,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2308.924
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.0934
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 19 °C

Çiçekli halkı sorunlarına çözüm bekliyor

Çiçekli halkı sorunlarına çözüm bekliyor
Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı 32 haneli ve 200 nüfuslu Çiçekli (Şiferê) köyü sakinleri, her yıl yaz mevsiminde yaşadıkları içme suyu sıkıntısının ve parke taşı sorununun giderilmesini istiyor.

Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Çiçekli köyü sakinleri, köyün en büyük sorunu olan içme suyu ve parke taşı sorunlarının giderilmesini istiyor.

Köyde yaşadıkları bazı sorunlarla beraber köyün en büyük sorunu olan içme suyu sorunlarının giderilmesini isteyen köy sakinleri İLKHA'ya konuştular.

Çiçekli köyü sakinlerinden Abdurrahman Kaya, köylerinin içme suyu sorunun giderilmesi için defalarca dilekçe verdiklerini ve dilekçelerinin kabul edildiğini ancak sorunun daha giderilmediğini söyleyerek yapılacak çalışmanın hızlandırılmasını istedi.

"İçme suyu sıkıntımız oluyor"

Köylerinin en büyük sorunu olan içme suyuyla özellikle yaz mevsiminde sıkıntılarının olduğunu ifade eden Kaya, "İçme suyu sıkıntımız oluyor. Yazın suyumuz yok. Bu yüzden çok sıkıntılar çekiyoruz. Devletin bize su vermesini istiyoruz. Hayvanlarımız, insanlarımız ve köyümüze gelen misafirlerimiz su sıkıntısını yaşıyorlar. Allah razı olsun kanalizasyonlarımız yapıldı. Kanalizasyonların yapılması çok iyi oldu. Köyümüz temizlendi ve pis kokudan arındı. Kanalizasyon çalışmaları sonrası sokaklarımız çok kötü. Sokaklarımızın parke taşı olmasını istiyoruz. Biraz yağmur yağdığında köyümüz çamurdan geçilmiyor. Bu sorunlarımızın giderilmesini istiyoruz." diye konuştu.

"Köyümüzün sokaklarına parke taşı döşenmesini istiyoruz"

Gercüş’teki köylerin büyük bir kısmının parke taşı sorunu kalmadığını, ancak köylerinde parke taşları yapılmadığını belirten köy sakinlerinden Yunus Gündüz, "Gercüş'te parke taşı olmayan köyler çok az. Biz de yapılmayan köylerin içerisindeyiz. Biraz yağmur yağarsa her yer çamur oluyor. Köyümüzün sokaklarına parke taşı yapılmasını istiyoruz. Köyümüzün temiz olmasını istiyoruz. Yetkililerden beklentimiz bu sorunumuzu bir an önce çözmeleridir." dedi.

"Yazın içme suyu sıkıntısı daha fazla"

Köylerinde iki büyü sıkıntının olduğunu söyleyen köy sakinlerinden Adem Kaya, "Yazın köydeki insan sayısı artıyor. İçme suyu sıkıntısı çok oluyor. Devletin bir çare bulunmasını istiyoruz. Parke taşlarının döşenmesi çok önemli. Geçen sene köyümüzdeki kanalizasyon sıkıntısını giderdiler. Köyümüzün içi temizlendi ancak sokaklarımızın bozuk olması nedeniyle çamur çok oluyor. Yağmurlu günlerde hayvanlarımızı köyden çıkarana kadar çamur içinde kalıyoruz. Köyümüzün içi parke taşı olması ve temiz olmasını istiyoruz. Çamur olunca 3 metrelik bir alanda aracımla asfalta çıkamıyorum. Öğrenci taşımacılığı yaptığımdan, öğrenciler geç kalmasın diye kendi imkanlarımla yolu biraz mucur yaptım. Devletten beklentimiz köyümüzün sokaklarını bir an önce parke taşı yapmasıdır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55