu ve gübre desteği kapsamında çiftçilere 2 bin ton gübre dağıtımı gerçekleştirildi.

Bu kapsamda geçtiğimiz yıllarda da çiftçiye 2 bin ton buğday tohumu, 2 bin ton gübre, 3 bin 500 ton hayvan yemi ve 600 bin adet zeytin fidanı dağıtımı yapan Şahinbey Belediyesi, bugün de çiftçilere 2 bin ton gübre dağıtımını yaptı.

Şahinbey Belediyesi çiftçilere destek geleneğini bu yıl da sürdürmeye devam ediyor. 3 yıldan bu yana çiftçilere 6 bin ton buğday, 6 bin ton gübre, 10 bin 500 ton küçük ve büyükbaş hayvan yemi, 750 bin zeytin fidanı, 150 bin fıstık fidanı desteği sağlayan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çiftçilerin ihtiyaçları doğrultusunda, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile gerçekleştirmiş olduğu analizler neticesinde verim artırıcı ve ürün koruyucu özelliği olan 2 bin ton çinkolu gübrenin dağıtımına Kapçağız Mahallesi'nde (köy) başladı.

Gübre dağıtım töreninde konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çiftçilere destek geleneğini bu yıl da sürdürmeye devam ederek, 2 bin ton gübre desteğinde bulunduklarını söyledi.

Çiftçilere destek olmaya devam edeceklerini belirten Tahmazoğlu, "Hayırlı bir iş için buradayız. 3 yıl önce çiftçilerimize destek olmak amacıyla başlatmış olduğumuz çalışmalarımıza bugün yeni bir halka ekliyoruz. Allah ömür verdikçe de çiftçimize destek olmaya devam edeceğiz. Bugün de 2 bin ton gübre dağıtımı yapıyoruz. Bu dağıtımlarımız bittikten sonra da buğday ve arpa dağıtımları yapacağız. Daha sonrasında ise Şubat ayında yem dağıtımı yapacağız. Ayrıca yem konusunda çiftçilere yem tohumu dağıtacağız." dedi.

Buzağı ölümleri için bakım seti

Tahmazoğlu, buzağılarda yaşanan yüksek ölüm oranlarına engel olmak için hayvan yetiştiricilerine de destek olacaklarını belirterek, "Doğum sonrasında buzağılarda yüksek oranda ölüm oranı olduğunu öğrendik. Bunu engellemek için bir bakım seti olduğunu öğrendik, bununla ilgili çalışma yapıyoruz ve ilerde onun dağıtımını da gerçekleştireceğiz. Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz ve çiftçilerimizle yapacağımız istişarelerle çiftçimize destek olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Türkiye'ye örnek olacak bir proje"

Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan da sürekli sahada olduklarını ve çiftçiyi yakından takip ettiklerini belirterek, "Şahinbey Belediyemiz Türkiye'ye örnek olacak şekilde çiftçilerimize çok önemli destekler sağlıyor. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu ağabeyim 3 yıldır destek projesini devam ettiriyor ve her yıl yeni müjdelerle geliyor." diye konuştu.

"Çinko içerikli gübre dağıtıldı"

Şahinbey İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Güzel ise dağıtılan gübrenin verimi arttıracağını belirterek, "Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na çiftçilerim adına çok teşekkür ediyorum. 3 yıldır çiftçimize çok önemli desteklerde bunuyorlar. Dağıttığımız gübre çinko içerikli Süper 20-20 olarak alınan gübrenin çiftçilerimiz için hayırlı ve verimli olacağına inanıyorum." dedi.

Kapçağız köyü sakinleri de verilen destekten dolayı memnun olduklarını ifade ettiler.

Kapçağız köyünde düzenlenen törene, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun yanı sıra Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan, Şahinbey İlçe ve Orman Tarım Müdürü Mustafa Güzel, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hasan Teke, meclis üyeleri ve çiftçiler katıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55